Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Referendumul pe Legea Capitalei, pe 19 iunie

Referendumul pe Legea Capitalei, pe 19 iunie

scris de M.A.
145 Afisari

Referendumul privind Legea Capitalei va fi organizat duminică, 19 iunie, în cadrul acestuia bucureştenii urmând să răspundă la un număr de şapte întrebări.

Referendum in Capitala (RTV)

Referendum in Capitala (foto: RTV)

O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri seara, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu votul majoritar al grupului PDL, transmite Agerpres.

Locuitorii Capitalei urmează să răspundă la următoarele întrebări:

-„Sunteţi mulţumiţi de modul în care se dezvoltă Capitala?;

-Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o singură administraţie?;

-Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?;

-Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?;

-Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?

-Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia publică?;

-Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general, alături de consilierii generali?”.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că cei care au votat pentru organizarea referendumului în acest mod nu au făcut decât să ducă în derizoriu o problemă care îi interesează pe toţi bucureştenii. „Încă odată, lupta politică câştigă în faţa hotărârii administrative. Întrebările sunt prea multe şi sunt aiurea. Din punctul meu de vedere, am propus trei întrebări, am rămas numai cu una, pentru că făcuse obiectul acestui referendum, care era proiectul de lege al Capitalei„, a spus Oprescu.

La rândul său, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a afirmat că, ceea ce i s-a părut „hilar”, este faptul că se vor consuma resurse umane şi financiare pentru un proiect (n.r. Legea Capitalei) care, în momentul de faţă, nu este depus la Camera Deputaţilor. „E doar o idee, ce se va întâmpla dacă ea nu va fi depusă?”, s-a întrebat prefectul Capitalei.

Varianta propusă de către primarul general al Capitalei, privind organizarea referendumului pe Legea Capitalei, variantă ce a fost respinsă de consilierii municipali, cuprindea o singură întrebare: „Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a Municipiului Bucureşti, prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?. Întrebarea fusese propusă de către reprezentanţii USL. De asemenea, în varianta menţionată se propunea ca referendumul să aibă loc la data de 19 mai.

4 comentarii

cozmin 14-04-2011 - 18:12

in sfarsit apucam sa votam impotriva primarilor de sector! asta e dorinta mea arzatoare, sa nu-i mai vad pe taranii astia mafioti la conducere!!!

u s 14-04-2011 - 23:42

Mostra de dementa basista, asta e mizeria asta de asa zis referendum.
Cat de bolnav mintal sa fii sa pui intr-un referendum, intrebari de tipul „sinteti multumiti de…?” Ma dementilor ma, si voi si aia care va ling in dos, o sa va dam foc ma.

H2SO4 15-04-2011 - 05:29

din trei cuvinte unul este „base” si apoi numai mizerie
se pare ca ai cosmaruri cu acest nume :~)

Europeanuul 15-04-2011 - 12:30

Unii au cosmaruri cu fostul pecerist-fesenist Basescu, altii cu fostul turnator Voiculescu sau Vosgoian, altii cu fostul utecist Nastase sau cu peceristul Blaga, altii cu mai stiu eu care fost pecerist comunist.

Politica romaneasca este dominata de fosti comunisti („pleaca ai nosri, vin ai nostri” este deviza lor) Cu ce este mai bun Trihenea, dacat precedentii lui? Instabilitatea politica si lipsa de incredere existenta astazi se datoreaza lipsei de reforme politice si economice (unde sint reformele promise inca din toamna anului 2004?)

http://stiri.rol.ro/basescu-mihai-david-omul-lui-vintu-nu-ar-mai-trebui-sa-fie-la-hidroelectrica-662896.html

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8201114-mihai-david-ramas-consiliul-administratie-hidroelectrica-chiar-daca-fost-schimbat-din-functia-director-general.htm

http://www.turnulsfatului.ro/4645/ce-vede-trihenea-pe-centura:-firma-lui-la-lucru.html

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS