Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Recuperarea fondurilor decisă de Ponta, atacată în instanţă

Recuperarea fondurilor decisă de Ponta, atacată în instanţă

scris de A.B.
4 afisari

Lokodi Edita Emoke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, a anunţat că a depus la Judecătoria Târgu Mureş o contestaţie în care cere suspendarea hotărârii privind restituirea banilor necheltuiţi, alocaţi de Guvernul Ungureanu.

lokodi

foto: antena1ms.ro

„Am depus o contestaţie la Judecătoria Târgu Mureş, ca decizia de returnare a sumelor primite să fie suspendată şi să nu fie executată. De altfel, mulţi dintre noi am cheltuit deja pentru plata arieratelor, iar întrucât Hotărârea de Guvern avea prevederi pentru plata pe proiectele europene, unde CJ Mureş avea deficienţe, pentru plata cofinanţării, noi am împărţit plăţile pe mai multe trimestre. De aceea am cerut suspendarea măsurii Guvernului, ca să putem să folosim banii”, a spus Lokodi.

Preşedintele a adăugat că, după alocarea banilor de Guvernul Ungureanu, CJ Mureş şi-a rectificat bugetul şi a prevăzut că banii vor fi cheltuiţi pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene.

„Nu restituim, noi nu luăm nicio hotărâre de Consiliu Judeţean să scoatem aceşti bani din bugetul nostru. (…) Dar noi nu îi avem, sunt în Trezorerie, nu sunt la noi, iar Trezoreria poate refuza să ne plătescă”, a afirmat Lokodi.

Lokodi a făcut acest anunţ în contextul în care îşi exprima îndoiala că Guvernul Ponta va putea să onoreze promisiunile referitoare la reîntregirea salariilor şi restituirea sumelor încasate neîntemeiat din pensii.

Este de remarcat, că oraşul Târgu Mureş, prin Consiliul său Judeţean, a primit, prin decizia Guvernului Ungureanu, cea mai mare sumă din judeţ, respectiv 5,6 milioane de lei.

1 comentariu

salut 12-05-2012 - 19:50

Hehehe, tovarasa Lokodi UDMR isi vede diminuate ciordelile. Naspa, nu-i asa?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult