Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Regele Mihai, fortat sa-si achite facturile la utilitati

Regele Mihai, fortat sa-si achite facturile la utilitati

scris de Ziua Veche
2 afisari

Guvernul a decis miercuri, printr-o hotarare, ca fostul suveran trebuie sa plateasca cheltuielile pentru utilitati la Palatul Elisabeta. Masura a fost luata la solicitarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), dupa ce RA-APPS, regia care i-a atribuit Regelui Mihai resedinta, a efectuat o analiza in acest sens.


A trebuit sa luam aceasta masura, pentru a reduce din cheltuieli, pentru ca altfel trebuia sa facem disponibilizari la RA-APPS”, a declarat secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu pentru Agerpres. SGG se asteapta prin aceasta decizie la reduceri de cheltuieli de circa 750.000 de lei pe an, in conditiile in care, anul trecut, facturile pentru electricitate, apa, canalizare, telefon, personal, bunuri mobile ale Palatului Elisabeta s-au ridicat la suma de 676.000 de lei.

RA-APPS a anuntat de la inceputul lunii ca nu mai poate sustine cheltuielile Palatului, invocand o reducere de buget cauzata de tiparirea pasapoartelor electornice la Imprimeria Nationala. Decizia de miercuri o rastoarna pe cea din urma cu sapte ani, cand Guvernul a decis ca RA-APPS sa suporte cheltuielile Palatului, in pofida unei legi din 2001 care stipuleaza ca beneficiarul locuintei de protocol plateste singur cheltuielile de intretinere.

Palatul Elisabeta a fost inaugurat in 1937, fiind destinat sorei regelui Carol II si este locul unde Regele Mihai a abdicat in 1947. Fostul suveran a primit in 2006 resedinta, in calitate de fost sef al statului.

0 comentariu

sorge 02-03-2010 - 17:54

Cuvintul politicienilor,zapada de anul trecut !

Dolfi Trost 02-03-2010 - 19:46

Depinde de cum vrea Dinu Patriciu . Dar va fi o mare prostie intru cat Harnagea este un afacerist expirat si compromis in uneltiri securistice.

Gh. luca 02-03-2010 - 21:05

Harnagea este mai mult timp la Monte Carlo, cu prietenul sau Dan Fisher @co.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS