Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Război în PNL: Se pregăteşte debarcarea lui Antonescu?

Război în PNL: Se pregăteşte debarcarea lui Antonescu?

scris de A.H.
2 afisari

UPDATE, ora 19.50 – Conducerea PNL a decis, luni seară, excluderea lui Sorin Ilieşiu din formaţiune, au declarat surse liberale.

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu propune, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor de partid, ca preşedintele partidului Crin Antonescu să facă un pas înapoi, iar încrederea să îi fie acordată lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă rămânerea partidului nostru la guvernare şi participarea acestuia în cadrul Uniunii Social Liberale atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale, astfel încât viitorul preşedinte al României sau viitorul prim-ministru să fie dat de Partidul Naţional Liberal. Cred că acestea vor deveni posibile doar dacă domnul Crin Antonescu va face un pas înapoi şi doar dacă îi vom acorda încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani. Am convingerea că Uniunea Social-Liberală reprezintă singura soluţie pentru România în următorii ani”, se arată în scrisoarea deschisă a senatorului PNL de Sibiu.

Potrivit acestuia, datorită guvernării Uniunii Social-Liberale România este în prezent ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană.

„Suntem un partid naţional şi nu avem voie să punem între paranteze interesul naţional. Ar fi păcat să-l sacrificăm din cauza unor ambiţii minore. Nu avem dreptul să împiedicăm mersul ascendent al României şi bunăstarea românilor, din cauza indisponibilităţii pentru un dialog constructiv în cadrul USL astfel încât România să iasă din actuala criză politică, artificial creată. Pe bună dreptate, cei care şi-au pus încrederea în noi s-au săturat de scandalul politic interminabil în care ne complacem. Din respect faţă de electoratul care a votat Uniunea Social-Liberală în proporţie atât de mare, trebuie să punem punct acestui mod de a face politică”, se arată în scrisoarea lui Ilieşiu.

38 comentarii

pathfinder 18-02-2014 - 10:48

Ce pupincurist asta de la Sibiu…
Miscarea naturala, in conditiile date, este intr-adevar debarcarea lui Antonescu.
Dar si schimbarea aliantelor.
In sfarsit…

urbos 18-02-2014 - 15:24

Vise de basist prapadi, o strangi in buze ma rujate. Hehe.
„Stirea” asta e fumata de ieri. Debarca ma-ta.
Vezi-ti ma starpitura de ce iese dintre hemoroizii Kiorului, slugoi de bucovina.
Apropo, ii crapa matele copilului ala al tau si tu speri ca viermele aberatii.

pathfinder 18-02-2014 - 15:42

Bine argumentat!

urbos 18-02-2014 - 15:49

Te-am informat ma vierme. Nici asta nu-ti place.
Auzi la vierme, cica argumente. Hahaha. Ce-i dezbatere ma tampitule? Crezi, nu crezi, treaba ta de idiot.

pathfinder 18-02-2014 - 15:57

1. Vorbesti cu tine insuti. 🙂
2. Nu ai spus nimic.

urbos 18-02-2014 - 16:01

Hahaha. Unu, ma-ta, doi, tac-tu, trei fi-tu, patru, moartea.
Hai mars ca esti prost de mori.

pathfinder 18-02-2014 - 16:10

3 … 4 … 5
😉

UnUL 18-02-2014 - 16:09

Sigur, Buboșel. Nu e dezbatere, nu e nevoie de argumente, înjurăturile ca la ușa cortului sunt de ajuns. (??!!)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 11:51

Rauss …porumBAKU !
Rauss seize !

oprean ioan 18-02-2014 - 13:31

Sunt lucruri foarte greu de inteles. Cum de un primar este adus pe postul de ministru de interne (ok pina aici) si vicepremier pe probleme economice.
Acest onorabil domn, Iohanis, daca va fi numit in modul asta, va trebui sa invete si sa inteleaga(mai intii de toate) ce este MAI, cum functioneaza, ce trebuie facut, sa gestioneze problemele curente, etc; pentru aceasta va avea tot timpul „incarcat”.
Dar, el va fi si vicepremier pe probleme economice, chiar daca „nu doreste sa fie ministru la finante pentru ca nu se pricepe, nu este economist sau finantist”( a dat de inteles ilustrul domn Antonescu). Suntem ca in Caragiale , domle Antonescu. Il propui sef peste partea economica si financiara a guvernarii pe unul care va fi ocupat pina peste cap cu afacerile interne si nu are habar de finante.
Dle Antonescu, asa ai demonstrat cit de bun presedinte ai putea fi dumneata. Ai viziune, ai substanta democratica dar care iti lipsesc cu desavirsire( tot ai creat o situatie carageliana).

Antibasistul 18-02-2014 - 15:59

Parerea mea, poate gresita, C. Antonescu da dovada de MARE PROSTIE refuzind orice compromis, ma intreb, nu o fi atit de abject sa faca aceasta dupa o ințelegere secreta cu Basescu care doreste enorm ruperea USL-eului!!!!!!

Pribeagul 18-02-2014 - 19:49

in scumpa noastra tara poate sa fie orice oricine.

psd l-a cam inghesuit pe antonescu, asa ca acesta o fost nevoit sa se miste. au mai labartat actiunea ca sa-i sa-l tina ocupat pe basescu, ca sa nu zic ca-si bat joc de el, ca se supara unul, altu’. 🙂

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 18-02-2014 - 14:38

Deocamdata USD-ul ii arata pisica lui Antonescu, aprobind o comisie parlamentara privind ASF-ul, unde se gasesc toate nevestele greilor din pnl, plus amantele sau rude apropiate. Acolo, se stie, se gasesc doar doua neveste de baroni psd-isti. Lovitura e mortala, desi, romanul de pe zebra stie ca nu numai ASF-ul ascunde sub acoperisul lui amantele, neveste, verisoarele sau vecinele de scara a politicienilor (de fapt e mult prea mult spus politicieni; astora trebuie sa li se gaseasca un alt apelativ, cum ar fi, spre exemplu spagari, penali, aurolaci, etc.), pentru ca aceeasi situatie o gasim si la Transelectrica, la Loteria Romana sau la Renel, etc.

Pina una-alta Crin a devenit dintr-o data „raul cel mai mic”, si, tot dintr-o data, pina una alta, e de prefarat Crin A. in locul lui Moliceanu. Daca pnl-istii fac greseala sa-l debarce pe Crin, vor cadea rau de tot si ii vor urma pe taranisti pe fundul prapastiei. Daca Crin ar mai lasa la o parte ura pentru Basescu, si s-ar apropia de dreapta romaneasca, s-ar inchega o opozitie cu adevarat puternica. E imposibil pentru un partid ca pnl-ul sa stea alaturi de cea mai mirsava coalitie de partide, cea mai mizerabila si ordinara increngatura de spurcati, de penali, de baroni puscariabili si santajabili cum sunt psd-istii, pc-istii si punr-istii. Pnl-ul trebuie sa iasa din aceasta cloaca spurcata si sa-si urmeze drumul lui, drum care de cele mai multe ori este in opozitie, pina cind, „valorile” dreptei nu vor mai avea pofta de „locul intii” si se vor rezuma la a face cu adevarat politica si nu lupta pentru intiietate, pentru primul scaun. Acum, astazi, la ora care vorbim, e cam greu sa se infaptuiasca toate acestea dupa ce cealalta dreapta decit pnl-ul l-a atacat dur pe Crin si a sters pe jos cu el, asa incit sa putem spera la o unire a dreptei. Pina la urma cheia tot la Basescu este si el e singurul factor de coagulare a dreptei, dar pentru un astfel de gest, toti cei care se cred ca conduc fractiuni ale dreptei trebuie sa lase garda jos si sa recunoasca faptul acesta ca Basescu e singurul care poate conduce dreapta, la momentul acesta. Ca mai tirziu se pot ridica si alte nume cum ar fi Neamtu sau Paleologu, da, s-ar putea, sa speram, dar acum, astazi, in momentul acesta, Basescu e singurul care stie ce trebuie facut ca sa distruga aceasta ciuma rosie si cancer al psd-ului.

pathfinder 18-02-2014 - 14:52

1. Renel nu mai exista de mult. Din 1998.

2. „dupa ce cealalta dreapta decit pnl-ul l-a atacat dur pe Crin”
Hai mai du-te in aia! Chiar m-ai enervat! 🙂
Cum bre, dupa tot rahatul pe care PNL-ul la aruncat incepand din 2011-2012 tu ai curajul sa spui ca ceilalti sunt de vina?

3. Aia cu Crizescu care nu ar trebui schimbat cu Moliceanu e alta aiureala.

P.S. Dai tot mai multe rateuri in ultima vreme…
Sau iti arati adevarata fata?!?

Antibasistul 18-02-2014 - 15:58

Parerea mea, poate gresita, C. Antonescu da dovada de MARE PROSTIE refuzind orice compromis, ma intreb, nu o fi atit de abject sa faca aceasta dupa o ințelegere secreta cu Basescu care doreste enorm ruperea USL-eului!!!!!!!

Pribeagul 18-02-2014 - 20:30

antonescu a crescut la sinul lui basescu. pe surse. 🙂

urbos 18-02-2014 - 20:45

Surse basisto-pesediste.

UnUL 18-02-2014 - 21:09

Te pomenești că i-a fost și secund pe Biruința !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 18-02-2014 - 14:47

Ce se ascunde în spatele creşterii economice record din 2013?

Economiştii pun sub semnul întrebării creşterea estimată cu 3,5% a PIB anunţată pentru 2013 de către Institutul National de Statistică, aflat in buzunarul lui Ponta, institutie cu care aceste neobrazat minte poporul, precum şi pe cea de 5,2% aferentă ultimului trimestru al anului trecut.

Dacă ar fi să credem cifrele date publicităţii de Institutul Naţional de Statistică la finele săptămânii trecute, România a ajuns noul tigru al Europei. Creşterile economice estimative valabile pentru anul trecut mai pot fi întâlnite doar în ţările asiatice şi sunt peste orice evoluţii europene. Potrivit INS, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut anul trecut cu 3,5%, semnificativ peste cele mai recente prognoze ale autorităţilor (2,8%) şi analiştilor, după un avans de 5,2% în ultimul trimestru, faţă de octombrie-decembrie 2012. Atât creşterea anuală, cât şi cea trimestrială se plasează la cele mai mari valori din anul 2008 până în prezent.

„Conform primelor estimări, Produsul Intern Brut în trimestrul IV 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,7% comparativ cu trimestrul III 2013 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 5,2% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier. În anul 2013, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu anul 2012, cu 3,5%”, a anunţat vineri INS. Datele reprezintă ­„estimările semnal” ale Statisticii. Varianta provizorie a evoluţiei PIB pentru anul trecut va fi anunţată la 5 martie.

Creşterea reprezintă un record în Europa.Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a crescut cu 0,3% în ultimele trei luni ale anului trecut, faţă de trimestrul al treilea, peste aşteptări, iar economia UE a avansat cu 0,4%, România înregistrând cele mai solide rate de creştere atât în trimestrul patru, cât şi pe ansamblul lui 2013.

Atunci de ce o duce economia mai prost?

În economia reală cifrele avansate de INS ar semnifica un şomaj în scădere, mai puţine insolvenţe şi credite neperformante şi veniturile în creştere la bugetul de stat. În realitate, lucrurile stau invers, atrage atenţia economistul Florin Cîţu pe blogul său. “Şomajul a scăzut în 2012, dar a crescut în 2013, venitul disponibil a continuat să scadă şi în 2013 (date noiembrie 2013), numărul insolvenţelor a continuat să crească în 2013, procentul NPL (creditele neperformante – n.red.) la fel, ţinta de deficit iniţială a fost ratată (deşi creşterea economică a surprins pozitiv), venituri la buget mai mici decât cele estimate pentru o creştere reală mai mică, consumul a stagnat şi sectorul privat s-a contractat”, spune el.

Cum se explică totuşi existenţa pe hârtie a creşterii economice? Trebuie spus că INS estimează PIB real pornind de la PIB nominal, acesta fiind corectat cu deflatorul preţurilor din economie. Deflatorul este similar cu rata inflaţiei, cu diferenţa că, spre deosebire de aceasta, el ia în calcul evoluţia preţurilor din întreaga economie. Un deflator mic aplicat unui PIB nominal duce la un PIB real mai mare şi invers. Tocmai aici este problema ce se ascunde în spatele evoluţiei deflatorului luat în calcul de către Statistică.

“Dinamica PIB nominal în primele 2 trimestre (din 2013 – n.red.) arată o creştere de 6,3% cu o creştere a deflatorului de 4,5% (…) Dar în trimestrul 3 lucrurile se schimbă. În primul rând dinamica PIB nominal a încetinit la 5,6%, iar pentru a menţine creşterea economică reală mare dinamica deflatorului a fost brusc redusă la 1,5%. Este bizar din nou că deflatorul are o dinamică mai mică decât Indicele Preţurilor de Consum – IPC (3,3%)”, spune el. De regulă, relaţia este inversă, anume deflatorul este mai mare decât IPC care stă la baza calculării inflaţiei. Ce înseamnă acest lucru? “Este posibil ca deficitul de cerere în 2013 să fi acţionat mai puternic asupra preţurilor generale din economie”, spune el. Adică cererea mai mică a dus la frânarea creşterilor de preţuri în economie. “Este doar o presupunere. Dacă ar fi adevărat, atunci creşterea reală nu oferă un motiv de bucurie, ci mai degrabă unul de îngrijorare”, afirmă el. Economistul lansează şi o provocare: “INS (trebuie – n.red.) să explice comportamentul bizar al deflatorului în anumiţi ani”. Economistul atrage atenţia că deflatorul a fost ajustat inexplicabil şi în cazul cifrelor pentru 2011, efectul final fiind o creştere economică de 2% pentru acel an, în loc de o contracţie a economiei cu acelaşi procentaj.

urbos 18-02-2014 - 15:26

Ia uite prin ce gunoaie cotrobaie viermii basisti.
Mai imputiti si forumul asta cu duhoarea din tomberoanele basiste.

ancuta 18-02-2014 - 21:18

Da poola, pentru scarne adevarul inseamna gunoi!
tipic sugacilor hemoroiDANVIOREL!

Antibasistul 18-02-2014 - 15:57

Parerea mea, poate gresita, C. Antonescu da dovada de MARE PROSTIE refuzind orice compromis, ma intreb, nu o fi atit de abject sa faca aceasta dupa o ințelegere secreta cu Basescu care doreste enorm ruperea USL-eului!!!!!!!!

pathfinder 18-02-2014 - 16:01

„…ințelegere secreta cu Basescu…”
Teoria constipatiei in varianta huhulesciana

cipcirip-cipcirip-cipcirip
sau… ?!?
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

urbos 18-02-2014 - 16:03

Asa a zis Iliesiu, pe care l-ai si luat de bun lingadu-i cacatii. Ce nu-ti place?

UnUL 18-02-2014 - 16:03

Chestia cu datele statistice îmi amintește de celebrul banc cu campionatul mondial de stors lămâi

Campionatul mondial de stors lămâi. În finală se califică un american, un chinez și un român. Se cântăresc 3 lâmâi de 80 de grame fiecare, apoi se trage la sorți ordinea de intrare în concurs.
Primul intră americanul : 2 metri și 15 înălțime, niște umeri cât un dulap, musculatură de culturist. Ia lămâia, o prinde între palme și o stoarce : 70 de grame de suc.
Asistența, în delir, aplaudă.
– De unde ești, domnule?
– Baseball club Miami.
Al doilea intră japonezul : un metru șaizeci, slab, tot numai fibră…Ia lămâia, o stoarce : 80 de grame de suc (??!!).
Asistența e uluită : așa ceva nu s-a mai văzut ! Aplauzele nu mai contenesc…
– De unde ești, domnule?
– Clubul de Kendo de la Osaka.
Intră și românul, ultimul în ordinea tragerii la sorți. Un tip oarcare, nu prea înalt, cu musculatură nedezvoltată, cu un pic de burtă… Stoarce lămâia și, minune… 135 de grame de suc.
Asistența în pragul infarctului: Niciodată în istoria concursului nu s-a mai pomenit așa ceva…
– De unde ești, domnule?
– Clubul sportiv statistica București.

Antibasistul 18-02-2014 - 16:59

Basistule, la inceput spuseși chinez, apoi japonez, boala Altzeimer a inceput sa puna stapinire pe tine!!!!!

UnUL 18-02-2014 - 17:19

Corect : e japonez evident; e suficient să încerci să plasezi Osaka pe hartă,.

Antibasistul 18-02-2014 - 17:25

Bolnavule de Altzheimer, la inceput ai scris ca-i chinez, recitaste-ți bancul!

UnUL 18-02-2014 - 17:26

ȘTIU FOARTE BINE, CRETINULE! DE ACEEA I-AM DAT DREPTATE LUI BĂȘINEL

UnUL 18-02-2014 - 17:27

… adăugând că e vorba de Osaka, deci eroarea poate fi ușor descoperită și corectată.

UnUL 18-02-2014 - 17:29

Deci, Bășinel (scuze că am vorbit de tine la persoana a 3-a!), cădem la pace?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 17:25

Swe pare ca porumbacu a fost prins in zbor razant deasupra cuibului de cuci , ciripitori.
Si se bhou ce este , a lasat vrabia din mana , de cioara / cucuvea nu amintim .
Slaba gandire , bine ca nu ajunge si asta marioneta de gluga !
Gargaragiu ajunge inapoi la …Tulcea , grataragiu la cherhana !

jan dinu 18-02-2014 - 20:12

— VARANU e’n carcerat
Shi TU tot maninci RAHat …??!!
JD-USA-CALIFornia

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 20:35

@ J D -USA- CALIFomia
Dear my Lord off PartzLAND
Era recomandat sa nu …s o r b y cu nonsalantza
Chiar tot mehlemu de la ..hispanice , chainice si ukrainnence ,
Sant purtatoare colonii intregi de ciuperci, vegetatii si …luesarde

PS. Multa PENICILINA –Degeaba ai crezut ca erau
VIRGINE !

urbos 18-02-2014 - 18:14

Haideti ba odata cu stirile ca sinteti varza! Sinteti in urma!
Hai sa vedem cum isi luau banii animalele limbiste de la Romania LiIbera, unul din ziarele de la care se adapa javrele, altfel mari luptatori impotriva coruptiei. Blestematii dreacu!
Taraturile basiste de la Romania Libera sugeau banii asiguratilor!
La moartee cu basistii!

PS Era si firesc, de unde sa ia bani javrele astea la care nu se uita nici dracu? Asa e cand esti secatura propagandista.
Se pare ca urmeaza starpirea cuiburilor de sugatori si limbisti din asa zisa presa.

George Gelu Silva 18-02-2014 - 19:29

POPORUL TREBUIE SA IASA IN STRADA! CA IN KIEV!!! NU A PRIMIT CE A VRUT, SALARII SI PENSII DECENTE, AUTOSTRAZI, SPITALE SI SCOLI DE VIITOR!!

George Gelu Silva 18-02-2014 - 19:41

Politicienii sunt dusmanii poporului, ei nu maresc bunastarea, ei aduc saracia! Ei constituie Mafia institutionalizata! De aceea sunt vinovati in ochii oamenilor! Exceptiile sunt putine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult