Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Raluca Turcan il da pe seful TVR pe mana DNA

Raluca Turcan il da pe seful TVR pe mana DNA

scris de Ziua Veche
12 afisari

.Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor Raluca Turcan (PDL) anunta intr-o postare pe blogul sau ca va sesiza DNA si Curtea de Conturi pentru a ancheta atribuirea de catre TVR a unor contracte fara licitatie, deoarece suspecteaza faptul ca banii publici sunt dirijati de Alexandru Sassu catre o “clientela ramasa agatata” de postul public.

De aceea voi sesiza Curtea de Conturi si DNA, pentru a impiedica orice tentativa a lui Alexandru Sassu de a-si bate joc de banul public. In acelasi timp, cred ca e nevoie si de o alta masura: Alexandru Sassu sa fie indepartat rapid si complet din TVR. Sustin in continuare principiul depolitizarii conducerilor SRTV si SRR, insa gravitatea situatiei din TVR necesita fie numirea unui director interimar (cu mandat determinat, pana iese noua lege), fie numirea rapida a unui Consiliu de Administratie pe vechea lege. Intre timp, procesul elaborarii noii legi poate sa continue si sa se concretizeze la o data pe care o vom agrea in Parlament. Daca opozitia doreste – ‘cu buna credinta’ – un ragaz pentru discutii cat mai aprofundate, cat mai temeinice, sunt absolut de acord, cu conditia ca intre timp jefuirea banului public sa fie oprita”, scrie Turcan pe blog. Ea adauga: “Din pacate, insa, la TVR se intampla acum lucruri grave. Se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administratie. Se foloseste pretextul ca acum nu mai exista Consiliu de Administratie, dar realitatea ramane aceea ca banii publici sunt dati direct – posibil unei clientele ramasa agatata de TVR”.

0 comentariu

pompiliu bota 06-03-2010 - 00:53

Arestarea pentru fapte care s-ar fi petrecut cu 4 ani în urmă nu se justifică!,,S-a stins rezonanţa pericolului social…”! (CEDO).

lache 06-03-2010 - 08:30

Pai cum sa nu-si sustina seful de furtisaguri?Cine le mai da sporuri de zambet,de xerox,,de confidentialiate,etc?Ar trebui bagati si astia la zdup,pt favorizarea infractorului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult