Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Raport medical: Care este starea de sănătate a președintele Băsescu (buletin oficial)

Raport medical: Care este starea de sănătate a președintele Băsescu (buletin oficial)

scris de Ziua Veche
71 afisari

Administrația Prezidențială a făcut public, joi, rezultatul testării medicale a președintelui Traian Băsescu efectuată pe 10 iulie la Spitalul Militar din București.

Raport medical: Care este starea de sănătate a președintele Băsescu (buletin oficial)

Raport medical: Care este starea de sănătate a președintele Băsescu (buletin oficial)

Potrivit concluziilor Comisiei multidisciplinare, șeful statului este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției.

La acea dată, medicii i-au recomandat președintelui Traian Băsescu monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale și EKG, efectuarea de investigații endoscopice — endoscopie digestivă superioară, colonoscopie, CT coronarian / angiografie selectivă, regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale, menținerea recuperării fizice pentru boala artrozică și un tratament medicamentos cu Euthyrox, Rosuvastatină, Clopidogrel și o fotoprotecție cu Photoderm.

Președintele Traian Băsescu a fost examinat de o Comisie multidisciplinară alcătuită din Florentina Radu Ioniță — medic primar boli interne și gastroentrologie, Florin Năftănăilă-Mali — șef Centrul clinic radiologie și imagistică medicală, Gheorghe Anghel — șef secție oftalmologie, Valerica Voicu — șef secție medicină nucleară și explorări funcționale, Viorel Trifu — șef secție dermatologie, Dan Mischianu — șef clinică urologie, Gabriel Boeru — șef secție neurologie, Emil Popa — locțiitor șef neurochirurgie, Gabriel Cristian — șef clinică cardiologie, Lucian David — șef secție ORL, Lucian Ciobîcă — medic primar boli interne și Cristina Spiroiu — medic primar endocrinologie.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îi autorizează pe medicii din comisia care se ocupă de sănătatea sa să le dea relații jurnaliștilor interesați de acest lucru.

„Aș face o precizare, pentru că un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare, încât am aflat de la televizor despre atacuri cerebrale, despre internări la Spitalul Militar București, la Fundeni, la Viena. Le-aș spune că autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta când mi-am făcut vizita medicală, public îi autorizez, să dea relații oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a președintelui”, a afirmat șeful statului pe Aeroportul „Henri Coandă” înainte de a pleca la Milano, unde va participa la Summitul Asia — Europa.

El a susținut că nu a existat niciun astfel de incident de sănătate în cei zece ani de mandat. „Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoți și asta nu se tratează”, a spus Băsescu.

VEZI AICI rezultatul testării medicale a președintelui Traian Băsescu efectuată pe 10 iulie 2014 la Spitalul Militar din București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult