Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ratele bancare ale somerilor suspendate un an

Ratele bancare ale somerilor suspendate un an

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu vrea ca cetatenii care nu isi mai pot achita ratele la banca pentru ca au ramas fara serviciu sa beneficieze de o perioada de gratie de un an, in care platile sa fie suspendate.


Giurgiu a prezentat vineri o initiativa legislativa conform careia persoanele care nu-si mai pot plati ratele la banci – din motive neimputabile lor – sa fie scutiti de la plata pe timp de un an. Inghetarea ratelor n-ar afecta valoarea creditului, a sustinut deputatul PDL, care a precizat ca, dupa un an, platile ar putea fi reluate exact la valoarea existenta la data intreruperii, fara alte majorari sau dobanzi suplimentare. Mircia Giurgiu a mai adaugat ca proiectul de lege ar urma sa fie depus saptamana viitoare la Parlament. Deputatul nu a mentionat daca la elaborarea acestei initiative s-ar fi consultat cu reprezentanti ai mediului bancar, care sa fi fost de acord cu o asemenea masura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult