Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD un partid de 18 vicepreşedinţi

PSD un partid de 18 vicepreşedinţi

scris de Ziua Veche
4 afisari

Liderii PSD au decis, înaintea Comitetului Executiv programat sa aibă loc vineri seara, înaintea Congresului extraordinar de sâmbătă, ca printre propunerile de modificare a Statutului să fie creşterea de la 15 la 18 a numărului de vicepreşedinţi şi organizarea unei Conferinţe Anuale în care conducerea centrală să prezinte rapoarte de activitate.


Conferinţa Naţională Anuală ar urma să se desfăşoare în prima săptămână din octombrie şi ar putea duce la demiterea echipei de conducere centrală, au declarat, pentru Mediafax, surse din conducerea partidului. Organizarea unei astfel de Conferinţe a fost propusă de preşedintele PSD, Victor Ponta. Conferinţa Naţională Anuală are componenţa unui Consiliu Naţional lărgit. Conducerea centrală, preşedintele, secretarul general şi vicepreşedinţii, vor prezenta rapoarte de activitate anuală, Conferinţa apreciind sau nu prin vot dacă activitatea a fost satisfăcătoare. La Conferinţa Anuală preşedintele poate cere un vot de încredere, lipsa acestuia ducând la demiterea întregii echipe de conducere şi organizarea, în scurt timp, a unui congres extraordinar pentru alegeri interne.

@ Numărul de vicepreşedinţi s-a majorat de la 15 la 18dintre care vor fi opt vicepreşedinţi regionali, alţi şapte vor fi aleşi, fără domenii, în ordinea voturilor obţinute în Congres. Lor li se vor adăuga alţi trei vicepreşedinţi nealeşi de congres, ei fiind preşedinţii primelor trei organizaţii judeţene cu cele mai bune scoruri electorale.

@ Alegerea preşedintelui partidului şi a candidatului la prezidenţiale se va face de către toţi membrii de partid, prin vot în toate organizaţiile locale – propunere făcută de Mircea Geoană şi susţinută Victor Ponta.

@ Preşedintele Consiliului Naţional, al organizaţiei de Femei, de Tineret şi de Seniori urmând să fie membri cu drept de vot în Biroul Permanent Naţional.

@ Desfiinţarea funcţiei de trezorier şi înfiinţarea Comitetului Financiar în cadrul Consiliului Naţional.

@ Propunerea de Înfiinţare a unui Consiliu al Preşedinţilor, care să supervizeze deciziile politice ale conducerii centrale, a fost respinsă de Biroul Permanent, dar la insistenţele iniţiatorului Ion Iliescu ar ptea fi reluată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult