Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reforma lui Funeriu bulversează părinţii

Reforma lui Funeriu bulversează părinţii

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Nici nu a început anul şcolar că mult trâmbiţata reformă a lui Funeriu a dat peste cap calculele părinţilor. În plus, pentru că la discuţii nu au fost profesorii, nimeni nu prea ştie cu se mănâncă această reformă.

Dan Cristian Popescu

Presa a anunţat zilele trecute că mai mulţi părinţi din Capitală au depus în instanţă cereri de suspendare a Ordinului Ministrului Învăţământului nr. 3064/2012, emis de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013. Aceştia vor practic anularea ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că reforma lui Funeriu le dă doar posibilitatea de a-şi înscrie copiii la şcoala de proximitate. De asemenea, părinţii reclamă şi faptul că nu s-a făcut o consultare publică pe tema clasei pregătitoare, cu toate că legea îi obligă pe cei de la Ministerul Educaţiei la o consultare înainte de a lua o asemenea măsură.

Și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că autorităţile ar fi trebuit să pregătească mai bine înfiinţarea clasei pregătitoare. Sorin Oprescu atrage atenţia că va fi nevoie de mobilier special adaptat la nevoile copiilor de 6 ani. De asemenea, haos este şi în şcoli. Clasa zero i-a zăpăcit si pe profesori, care spun că mulţi copii vor rămâne pe dinafară. Nu se ştie nici măcar dacă la orele clasei pregătitoare vor intra educatori sau profesori. „Ne-a cam bulversat pe toţi! Nu ştie fiecare care-i situaţia, nu au plan de învăţământ, nu au spaţiu, nu au locuri, nu sunt pregătiţi. Copilul trebuie să doarmă, să mănânce. Nimeni nu ştie ce curpinde planul de învăţământ. Nici profesorii nu sunt mulţumiţi, dar pe ei nu-i întreabă nimeni”, spunea la România TV un profesor.

Iată deci că reforma lui Daniel Funeriu este o necunoscută pentru părinți și profesori. Poate nu ar strica ca aceasta să mai fie amânată un an sau doi, până când lumea află mai mult despre clasa zero.

Membrii nostri (PNL sector 2), în calitate de părinţi şi profesori, au ridicat în sedinţe această problemă cerându-ne să ne implicăm în soluţionarea ei. Acesta a fost motivul pentru care Organizaţia Femeilor Liberale Sectorul 2 au chemat în data de 7 martie la sediul nostru din Ştefan cel Mare, reprezentanţi ai profesorilor, părinţilor, ONG-uri pentru a discuta pe această temă.

Articole de acelasi autor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult