Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD vrea să dea 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei și 1.500 de lei personalului auxiliar din școli

PSD vrea să dea 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei și 1.500 de lei personalului auxiliar din școli

scris de Misu Andrei
109 afisari

PSD a depus miercuri, la Parlament, un proiect de lege semnat de 5 parlamentari PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, prin care propun acordarea unor stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei pentru cadrele didactice și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Stimulentele ar urma să fie acordate pentru riscul pe care și-l asumă profesorii și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Inițiatorii proiectului susțin că „atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși”.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult