Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reacţia lui Băsecu la declaraţia aprobată de Parlament privind reprezentarea României la Consiliul European

Reacţia lui Băsecu la declaraţia aprobată de Parlament privind reprezentarea României la Consiliul European

scris de A.H.
2 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că dacă premierul Victor Ponta doreşte să preia atribuţiunile şefului statului, îi trebuie un act juridic, punctând că declaraţia privind reprezentarea României la Consiliul European adoptată marţi de Parlament nu îi este opozabilă.

basescuDacă vrea (premierul Victor Ponta – n.r.) să preia atribuţiunile preşedintelui, îi trebuie un act juridic care poate fi hotărâre a Parlamentului, poate fi lege, moţiune nu poate fi. Declaraţia nu este opozabilă preşedintelui României, în orice caz. De asemenea, jocul politic de astăzi arată dorinţa USL-ului de a modifica Constituţia. Foarte bine, dar eu îi rog de trei ani să participe la modificarea Constituţiei şi să facem aranjamentele pe care majoritatea de două trei a Parlamentului şi pe urmă poporul le va dori, dar nu putem modifica prevederi din Constituţia României, bazându-ne pe o declaraţie care nu este act juridic‘, a declarat şeful statului, marţi seară, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că parte din clasa politică a dat „cel mai penibil spectacol” legat de cunoaşterea funcţionării Uniunii Europene.

Astăzi, parte din clasa politică a dat cel mai penibil spectacol legat de cunoaşterea funcţionării Uniunii Europene. Din păcate, în frunte chiar cu domnul prim-ministru, doctor în Drept, Victor Ponta. Dar, orice om are timp să înveţe. Nimic nu este pierdut din acest punct de vedere şi totul este să citeşti puţin. Nu doresc o confruntare cu nimeni, dar doresc soluţii corecte, constituţionale„, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

‘Acel puţin acid legat de doctori, pentru că domnul prim-ministru Victor Ponta este un doctor făcut de domnul Adrian Năstase, căruia nu-i putem contesta cunoştinţele în materie de drept internaţional. Deci chiar puţinul acid este o foarte mică compensaţie, un foarte mic drept la replică pentru toate atacurile pe care primul-ministru le-a făcut de la momentul în care i-am pus mandatul în mână şi până astăzi. Dacă, într-adevăr, doreşte o bună colaborare cu preşedintele, trebuie să aibă în vedere că nu omul, dar instituţia prezidenţială trebuie respectată. Altfel, nu va funcţiona coabitarea‘, a declarat şeful statului,

Băsescu a declarat  Victor Ponta poate să meargă la Consiliul Uniunii Europene, dar a susţinut că acolo ‘nu se fac poze de familie‘, ca la Consiliul European.
Băsescu a afirmat că, în momentul în care Parlamentul va adopta un act juridic care să fie constituţional şi care să prevadă că premierul trebuie să meargă la Bruxelles, atunci el îi va transfera tot ceea ce ştie primului-ministru.

‘Eu vă spun un singur lucru: în momentul în care Parlamentul României adoptă un act juridic, deci nu o declaraţie, trebuie să fie ori o hotărâre ori o lege, în care spune că primul-ministru merge la Bruxelles şi acel act este constituţional, eu îi spun ‘drum bun!’ şi-i transfer tot ce ştiu primului-ministru, indiferent cine este el. Dar nu vreau un act fără valoare juridică, iar, pe urmă, eu să fiu responsabil că nu mi-am îndeplinit atribuţiunile constituţionale de a reprezenta statul român acolo unde nu pot merge decât cei care reprezintă statele. Scoateţi un act juridic, lege sau hotărâre a Parlamentului României, probabil va fi supusă controlului de constituţionalitate şi, dacă este constituţională, eu mă duc la Neptun, mă duc la plajă, nu-mi fac griji’, a afirmat şeful statului, într-o intervenţie la postul B1 TV.

Băsescu a anunţat că, miercuri, va susţine o conferinţă de presă tehnică, în care va explica cum funcţionează Uniunea Europeană. ‘Mâine voi face o conferinţă de presă tehnică, în care voi explica cum funcţionează UE, care este deosebirea între instituţii şi cum se manifestă subsidiaritatea‘, a declarat şeful statului, marţi seară, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a precizat că pe site-ul Preşedinţiei se află Tratatul privind UE şi Tratatul privind funcţionarea UE.

15 comentarii

digital 12-06-2012 - 22:35

o să ai timp să faci conferințe câte vrei,dar cu pedalacii tăi,și fii liniștit că nu mai ai mult de coabitat cu PM!

ciufulici 13-06-2012 - 01:13

e de stanga (megaciocoi fesenist) deci e doctor in stang hlizitu dracu, ca daca-l cauti la ADN descinde din Iliescu precis

ciufulici 13-06-2012 - 01:17

JOS BOLSHELICII FESENISTI !

ciufulici 13-06-2012 - 01:18

BOLSHEVICII Nastase, Oliescu, Ponta, la puscarie!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-06-2012 - 07:09

De data asta ,trebuie sa recunoastem deschis si …SOLEMN: Excelenta Sa Domnul Presedinte TRAIAN BASESCU are DREPTATE ! Domnia -sa MAI reprezinta doar cele 2/3 CUCUVELE ramase in turla bisericii din Cotroceni! Si inca vreo 7/8 rataciti din ROMANIA !Deci : Poate pleca ! …momentan!

lica 13-06-2012 - 08:20

Flămând şi gol, far-adăpost Ti-am dat un vot precum un prost, Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut Si CIUMPALAC tu m-ai făcut Si VIERME eu ţi-am fost. Ciocoi pribeag adus de vânt, Ce ne-ai băgat flota-n mormânt, De ai cu iadul legământ Să mă priveşti plângând, flămând Te du cu pupa-n vânt. Tu-ţi faci guvern de securişti O gaşcă de pupincurişti, Ce trag impozite din noi, Iar noi răbdăm ca nişte boi, Nu vreau să mai exişti. Priveşti zâmbind şi nu mă mir Cu moaca-ţi tâmpă de vampir, „Golanii” care-ţi strigă-n fata Că nu au bani de mers in piaţă Si-ţi spun cu toţii…. Hai SICTIR…… Constantin C.

CORNELIU 13-06-2012 - 08:41

Este evident si rusinos in acelasi timp ca dvs tineti partea unui nemernic,
care trebuie scos de acolo de la Cotroceni si trimis romanilor din Diaspora care l-au votat.

ciufulici 13-06-2012 - 13:56

Daca mergem frumusel inapoi si ne utam in arhiva Ziua, vedem ca …
TROMPETELE PRINCIPALE ERAU CIU-HUHU SI URBOS!

ciufulici 13-06-2012 - 13:57

dar cum ei sunt oameni de placinta, e Ok, nici o problema!

ciufulici 13-06-2012 - 08:57

FESENEI SI FESENIOARE -urechea ciulita si bagati mare la atentie: sub o noua Constitutie, si deci o noua republica, a domnul Basescu are din nou dreptul la doua mandate.

Tache 13-06-2012 - 09:31

Flămând şi gol, far-adăpost

Ti-am dat un vot precum un prost,

Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut

Si CIUMPALAC tu m-ai făcut

Si VIERME eu ţi-am fost.

Ciocoi pribeag adus de vânt,

Ce ne-ai băgat flota-n mormânt,

De ai cu iadul legământ

Să mă priveşti plângând, flămând

Te du cu pupa-n vânt.

Tu-ţi faci guvern de securişti

O gaşcă de pupincurişti,

Ce trag impozite din noi,

Iar noi răbdăm ca nişte boi,

Nu vreau să mai exişti.

Priveşti zâmbind şi nu mă mir

Cu moaca-ţi tâmpă de vampir,

“Golanii” care-ţi strigă-n fata

Că nu au bani de mers in piaţă

Si-ţi spun cu toţii…. Hai SICTIR……

Constantin C.

Frumoasa poezie !!

ciufulici 13-06-2012 - 13:53

JOS MAINILE DE PE TRAIAN BASESCU!
Las ca va stiu eu, uselisti nenorociti, azi cu Sorina Plăcintă, maine chiar Traian al nostru!
De ce ii da tarcoale Ponta, ha???

digital 13-06-2012 - 13:57

ia-ți-l și pupă-ți-l în K*R!

ciufulici 13-06-2012 - 14:04

Lasa ca va stiu eu ba!
Pai, la cati pedelisti ati furat, ar trebui sa va zica P-USL!
Si s-o pupi tu in karici pe doamna Udrea, daca-i pe pupatelea….

ein deutscher 13-06-2012 - 15:23

Foarte adevarat! Jos mainile de pe Traian Basescu, sa-i putem pune catusele!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult