Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Rectificare Bugetarǎ: Modificǎrile aduse bugetelor ministerelor și instituțiilor

Rectificare Bugetarǎ: Modificǎrile aduse bugetelor ministerelor și instituțiilor

scris de Z.V.
4 afisari

Marți, 30 iulie, urmeazǎ sǎ fie avizatǎ ȋn ședința de Guvern o nouǎ rectificare bugetarǎ, care prevede atȃt tǎieri, cȃt și majorǎri ale finanțǎrilor.

Rectificare Bugetarǎ: Modificǎri bugete ministere și instituții

Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii se află pe lista instituţiilor ale căror bugete totale de cheltuieli vor fi tăiate la prima rectificare bugetară din acest an, în timp ce de alocări suplimentare vor beneficia Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, SRI, SIE, DNA, CSM. Tăieri de bugete vor mai fi operate şi la Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor şi Curtea Constituţională, potrivit mediafax.

Pentru Ministerul Educaţiei, bugetul de cheltuieli va fi diminuat cu 235,6 milioane lei (8,5 miliarde lei buget iniţial), rezultat din majorarea cu 40 milioane lei a fondurilor pentru reabilitarea de şcoli, grădiniţe şi campusuri universitare, dar concomitent cu reducerea sumei blocate de 10%. Conform Legii finanţelor publice, ordonatorii principali de credite repartizează creditele bugetare după reţinerea a 10% din prevederile aprobate acestora, pentru asigurarea unei execuţii bugetare prudente. Repartizarea sumelor reţinute în proporţie de 10% se face în semestrul al doilea, după examinarea de către Guvern a execuţiei bugetare pe primul semestru.

Cea mai mare sumă va fi tăiată de la Ministerul Muncii, de 1,1 miliarde lei (30,44 miliarde de lei buget inţial), argumentat cu economiile înregistrate pe primele şase luni ale anului la acţiunile de „Asistenţă socială” finanţate de la bugetul de stat, precum şi la cele finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat, căruia i se asigură transferuri de echilibrare din bugetul acestui minister.

Tăieri de cheltuieli vor fi efectuate şi la Ministerul Agriculturii (61,1 milioane lei, de la 17,28 miliarde lei buget iniţial), Ministerul Culturii (5,2 milioane lei, de la 578 milioane de lei iniţial), Ministerul Economiei (6,3 milioane lei, de la 1,26 miliarde de lei), Ministerul Fondurilor Europene (53,5 milioane lei, de la 184 milioane lei), Ministerul Transporturilor (953,5 milioane lei, de la 7,29 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (535,7 milioane lei, de la 7,35 miliarde lei), Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (53,3 milioane lei, de la 448 milioane lei), Ministerul Tineretului şi Sportului (20,7 milioane lei, de la 406,4 milioane lei), Preşedinţie (16.000 lei, de la 26 milioane lei), Camera Deputaţilor (168.000 lei, de la 211,6 milioane lei), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (18.000 lei, de la 61,1 milioane lei), Curtea Constituţională (271.000 lei, de la 15,26 milioane lei), Avocatul Poporului (113.000 lei, de la 5,6 milioane lei), Consiliul Naţional al Audiovizualului (117.000 lei, de la 8,4 milioane lei), Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor (642.000 lei), Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (167.000 lei, de la 9,94 milioane lei).

De alocări suplimentare vor beneficia Ministerul Sănătăţii (peste 1 miliard lei, de la 8,68 miliarde lei buget iniţial ), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (943,3 milioane lei, de la 2,55 miliarde lei), Ministerul Justiţiei (159,6 milioane lei, de la 2,34 miliarde lei), Ministerul Public (20,5 milioane ei, dintre care 2,9 milioane lei pentru Direcţia Naţională Anticorupţie, de la 654,9 milioane lei ), Ministerul Afacerilor Interne (228,3 milioane lei, dintre care 116,2 milioane lei pentru activităţile restante ce fac obiectul Primei Anexe Detaliate Extinse a contractului cu EADS, de la 8,3 miliarde lei), Ministerul Apărării (156,2 milioane lei, de la 5,64 miliarde lei), Ministerul Afacerilor Externe (51,3 milioane lei, de la 636,5 milioane lei), Serviciul Român de Informaţii (30 milioane lei, de la 1,04 miliarde lei), Ministerul Mediului (31 milioane lei, de la 2,2 miliarde lei), Serviciul de Informaţii Externe (10 milioane lei, de la 182,6 milioane lei). Alte fonduri suplimentare sunt alocate pentru Senat (184.000 lei, de la 85,6 milioane lei), Agenţia Naţională de Integritate (3,6 milioane lei, de la 27,2 milioane lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (300.000 lei, de la 248,5 milioane lei), Consiliul Superior al Magistraturii (8,6 milioane lei, de la 89,5 milioane lei).

15 comentarii

BULA 30-07-2013 - 08:57

Sa se inchida facultatile care scot habarnisti cu diploma. Invatamantul superior trebuie sa fie o treaba serioasa, de elita, nu o bataie de joc, un mod de a masca somajul in randul celor care termina liceul. Sa se dea examene de admitere la toate facultatile de stat, cu subiecte venite in plic de la Ministerul Educatiei, pe domeniul de studii, cu supraveghere serioasa (camere video, SRI, Procuratura). ARACIS sa evalueze nivelul de pregatire a absolventilor, nu sa faca inventarul la numarul de scaune din dotarea facultatilor. Nu avem nevoie de portari, de taximetristi, de femei de serviciu, de magazioneri si administratori cu diploma de studii superioare. Sa nu se mai arda banii de la buget cu asa ceva. Sa se reduca taxele (sa dispara impozitul forfetar), ca sa se relanseze economia.

UnUL 30-07-2013 - 09:24

Domnule Bulă, perfect de acord. Asta o spun și eu de mult, dar sunt interese enorme în joc.

BULA 30-07-2013 - 09:56

In Romania inca nu exista o economie de piata, capitalista. Totul se rezuma la bisnita si la furaciuni din ce s-a creat in anii comunismului, la banii imprumutati din afara tarii.. Nu exista firme a caror activitate de baza sa fie productia de bunuri materiale, unde sa fie nevoie de personal calificat (ingineri adevarati). La bisnita merg si ciumetii scosi nepregati din universitati, pe posturi de vanzatori. Nu exista un control al universitatilor, din exteriorul sistemului. Universitarii isi fac de cap, pe banii de la buget. Ei centreaza si tot ei dau cu capul in minge si o baga in poarta. Spagaresc la greu si dau diplome la toti tampitii. Nu-i intereseaza pregatirea reala a absolventilor.

mircea 30-07-2013 - 10:39

bai Un-nULul profesor de doi creitari,comunist(PDL)da dreapta lesinat sa predea la cat mai multe unitati de produs diplome pe banda rulanda.Nu tu si ai tai au taiat din retributiile Profesorilor ,numai cei cu carnet de partid au mai multe catedre.Prietenul tau si seful tau pe linie de partid BOC ,cati bani a incasat el din predarea directa la catedra in perioada cat a fost premier???? Lesinaturil,neamuri proaste,mai bine ramaneati acasa la coasa

HUMOR NEGRU 30-07-2013 - 09:38

PONTA ESTI O JAVRA ORDINARA. MINTI CU TUPEU BOCCIAN. AI SA VEZI VOTURI LA PARLAMENTARE LA PASTELE CAILOR, PENTRU STOARFA LUI ILIE SCARBU.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2013 - 12:18

PONTA a VANDUT !

Ponta a VANDUT REZULTATELE ALEGERILOR din 29 iulie 2012 !

Ponta face PARTE INTEGRANTA din SISTEMUL care a pus STAPANIRE pe Romania

JOS sistemul MAFIOT !

POLITICIENI sa PLATEASCA ,SITUATIA ACTUALA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2013 - 12:26

La ora actuala avem un IMPOSTOR ilegitim in fruntea statului si un

prim ministru IMATUR si INCOMPETENT !

Va redau o parere autorizata, poate cea mai competenta din spatiul virtual ROMANESC:

=====Papucul sultanului şi coabitarea=====

Cred că se apropie momentul în care vom putea recunoaşte deschis că guvernarea Ponta e praf. Asta nu ne face nici băsişti, nici reacţionari, e doar o observaţie care ar putea demonstra că nu ne-am pierdut complet minţile.

Numirile la Miniserul Educaţie şi Învăţământului, de la începutul mandatului, imediat după evacuarea guvernului MRU, bâlbele nenumărate, tragi-comediile privatizărilor de la Oltchim şi CFR Marfă, promovarea cu osârdie a proiectelor care le-au adus lui Boc şi MRU drept obol de flegme, de la regionalizare şi afacerea Chevron până la foarte rău mirositoarea afacere Roşia Montana, toate, însumate, dau acelaşi rezultat: o guvernare de rahat!

În cazul privatizării CFR Marfă a fost de ajuns o răsteală de a lui Băsescu şi totul s-a făcut ţăndări. Nu ştiu dacă privatizarea aia a fost bine chibzuită, nici dacă acea companie, GFR, era soluţia potrivită pentru privatizare, dar Guvernul Ponta şi-a asumat-o. Apoi a urmat condamnarea penală a ministrului de resort ( pentru altă cauză), intervenţia lui Traian Băsescu şi… praful s-a ales. Cred că încă n-a uitat nimeni cum au funcţionat lucrurile la privatizarea Oltchim. Ce spune asta despre actualul guvern?

Toate gesturile importante ale premierului Ponta au fost gesturile unui om preocupat de propria carieră, nu de un exerciţiu responsabil al guvernării. Iar domnul Ponta nu a avut nicio ezitare atunci când a fost în situaţia de a face anumite alegeri împotriva celora care l-au votat, dacă asta îi servea, după închipuirea sa, propriului interes. A acceptat o trăznaie numită pact de coabitare, deşi nimic nu-l silea să o facă. Nu era nevoie de niciun pact, nu era în situaţia de a sta cu pălăria în mână în faţa lui Băsescu, aflat atunci într-o situaţie extrem de dificilă. Regulile coabitării erau şi sunt perfect definite de către Constituţie, nu se negociază nici la Cireşica, nici în debara la madam Merkel. Opţiunea domnului Ponta era motivată de nevoia sa de a cumpără bunăvoinţa unor stăpâni de afară. Aşa că a plusat şi a urmat tot penibilul joc de picioare cu demisia doamnei Pivniceru şi numirea Codruţei Kovesi la DNA, başca împingerea lui Morar la Curtea Constituţională.

Fireşte că frăgezimea coabitării a durat atât cât a avut Băsescu poftă să dureze. Ne place sau nu, în lunile de coabitare, Băsescu a făcut ceea ce trebuia să facă. A ieşit din colţul unde fusese înghesuit şi încetul cu încetul a reînceput să devină vizibil, ciugulind simpatie bob cu bob, de oriunde se putea. În acelaşi timp a avut grijă să-l împingă pe coabitacul Ponta spre toate acele gesturi care să-l pună în dificultate în relaţia cu aliaţii şi propriul electorat. Băsescu e acum, ne place să o admitem sau nu, mai întărit decât acum şase luni. USL e o construcţie care nu mai are niciun sens, declaraţiile formale nu mai conving pe nimeni, iar în toamna vom asista, probabil, la explozia care va face definitiv ţăndări această şandrama.

Pentru Băsescu şi cei din jurul său, alegerile europarlamentare de anul viitor sunt bun prilej de calibarare a maşinăriei, în vederea prezidenţialelor. Pentru ce va mai fi rămas din USL va fi momentul primei confruntări dintre foştii aliaţi şi a primelor torpile. Socotelile devin tot mai încurcate.

Mai trebuie observat ceva. Loviturile pe care le primesc aliaţii din USL ai lui Ponta, în speţă PNL şi PC, din toate poziţiile, desigur, pot slăbi aceste partide şi vor duce la spulberarea USL, devenind argumente în buzunarul celor care, tot mai sonor, vorbesc despre o viitoare extindere a coabitării, mai simplu spus despre o viitoare guvernare PSD + partidele lui Băsescu.

Altfel, toate sunt cum le ştim: politica e a lor şi necazurile ale noastre, iar caftanul vine din sărutarea papucului sultanului.”

…..

ADI 30-07-2013 - 16:02

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2013 - 15:56

Bineinteles ca rectificarea aceasta a Bugetului, adica, impartirea a doua paie la trei magari, cade in vina tot a lui Basescu. Ponta si ai lui nu pot sa faca un milimetru peste numele lui Basescu. Ei s-au oprit asa, ca imparatia din povestea padurii adormite, exact la momentul inteparii in fus a printesei. Toata shatra usl-ului (Urmeaza Saracie Lucie) a murit la numele lui Basescu. Mai departe nu pot! Daca Basescu va pleca, va pleca si usl-ul (Urmeaza Saracie Lucie) pentru ca nu mai stiu nimic inafara de Basescu. Ponta minte ca pe „zona” de MCV, guvernul si-a indeplinit indatoririle. Nuu, nu, domnule plagiator, nici pe departe. Poti vorbi de o oarecare indeplinire a mcv-ului, NUMAI si NUMAI dupa ce vor zace dupa gratii familia mafiotului turnator Felix si Dragna, impreuna cu NasCase, Hrebenciuc si Omar, impreuna cu cel putin 80 % din psd-ei si cei care acum sunt pe primele locuri in clasamentul celor mai bogati (mafioti) din Romania, pt. ca toti, dar absolut toti au facut mirsevii cu Omar si psd in frunte.

UnUL 30-07-2013 - 16:26

Tocmai că s-a uitat. Și nu răspunzi câtuși de puțin la problemele ridicate În postarea de mai sus. ca un USL-inos tip ce ești, când nu ai argumente (și de obicei nu ai!), ÎNJURI.

UnUL 30-07-2013 - 16:32

Hopa; iar vorbesc singur! Postarea căreie îi răspundeam a dispărut ca prin farmec (lucru normal, de altfel, fiind de o infinită vulgaritate!)!

digital 30-07-2013 - 16:34

păi normal, vorbești ca televizoru…băsist!

UnUL 30-07-2013 - 16:30

Mda. Fiind și folclorist, am cules de pe forumuri o poezie semnată Chuck Norris . (Aviz amatorilor : nu am scris-o eu, nu am nicio contribuție la ea; nu fac decât să o p o p u l a r i z e z!!!)

Si daca ramuri bat in geam,
Varanul iarasi fura,
Asa ca, hai sa ne unim,
Si sa i-o dam in gura.

Si daca ramuri bat in geam,
Varanul vrea sa fuga,
Deci sa-l inchidem cativa ani,
Cu Bombo, sa i-o suga.

Si daca ramuri bat in geam,
Coposu-n rai se-amuza,
Vazand Varanul securist,
Ce rau si-o ia in buza.

Si daca ramuri bat in geam,
Varanul e in vrie.
Procesul va fi terminat.
Și el în puscarie!

digital 30-07-2013 - 16:33

și tu mi-o ..gy mie!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2013 - 16:40

BraVu UnULas’H——Brav PedeLas’H

GUST , excelent !

Pwe Ciuki ashta , l-ai PESCUIT din Somes !

Dar , mesajul si RAMELE , la peshte !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult