Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reacţii după nominalizarea lui Grindeanu pentru postul de premier

Reacţii după nominalizarea lui Grindeanu pentru postul de premier

scris de S. P.
13 afisari

Traian Băsescu nu l-ar numi pe Sorin Grindeanu premier

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri la B1 TV că nu l-ar numi pe Sorin Grindeanu premier, afirmând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să spună dacă vrea un un stat cu dubii legate de controlul structurilor de securitate asupra politicului sau dimpotrivă.
dragnea-grindeanu„O să fiu foarte sincer, deşi par Gică Contră. Nu l-aş numi! (…) Domnul Grideanu a fost susţinut de PMP la Timiş. Mi s-a părut un loc potrivit, dar de la Consiliul Judeţean Timiş în fruntea guvernului este o cale lungă şi eu apreciez foarte mult faptul că dânsul este matematician şi informatician, dar în momentul de faţă România are o mare problemă: în ce măsură structurile de securitate controlează decizia politică. Ori faptul că domnul Grideanu a fost membru în comisia de control al serviciilor secrete, a fost elev la Academia Naţională de Informaţii”, a comentat preşedintele PMP.

Traian Băsescu a afirmat că numirea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier este ”nepotrivită”, afirmând că preşedinte Iohannis trebuie să spună ce tip de stat vrea.

”Mi se pare că este nepotrivită această numire, iar responsabilitatea aici nu este a lui Dragnea. Responsabilitatea este a preşedintelui să spună ce tip de stat vrea, un stat de dubii legat de controlul structurilor de securitate asupra politicului sau un stat asupra căruia să nu existe aceste dubii (…)”, a spus el.
Preşedintele PMP a susţinut că România are nevoie de ”un moment zero” în care să aibă convingerea că politiciul nu este controlat nici de DNA, nici de serviciile de informatii.

”Este un moment în care toată presa, mare parte din populaţie, este convinsă că în ţara asta conduce altcineva decât politicienii. Deci, în locul preşedintelui Iohannis aş fi extrem de exigent cu numirea premierului şi cu desemnarea decretelor pentru toţi miniştrii. Avem nevoie de un moment zero în care să avem convingerea că politiciul nu este controlat nici de DNA, nici de serviciile de informatii. Ne-a ajuns guvernul Ponta, cu Ponta şi toată istoria lui, ne-au ajuns destule”, a argumentat Băsescu.

El a susţinut că instituţiile de forţă s-au întărit în timul mandatului său şi la un moment dat câţiva oameni numiţi de el au ajuns să se creadă „stăpânii” ţării.

”Nu spun că Sorin Grindeanu este controlat de SRI. Eu spun altceva, România are nevoie de un moment zero. Aceste instituţii de forţă s-au întărit formidabil în timpul meu şi le-am ajutat să se întărească, le-am izolat de influenţa politică. Dar se pare că la un moment dat ei au plecat pe pilot automat fără nici un Dumnezeu legat de politică şi se cred oamenii numiţi de mine cândva astăzi se cred stăpânii României. Înscenează dosare, distrug oameni, elimină oameni. Ori cred că este momentul ca preşedintele Iohannis să dea un semnal extrem de puternic legat de acest lucru şi asta înseamnă nicio tangenţă cu structurile de securitate ale statului democratic. Numai că prin câţiva oameni aceste instituţii au fost strâmbate”, a concluzionat fostul şef de stat.

Marius Bostan, fostul ministru al Comunicaţiilor: Va avea o deschidere catre mediul de afaceri

Marius Bostan, fostul ministru al comunicaţiilor, care a preluat portofoliul de la Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, spune că numirea acestuia ca premier este o variantă “bună”.
Fostul ministru susţine chiar că Grindeanu ar trebui să reia portofoliul de la Comunicaţii şI Ministerul Comunicaţiilor să devină un departament în cadrul Cancelariei primului-ministru.

“Sunt convins ca va avea o deschidere catre mediul de afaceri si va intari cooperarea cu aliatii strategici ai Romaniei in interesul tarii si cetatenilor. Cunoasterea sectorului ITC este un avantaj major si asteptarea mea este sa fructifice acest potential urias in urmatorii 4 ani in beneficiul Romaniei. Agenda Digitală este deja la nivelul premierului. Ministerul Comunicaţiilor ar trebui să fie centrul guvernului, pentru transformarea digitală a administraţiei publice”, a explicat Bostan.
Raluca Turcan: Propunerea PSD marchează înfrângerea lui Dragnea în partid
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, ca propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea in interiorul PSD, afirmând ca jocurile interne din partid stau la baza acestei propuneri.
„Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea în interiorul partidului. După încercarea lui Liviu Dragnea de a guverna Romania pe persoană fizică, prin interpuşi, partidul a trebuit să improvizeze o formulă pentru a mai salva din eşecul major înregistrat în ultimele zile”, a comentat preşedintele interiamar al PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Ea a afirmat ca jocurile interne din PSD au stat la baza propunerii lui Grindeanu ca premier, nu interesul public de a avea o guvernare eficientă.

„PSD a optat astfel pentru o soluţie de avarie, temporară, după respingerea dură a soluţiei inventate de Liviu Dragnea pentru a beneficia de control total asupra primului ministru. Jocurile interne din PSD stau la baza acestei noi propuneri şi nu interesul public, de a avea o guvernare la standarde europene de eficienţă şi transparenţă”, a conchis Turcan.
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean salută propunerea PSD

Deputatul PNL Timiș Ben-Oni Ardelean a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că salută propunerea PSD ca Sorin Grindeanu să fie premierul României.
„Eu salut această propunere. Sunt, dacă vreți, încântat că Timișul poate să aibă, din partea PSD, un premier. Cred că lucrul acesta este de bun augur pentru Timiș, pentru că Timișul a fost cam în opoziție de când mă știu eu”, a spus Ben-Oni Ardelean.

Potrivit acestuia, PSD dă dovadă de normalitate și același lucru trebuie să-l facă și PNL.

„De cealaltă parte, dincolo de orice altceva, în 2012, când eram pe USL, Sorin Grindeanu și cu mine am făcut o echipă. A fost deputat, eu eram senator pe același colegiu. Așadar, nu pot decât să nu am decât cuvinte de apreciere la persoana lui ca om. Am rămas prieteni, trebuie să specific lucrul acesta și nu pot să trec peste. De cealaltă parte, cred că este și o revenire a PSD la o normalitate. De aceea, cred că trebuie să fim și noi foarte normali în astfel de moment, să salutăm o propunere decentă, bună, în care PSD-ul se identifică cu astfel de propunere”, a mai spus Ben-Oni Ardelean.

Nicolae Robu (PNL), mesaj pentru Grindeanu

Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi fost preşedinte al PNL Timiş, a declarat, miercuri seara, că salută propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier al României şi că acum speră ca proiectele nerealizate din Timiş să prindă contur.
“Ca timişorean, nu pot decât să salut nominalizarea domnului Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim ministru al României. L-am avut viceprimar pe Sorin Grindeanu în 2012 şi am avut o bună colaborare, aşa cum am avut, de altfel şi în 2016, după ce dânsul a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Sunt premise foarte bune, aşadar, pentru o bună colaborare şi în noile circumstanţe, în interesul Timişoarei şi judeţului Timiş”, a declarat Nicolae Robu, miercuri seara.

Primarul Timişoarei speră că proiecte importante pentru “capitala Banatului” vor deveni realitate, dacă Sorin Grindeanu va fi desemnat premier.

“În sfârşit, Centura Sud, Centura Vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad-Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42 000 de locuri, noua sală polivalentă de 16 000 de locuri, bazinul de înot olimpic, reabilitarea şi modernizarea gării de nord, centrul intermodal de mărfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 -ca să mă limitez doar la câteva dintre obiectivele de maxim interes pentru Timişoara şi judeţul Timiş care sunt în jurisdicţia Guvernului şi nu a Primăriei- vor putea deveni realitate. Pentru că nu-i aşa?-, dacă nu acum, atunci când?! Îi urez mult succes lui Sorin Grindeanu, ca prim ministru, pentru binele României, pentru binele Timişoarei”, a conchis Nicolae Robu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult