Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Radu Câmpeanu: Antonescu să fie echilibrat, să nu se mai repeadă

Radu Câmpeanu: Antonescu să fie echilibrat, să nu se mai repeadă

scris de A.B.
2 afisari

Radu Câmpeanu îi cere lui Crin Antonescu să înţeleagă odată că trebuie să fie echilibrat şi să nu se mai repeadă aşa, întrucât e o greşeală de tact şi de viziune politică.

radu campeanu

foto: dcnews.ro

Liberalul Radu Câmpeanu recunoaşte că a vorbit, miercuri, cu Andrei Chiliman şi l-a sfătuit pe primarul sectorului 1 să nu demisioneze din PNL.

„Am vorbit cu dânsul şi i-am spus punctul meu de vedere. Sfatul pe care eu îmi permit să i-l dau este să nu demisioneze. Probabil că o să vorbesc şi cu Crin Antonescu, ca să înţeleagă odată că el dacă e preşedinte de partid trebuie să aibă un echilibru în judecată şi în hotărâri şi nu să se repeadă cu tot felul de sancţiuni sau semne, manifestări ale unei supărări pe care a avut-o faţă de unul sau de altul”, a declarat, la RFI, preşedintele fondator al PNL.

În opinia lui Câmpeanu, prin eventuala demisie a lui Andrei Chiliman, ar pierde şi primarul şi partidul.

„Sigur că partidul pierde prin asemenea incidente nefericite şi îmi pare rău că domnul Crin Antonescu se pretează la aşa ceva, mai ales acum, atât de aproape de alegeri. Este o greşeală şi de tact şi de viziune politică!”, a afirmat Radu Câmpeanu.

Întrebat dacă el crede că preşedintele PNL ar fi dispus la un compromis cu Andrei Chiliman, Radu Câmpeanu a spus: „Sigur, Crin Antonescu e poate pornit pe aceste aspecte de resentimente personale, dar cred că va trebui să facă un efort, să înţeleagă că un şef de partid, un adevărat om politic nu ia hotărâri după ieşirile lui instinctuale sau, mai ştiu eu, temperamentale! Un om politic, mai ales într-o funcţie de conducere, trebuie să se gândească bine, să fie calm, înţelept şi să înţeleagă că nu trebuie să-şi creeze asemenea slăbiciuni, mai ales înaintea unui examen electoral”.

Despre şansele USL la alegerile din acest an, Câmpeanu conseră că Antonescu şi fruntaşii liberali trebuie să ştie să prezinte opiniei publice româneşti un program inteligent de guvernare şi de reforme, nu în sensul vorbit de Băsescu, „cu Constituţia”, întrucât „astea sunt nişte copilării, ca să nu le zică nişte nenorociri, nişte prostii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult