Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reacţii politice după demisia lui George Maior de la SRI

Reacţii politice după demisia lui George Maior de la SRI

scris de D.S.S.
9 afisari

Premierul Victor Ponta și-a exprimat marți „toată aprecierea” pentru reforma pe care fostul șef al SRI George Maior a promovat-o în această instituție.

Ce zice Ponta despre demisia lui Maior

Ce zice Ponta despre demisia lui Maior

„Toată aprecierea pentru reforma adevărată din ultimii 8 ani realizată de George Maior la SRI! Nu e bine ca SRI să revină sub control politic!”, a postat Ponta pe Twitter.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a înaintat marți demisia de la conducerea SRI președintelui Klaus Iohannis, a anunțat Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, președintele a acceptat demisia lui George Maior.

În octombrie 2014, George Maior declara că după alegerile prezidențiale își va prezenta demisia din funcție noului președinte, arătând că rămâne la latitudinea acestuia dacă își va continua mandatul.

Președintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activității SRI, Georgian Pop, a declarat marți că respectă decizia fostului director al SRI, George Maior, de a demisiona din funcție și a adăugat că acesta era nemulțumit de vidul legislativ care s-a produs în urma respingerii de către CCR a celor „trei legi ale securității”.

„Am vorbit cu domnul director Maior, demisia este un act unilateral, reflectă voința domniei sale de a lua această decizie. Din discuțiile pe care le-am avut am înțeles că domnia sa traversează o perioadă de nemulțumire legată de vidul legislativ la care a dus respingerea celor trei legi ale securității. Există nemulțumiri la nivelul SRI în legătură cu acest subiect. Pe de altă parte, pot spune că sub conducerea domnului Maior SRI a intrat într-un proces de reformare instituțională”, a spus Pop pentru Agerpres.

El a adăugat că din discuțiile pe care le-a avut anterior cu George Maior acesta nu a atins subiectul demisiei.

„Este un gest și o voință pe care le respect”, a încheiat Georgian Pop.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a înaintat marți demisia de la conducerea SRI președintelui Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, președintele a acceptat demisia lui George Maior.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis pe 21 ianuarie că este neconstituțională Legea privind securitatea cibernetică, unul dintre motive fiind lipsa avizului CSAT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult