Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reacţii după ce Iohannis a trimis Codul Fiscal în Parlament

Reacţii după ce Iohannis a trimis Codul Fiscal în Parlament

scris de B.C.R
12 afisari

Respingerea de către președintele Klaus Iohannis a noului Cod Fiscal este o greșeală, crede Victor Ponta, având în vedere că a fost așteptat de societatea românească și agreat de mediul de afaceri. În plus, susține premierul, noul Cod Fiscal readucea cota de 19% și garanta dezvoltarea economică și socială a țării.

codulfiscal”Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat și lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, așteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică și socială a țării ) are doar două posibile explicații:

1- este o decizie pur politică de blocare a activității economice a Guvernului și a țării cu orice cost ( ceea ce făcea și Traian Băsescu indiferent la consecințele negative)

2 – este o decizie luată în afara României și împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc ( ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)!

Indiferent care din cele două variante e cea reală oricum pt români este cea mai proastă veste posibilă ( iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înșelați). 

Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL ( mai slugarnic și mai neserios chiar și decât vechiul PDL) – după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) și după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaților proiectul – acum vor spune că are dreptate Iohannis și Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar că noul PNL este condus de reprezentanți nu doar slugarnici și ticăloși, ci de-a dreptul niște moluște politice! Se vor sinucide jalnic – Să le fie țărâna politică ușoară!”, este mesajul postat de premier pe rețeaua de socializare.

Consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a vorbit vineri la Cotroceni despre motivele pentru care președintele a ales să retrimită Codul Fiscal în Parlament.

În primul rând, acesta a făcut referire la textul Codului fiscal, mai exact la ultimul articol, 498, „care nu știu în ce măsură a fost citit cu atenție”.

Astfel, Marinescu a susținut că „aplicarea noului Cod Fiscal ar încălca prevederile Codului Fiscal. Trebuie precizat că nu există acordul cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, așa cum eronat a fost spus”.

În plus, președinția susține că acest Cod fiscal vine în contradicție cu politica fiscală și subliniază că nu a fost prezentat un plan privind reducerea bugetară, nu se știe cum va arăta bugetul pentru 2016.

Așadar, potrivit Codului fiscal, situația macroeconomică ar putea fi expusă unor vulnerabilități, iar consilierul a explicat faptul că „politica fiscală duce impozitele în jos, politica bugetară ar duce cheltuielile în sus”, iar performanțele recente în colectarea veniturilor trebuie confirmate din tmp pentru a susține o relaxarea fiscală.

Marinescu a subliniat că „e de la sine înțeles că România are nevoie de relaxare fiscală”, însă „e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate”.

În ceea ce privește reducerea TVA-ului, Marinescu e de părere că „e dezirabilă, necesară. Problema e punerea laolaltă cu celelalte măsuri, în același moment. Această abordare de tip all-inclusive anihilează propriile șanse de reușită”.

Eugen Teodorovici a scris pe pagina sa de Facebook, după ce președintele Klaus Iohannis a decis să retrimită Codul fiscal în Parlament, despre „ipocrita opoziție” și „cea mai vizibilă incoerență în politica opoziție”, vizându-l pe Cătălin Predoiu.


Ministrul Finanțelor nu înțelege de ce atunci când opoziția a votat „PENTRU aprobarea Codului Fiscal, atât în Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților, cât și în Plenul Parlamentului, unde era această nevoie urgentă pentru un plan de măsuri?!”.

În plus, Teodorovici vrea să afle și care sunt măsurile nesustenabile din Codul Fiscal invocate de opoziție.

Ipocrita opoziție

Permiteți-mi să sesizez cea mai vizibilă incoerență în politica opoziției.

Domnul Predoiu cere PSD un plan de măsuri concrete în aplicarea Codului fiscal.

Aș vrea să îl întreb pe domnul Predoiu: atunci când partidul pe care îl reprezintă a votat PENTRU aprobarea Codului Fiscal, atât în Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților, cât și în Plenul Parlamentului, unde era această nevoie urgentă pentru un plan de măsuri?!

Sau dacă sunteți nemulțumit, domnule Predoiu, de măsurile din Codul fiscal, aș putea să vă întreb ce ați votat? Știți ce ați votat?

Sau dacă nu erați de acord cu prevederile Codului, de ce ați votat PENTRU aprobarea lui?!

Nu mai amintesc de amendamentul privind reducerea TVA la 19%, în loc de 20%! Când V-AȚI FELICITAT pentru reducerea TVA cu un punct procentual, amendament pe care și l-a asumat colega Vass, nu v-ați gândit și la ce măsuri erau necesare?!

Apoi, aud extrem de des lideri ai opoziției clamând că există măsuri nesustenabile în Codul fiscal. Care sunt acestea?

Aștept cu nerăbdare din partea opoziției ȘI ALTCEVA în afară de generalități populiste care, în viziunea domniilor lor, țin loc de armă politică!

Aștept cu nerăbdare, din partea celor care critică la modul global Codul fiscal, MĂCAR TREI MĂSURI pe care domniile lor le consideră inoportune și, respectiv, o serie de propuneri concrete: scoatem asta și punem în loc asta, pentru că este mai bine pentru finanțele României.
Mă tem, însă, că nu se va întâmplă acest lucru.

Dacă domul Predoiu numește scrisoarea doamnei Plumb „epistola patetică”, atunci eu aș putea să cataloghez reacțiile domnului Predoiu IMPROVIZAȚIE POLITICĂ. Căci programul de guvernare al domniei sale nu este nimic mai mult decât o simplă improvizație politică.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult