Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Rebotezarea PDL ar fi o eroare

Rebotezarea PDL ar fi o eroare

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Cristian Preda revine asupra ideii de reformare a PDL si, pe blogul sau, sustine ca a schimba numele partidului in Partidul Popular “ar fi o eroare”. Argumentele europarlamentarului democrat-liberal in favoarea pastrarii numelui de PDL sunt in esenta: asumarea confruntarii directe cu penelistii, continuarea opozitiei fata de Iliescu si concentrarea pe o europenizare de fond, nu pe una de forma.


 

Preda explica: renuntarea la numele “liberal” ar lasa liber un culoar pentru PNL. “In Romania respectul pentru statul de drept, sustinerea libertatii economice si aspiratiile democratice sunt asociate cu numele “liberal”, nu cu altul. Daca vrem sa acoperim intreaga dreapta, atunci trebuie sa ne asumam valorile liberale sub acest nume, nu sub un altul. De altfel, atata vreme cat PNL a refuzat mana intinsa din 2007 incoace este clar ca singura solutie care ne-a ramas e confruntarea. Unificarea s-a vadit imposibila, asa ca trebuie sa recurgem la competitie”, arata pedelistul. El insista si asupra faptului ca adoptarea numelui popular ar insemna renuntarea la identitatea democrata, care pentru multi dintre membrii PDL, cei proveniti din PD, e esentiala. E vorba, in fond, despre confruntarea cu Iliescu, care a durat din 1992 pana astazi, intr-o varianta diferita de cea definita de partidele istorice”. In al treilea rand, isi motiveaza Cristian Preda expune si al treilea motiv: “A prelua in denumirea partidului termenul ‘popular’ doar pentru ca acesta apare in numele european al familiei noastre politice ar fi un gest inutil. Europenizarea partidului tine de practici si viziune, nu de modificari superficiale. Sa nu uitam, de altfel, ca regimurile europene sunt in egala masura liberale si democratice. Numele PDL nu e decat un concentrat de europenizare. Trebuie doar sa ii dam mai multa substanta decat in prezent, nu sa ne multumim cu o eticheta”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult