Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Răgaz pentru Borbely, de la Camera Deputaţilor

Răgaz pentru Borbely, de la Camera Deputaţilor

scris de A.B.
5 afisari

Imunitatea lui Borbely, salvată de lipsa de cvorum de la Cameră. Puterea nu a reuşit să adune 164 de deputaţi, numărul minim necesar pentru a decide începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru.

laszlo borbely

foto: lacoltulstrazii.wordpress.com

Cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului UDMR Laszlo Borbely nu a fost supusă votului plenului Camerei din lipsă de cvorum. Puterea nu a reuşit să adune în sală 164 de deputaţi, numărul minim necesar pentru a decide începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru.

Dată fiind situaţia, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a suspendat lucrările. Aşadar, imunitatea lui Laszlo Borbely, a fost salvată de lipsa de cvorum. Laszlo Borbely este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil cererii de începere a urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului în data de 10 aprilie. Au fost şapte voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult