Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE RA – APPS nu mai are bani pentru intretinerea Palatului Elisabeta

UPDATE RA – APPS nu mai are bani pentru intretinerea Palatului Elisabeta

scris de Ziua Veche
2 afisari

.

UPDATE

Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale, a precizat ca pana in prezent Familia Regala nu a fost informata in legatura cu intentia RA – APPS de a solicita Regelui Mihai sa suporte cheltuielile de administrare a Palatului Elisabeta. „Este o chestiune unilaterala, nu ne-a anuntat nimeni oficial”, a declarat acesta.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va solicita Regelui Mihai sa suporte cheltuielile de administrare a Palatului Elisabeta, acoperite pana in prezent de stat, invocand faptul ca nu mai are suficienti bani pentru intretinerea imobililui, potrivit unor surse din cadrul RA – APPS, citate de Mediafax. “Regia estimeaza ca, anul acesta, cheltuielile de intretinere a palatului vor fi de peste 750.000 de lei, mai mari decat in 2009 din cauza cresterii tarifelor la utilitati, iar institutia nu mai dispune de banii necesari administrarii imobilului”, au precizat sursele. In anul 2001, Guvernul a adoptat o hotarare cu caractre general care stabileste ca o locuinta de protocol, cu destinatia de resedinta, de care beneficiaza un fost sef de stat poate fi folosita cu titlu gratuit, dar cheltuielile de intretinere trebuie suportate de beneficiar, RA – APPS suportand doar costul reparatiilor capitale. In acest sens, RA-APPS va transmite Guvernului un proiect de act normativ care sa reglementeze procedura, in baza hotararii din 2001. In urma cu sapte ani, Guvernul a decis ca RA-APPS sa suporte din venituri proprii cheltuielile Palatului Elisabeta pentru utilitati, bunuri mobile si de personal, precum si alte costuri de intretinere a imobilului impreuna cu anexele, dependintele si terenul aferent, iar in 2006 palatul a fost atribuit cu titlu de resedinta Regelui Mihai I, in calitate de fost sef al statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS