Acasa Actualitate-InternaPolitica interna „Micul Catavencu” din PSD se cearta cu „Ali Baba” din PDL

„Micul Catavencu” din PSD se cearta cu „Ali Baba” din PDL

scris de Ziua Veche
0 afisari

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca presedintele PSD, deputatul Victor Ponta „chiuleste in mod constant de la lucrarile Parlamentului”, iar titulatura care i se potriveste cel mai bine acestuia ar fi „Micul Catavencu”, informeaza Agerpres.


„Nu inteleg ce au avut in cap cei de la PSD care au vorbit despre Victor Ponta ca despre Micul Titulescu, cand este clar ca sigura titulatura care i se potriveste este Micul Catavencu, care plange pe la televiziuni despre tarisoara lui”, a afirmat Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca desi PSD spunea ca se va „bate” pentru ca punctul de pensie sa fie de 45% din salariul mediu pe economie, reprezentantii acestui partid au parasit sala inainte ca legea sa fie votata.

In ceea ce priveste comentariul lui Victor Ponta, potrivit caruia in sala, la momentul votului, ar fi fost 80 de parlamentari ai Puterii, Anastase a declarat ca, intr-un asemenea caz, grupul PSD ar fi putut, singur, sa castige la vot, din moment ce este format din 95 de parlamentari.

Dand asigurari ca votul electronic poate fi verificat pe site-ul Camerei, Anastase a afirmat ca liderul PSD „chiuleste in mod constant de la lucrarile Parlamentului”.

„Pentru Victor Ponta, responsabilitatea este sublima, dar lipseste cu desavarsire”, a adaugat Roberta Anastase.

Presedintele forului legislativ a precizat ca, daca s-ar fi mers pe varianta punctului de pensie la 45%, atunci Romania ar fi trebuit sa se imprumute cinci miliarde de euro anul viitor, si alte 12 miliarde de euro, in 2012, si a adaugat ca propunerea social-democratilor de a avea punctul de pensie la 45% ar fi transformat bugetul de pensii intr-un sistem tip Caritas.

„PSD, cand vrea sa actioneze politic, altfel decat democratic, face doua lucruri: absenteaza de la vot (…) si contesta la Curtea Constitutionala. Curtea Constitutionala nu trebuie sa fie perceputa ca o doamna educatoare la care te duci de cate ori iti julesti genunchii, ci sa fie o instanta la care apelezi in momentul in care lucrurile sunt cu adevarat de discutat pe fond, si nu ca un joc politic”, a mai declarat Roberta Anastase.

In ceea ce priveste egalizarea varstei de pensionare, aceasta a precizat ca, pana in 2014, nu va avea loc nicio schimbare. Din 2014, insa, varsta de pensionare va creste cu circa trei luni pe an pana in anul 2030.

„Roberta Anastase este un fel de Ali Baba in PDL”

Victor Ponta, a criticat-o duminica, la Deva, pe presedinta Camerei Deputatilor pentru modul in care aceasta ar fi numarat voturile la adoptarea proiectului Legii pensiilor, afirmand ca Roberta Anastase ar fi „un fel de Ali Baba, seful hotilor din PDL”.

„Pentru Roberta Anastase, 80 de voturi inseamna 170. Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, seful hotilor din PDL. Modul fraudulos (…) In care 80-82 de deputati au fost numarati de Roberta Anastase ca fiind 170 este o infractiune evidenta si un atac impotriva democratiei romanesti”, a afirmat presedintele PSD.

Liderul social-democratilor a participat la conferinta judeteana a PSD Hunedoara, in cadrul careia a fost aleasa noua conducere a organizatiei judetene a partidului. Noul presedinte al PSD Hunedoara este deputatul Laurentiu Nistor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS