Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD trage UDMR către guvernare

PSD trage UDMR către guvernare

scris de G. D.
78 Afisari

PSD continuă să-și contureze o nouă majoritate în Parlament, prin atragrea de noi parteneri capabili să înlocuiască PNL, dacă acest partid va părăsi coaliția. Potrivit Hotnews, PSD a inițiat mai multe discuții cu UDMR, partid care, după alegerile din 2012, când a obținut cel mai slab rezultat din istorie, nu a fost cooptat în guvern de Victor Ponta.

Kelem Hunor, președintele UDMR

Kelem Hunor, președintele UDMR

Partidul minorității maghiare din România nu are o opinie unanimă în interiorul său, referitoare la acest subiect, după cum susține sursa citată, deoarece există mai multe voci care spun că o astfel de decizie ar afecta imaginea UDMR chiar înainte de alegerile europarlamentare. La alegerile din 2012, UDMR a obținut numai 27 de locuri în Parlament (18+9), însă aceste voturi ar putea să rotunjească o nouă majoritate construită de PSD în jurul său. Sursa principală de voturi ar putea fi PPDD, un partid care aproape că s-a destrămat, după ce mai mulți reprezentanți ai săi din Parlament au migrat către diferite partide. Cele 68 de mandate obținute de partidul format de ziaristul Dan Diaconescu plus cele ale UDMR ar putea suplini mai mult de jumătate din cele 150 de locuri ale PNL, câștigate la ultimele alegeri.

UDMR s-a aflat în opoziție în legislaturile în care PSD s-a aflat la guvernare, deși în perioada lui Adrian Năstase partidul maghiarilor a susținut guvernul în Parlament, fără a avea membri în executiv.

UDMR este un partid de dreapta, potrivit doctrinei sale, și este membru asociat al Partidului Popular European, împreună cu PDL.

3 comentarii

UnUL 18-12-2013 - 19:54

Săracii UDMR-iști! Se vor lăsa poftiți și se vor preface că ezită, ca fata mare la măritiș.

digital 18-12-2013 - 23:13

poate PNL îi împinge……..!

BULA 19-12-2013 - 08:27

PSD va pierde mult din electorat, pentru ca nu a facut nimic din ce a promis. Unde sunt cele un milion de locuri de munca nou create, ca eu n-am vazut decat disponibilizari ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS