Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Rafila: Am asistat la lucruri foarte îngrijorătoare care au succedat anunțul președintelui

Rafila: Am asistat la lucruri foarte îngrijorătoare care au succedat anunțul președintelui

scris de Misu Andrei
130 afisari

Limitarea înscrierilor la vaccinare și cantitățile de ser disponibile în prezent în țară vor întârzia vaccinarea profesorilor, iar de imunizarea lor depinde revenirea elevilor la școală, spune deputatul PSD, Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Alexandru Rafila a spus că PSD a salutat decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis, de redeschidere a școlilor din 8 februarie.

„Însă am asistat la câteva lucruri foarte îngrijorătoare care au succedat anunțul președintelui, respectiv pozițiile reprezentanților Ministerului Sănătății, care au indus ideea că vaccinarea cadrelor didactice va fi cea care va condiționa deschiderea școlilor”, spune profesorul Rafila.

Acesta este de părere că, în mod evident, vaccinarea cadrelor didactice până în 8 februarie este imposibilă.

„(Vaccinarea – n.r.) nu este posibilă decât peste foarte mult timp, pentru că, pe de o parte, discutăm de sute de mii de cadre didactice, o parte dintre ele nu au suficiente informații în momentul de față încât să se decidă asupra vaccinării, iar pe de altă parte limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile sunt factori care vor întârzia, cu siguranță, vaccinarea cadrelor didactice”, a spus Rafila.

Acesta a precizat că până nu se va reveni la o testare „la niște nivele care să fie sugestive”, nu se va putea aprecia în mod corect situația reală a pandemiei în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult