Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Raluca Prună, noua propunere pentru Ministerul Justiţiei

Raluca Prună, noua propunere pentru Ministerul Justiţiei

scris de C.S.
25 afisari

Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament, potrivit unor surse politice, ea urmând să fie audiată la comisiile juridice, după ce va sosi în ţară de la Bruxelles.Şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată pentru ora 12.30.

raluca-pruna--propunere-pentru-portofoliul-justitiei-Şedinţa Camerei Deputaţilor şi Senatului era programată pentru ora 10.00, însă programul va fi modificat, potrivit unor surse parlamentare, în condiţiile în care în lista miniştrilor au apărut schimbări de ultim moment, iar premierul desemnat a trimis Parlamentului o nouă variantă a programului de guvernare.

La ora transmiterii acestei ştiri, Vasile Dâncu, candidat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, este audiat de comisiile de specialitate.

După retragerea Cristinei Guseth, a fost avansat numele lui Mihai Selegean pentru ministerul Justiţiei, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. Cea asupra căreia s-a decis premierul desemnat este însă Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană.

Noua nominalizare generează şi haos în Parlament. Potrivit unor surse citate de Antena 3, Raluca Prună se află la această oră la Bruxelles. La ora 12.30 era programat votul de investitură în Parlament, iar între timp toţi miniştrii ar fi trebuit să fie audiaţi în comisii. Mai mult, în această seară ar fi fost programată ceremonia depunerii jurământului, pentru că preşedintele Iohannis pleacă miercuri într-o vizită oficială în Slovacia.

Raluca Alexandra Prună este licenţiată în drept şi filosofie, are un master în ştiinţe politice, şi a fost bursieră la universităţile „Paris VII” şi „Central European University”, Budapesta. Este membru fondator şi fost preşedinte în exerciţiu al „Transparency International” Romania, membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”. Este avocat înscris în Baroul Bucureşti, coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, actualmente jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult