Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: PSD vânează Internele şi Finanţele. Antonescu recidiveză cu Johannis

UPDATE: PSD vânează Internele şi Finanţele. Antonescu recidiveză cu Johannis

scris de Ziua Veche
4 afisari

UPDATE, ora 18.15: Crin Antonescu a declarat, miercuri, că liberalii le vor înainta social-democraţilor trei propuneri de prim-ministru, PNL susţinând în continuare ca această funcţie să fie deţinută de o persoană independentă din punct de vedere politic. Preşedintele liberalilor a avansat, din nou, varianta ca primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, să fie avansată în cadrul discuţiilor la nivelul opoziţiei. Celelalte două nume sunt: Stere Farmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, şi Mariana Gheorghe, director general executiv al Petrom, conform Mediafax.  El a precizat nici nu respinge posibilitatea ca liderul PSD, Victor Ponta, sau prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu să fie nominalizaţi pentru funcţia de premier. Şeful PNL a fost mandatat de forurile de conducere ale partidului să negocieze cu PSD şi PC varianta unui prim-ministru şi structura unui guvern alternativ.

Social-democraţii ar putea accepta, în cazul în care ar ajunge în situaţia de a negocia cu liberalii formarea unui guvern de criză, un premier independent sau tehnocrat, cu condiţia de a deţine Internele şi Finanţele, pentru acest din urmă minister fiind vizat Florin Georgescu.

Dacă ar trece moţiunea de cenzură şi ar cădea Guvernul Boc, la negocierile cu PNL pentru formarea unui guvern de criză, pesediştii ar accepta condiţia formulată de Crin Antonescu în ceea ce priveşte un premier independent sau tehnocrat, au declarat surse din PSD pentru Mediafax. Conform acestora, PSD nu vizează funcţia de prim-ministru, atât din calcule politice, legate de expunerea mediatică şi erodare electorală, cât şi din cauză că nu există, între liderii social-democraţi, un candidat de prim-ministru care să fie acceptat şi de PNL. În ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleaşi surse au mai arătat că PSD va insista, în schimb, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor , pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a fi candidatul ideal, precum şi pentru Ministerul Finanţelor, funcţie pentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Văcăroiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS