Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reacţia lui Băsescu la războiul din Libia:voi convoca CSAT

Reacţia lui Băsescu la războiul din Libia:voi convoca CSAT

scris de D.S.S.
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu acordat TVR că România nu are de ce să se pronunţe în momentul de faţă în privinţa situaţiei din Libia, deoarece ţara noastră a anunţat deja că este solidară şi respectă fără niciun comentariu rezoluţia 1973 a ONU din 17 martie. Traian Băsescu a spus că România va acţiona în interiorul NATO şi se va alinia deciziilor Alianţei.   

Sedinta CSAT pt LIBIA

Train Basescu va convoca CSAT-ul pentru situatia din Libia

Traian Băsescu a precizat că NATO urmează să aprobe directiva de operare, iar atunci va fi convocat CSAT-ul. „Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT-ului să decidă politica României şi implicarea în operaţiuni”, a subliniat şeful statului. Preşedintele Băsescu a precizat că România nu are obligaţii în prima fază a operaţiunilor – impunerea zonei de interdicţie aeriană şi va acţiona în funcţie de deciziile luate de NATO. Şeful statului a mai spus că şi dacă am fi vrut, nu aveam cu ce să participăm în această primă fază, pentru că avioanele noastre nu fac faţă la astfel de operaţiuni. Preşedintele a mai spus că misiunea asumată de forţele occidentale trebuie îndeplinită.

6 comentarii

neacsum 21-03-2011 - 02:02

Mira pe cineva aceasta declaratie ? Era previzibila. Dambovita apa dulce …

u s 21-03-2011 - 03:47

Intrebarea e daca s-o indura si Occidentu sa ne scape de cretinul asta.

mosu Vangu 21-03-2011 - 05:36

In anul 2011 la rasaritul marii celei mari rejii si cu boierii sub crucea sunna multi franci plati-v-or la ostasi straini ca sa ucida gandurile noi tot de catre dansii puse. Va fi o mare zbuciumare jur-imprejurul marii cu multa furtuna pe lungi ani si potoli-se-va cu foc rupt din soare iar piatra neagra se va inapoia la cer.

Europeanuul 21-03-2011 - 09:37

Mda, soldatii romani au participat la invazia Irakului fara nici o acoperire legala, fara aprobari si directive NATO, nici macar o rezolutie ONU nu a existat! Din acest motiv interventia militara din Irak a fost numita invazie.

Nici in cot nu l-a durut pe Basescu despre deciziile ONU. In ceea ce priveste vetoul Germaniei si Frantei in NATO Basescu isi permitea sa faca „glumite” de prost gust (i.e. pe mare se vorbeste limba engleza ;).

digital 21-03-2011 - 11:33

pana va convoca imbecilul csatul si pe mama lu csat se va termina si razbelul,dar noi atunci vom sari mai al dreaq la declaratii si la smardoiala cand toti vor fi demult pe la casele lor, iar libienii *democrati* si impacati ca au facut si ei revolutie.
halal tara condusa!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult