Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD: Traian Basescu si-a propus sa distruga sistemul de sanatate romanesc

PSD: Traian Basescu si-a propus sa distruga sistemul de sanatate romanesc

scris de D.S.S.
0 afisari

Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ”a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării lui, s-a produs, de fapt, destructurarea lui”.

”Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc. (…) După ce, o lungă perioadă de timp, Traian Băsescu a stat cu ochii pe Educaţie şi până nu i-a făcut ‘tâmpiţi’ pe beneficiarii acestui sistem, până când nu a discreditat profesorii şi până când nu a distrus învăţământul nu s-a lăsat, acum a pus ochii pe Sănătate. Pacienţii şi medicii din România joacă într-o dramă în care sunt protagonişti şi victime nevinovate, în timp ce Traian Băsescu parcă, dintr-un alt film, propune măsuri fantasmagorice ‘centrate în jurul pacientului’, printr-un nou Pact pentru Sănătate”, se precizează într-un comunicat al PSD.

Potrivit social-democraţilor, Băsescu se implică într-un domeniu pe care îl ”dispreţuieşte”, pe care îl subestimează şi propune un pact, ca pe o ”poveste fără sfârşit”, pentru ca, astfel, ”să confişte şi să arunce în pubela statului reformat” încă o temă de real interes naţional.
”Putem trage concluzia că Traian Băsescu are un singur plan – acela de a destructura statul de drept. A epuizat sistemul de justiţie, sistemul de educaţie, iar acţiunile de distrugere ale sistemului de sănătate sunt în plină desfăşurare şi se pare că pe lista sa urmează Ministerul Administraţiei şi Internelor. Cu siguranţă, Traian Băsescu nu a aflat că sănătatea publică a devenit în mod oficial un domeniu care intră în competenţa Uniunii Europene; în condiţiile respectării principiului subsidiarităţii, odată cu adoptarea Tratatului de la Maastricht, s-a stipulat că toate politicile în domenii cheie ale activităţii comunitare trebuie să ţină cont de cerinţele de protecţie a sănătăţii umane”, se mai spune în comunicat.
PSD atrage atenţia că resursele alocate domeniului sănătăţii şi sistemelor de sănătate în statele din nucleul central al comunităţii europene se ridica la 8,5% din PIB, reprezentând, în medie, 1.600 euro pe cap de locuitor, faţă de 190 euro pentru România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult