Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Regele Mihai la 90 de ani. Invitaţi şi evenimente

Regele Mihai la 90 de ani. Invitaţi şi evenimente

scris de D.P.
6 afisari

La festivităţile dedicate împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai vor participa, marţi, mai multe familii regale şi oficiali europeni.

foto:RRA

Regina

Sofia – a Spaniei, Regele Carl Gustav şi Regina Silvia – ai Suediei, Marele Duce al Luxemburgului şi Marea Ducesă Maria – a Rusiei – se numără printre reprezentanţii caselor regale europene, prezenţi la Bucureşti, la festivităţile dedicate împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai.Lor li se vor adăuga reprezentanţi ai caselor regale ale Iordaniei, Austriei, Belgiei, Germaniei, Greciei, Italiei şi Serbiei. Unii dintre invitaţi vor fi alături de Rege pe parcursul zilei de marţi, când Majestatea Sa se va adresa naţiunii de la tribuna Parlamentului.

Tot marţi, Opera Naţională din Bucureşti va găzdui un spectacol la care vor participa artiştii Nelly Miricioiu, Teodor Ilincăi şi Vlad Miriţă, precum şi orchestra Operei şi a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale. Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureşteni în parcul din faţa Operei, unde Primăria Municipiului Bucureşti va instala ecrane şi sistem de amplificare pentru ca spectacolul să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane. După încheierea spectacolului de gală, Regele va apărea pe treptele Operei pentru a saluta bucureştenii.Seara se va încheia cu un dineu oficial în onoarea Regelui Mihai la Palatul CEC.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că momentul în care Regele Mihai se va adresa Parlamentului României, după multe decenii, reprezintă o „şansă şi o oportunitate pentru România şi pentru imaginea acesteia”. Liderul PNL a adăugat că acesta reprezintă „un gest politic simbolic”, care n-are nicio legătură cu ideea de a schimba statutul de republică al României, ci are doar ideea de a cinsti, de a celebra o personalitate importantă a istoriei naţionale şi a istoriei contemporane.
„Dacă am avut şansa ca Regele să apuce această vârstă, ar fi fost păcat să ratăm celebrarea ei, cum spuneam, în instituţia politică – Parlamentul, în cel mai înalt chip reprezentativă pentru naţiunea română”, a mai spus Antonescu.

Lista tutror invitaţilor este aici.

1 comentariu

Pribeagul 26-10-2011 - 20:20

“Dacă am avut şansa ca Regele să apuce această vârstă, ar fi fost păcat să ratăm celebrarea ei, cum spuneam, în instituţia politică – Parlamentul, în cel mai înalt chip reprezentativă pentru naţiunea română”, a mai spus Antonescu.

A fost o zi deosebita, magnifica, o adevarata sarbatoare.

Regele Mihai s-a adresat Parlamentului. Atmosfera din Parlamentul Romaniei a fost emotionanta, sarbatoreasca.

Seara, am avut parte de un spectacol regal. Remarc defilarea pe covorul rosu a personaliatilor de vita nobila de pe mapamond. S-au remarcat, detasat, europenii; superbi, in tinuta de gala, surizitori, cu figuri senine, dominatori, emanind siguranta si parca dorinta de ati fi de ajutor.

In sfirsit, cu o asemenea desfasurare de capete incoronate si nobile, putem spune ca zbaterile doamnei ministru Udrea de a face cunoscuta Romania au dat roade 🙂 – ieri, 25.10.2011, Europa a fost in Romania, la Ateneul Roman.

M-a impresionat, in mod deosebit, scena urmatoare:

Au aparut in imagine Regina Ana si Regina Sofia: stateau pe scaune (nu-mi dau seama daca nu erau niste tabureti), la o masuta cu aspect rustic, un rustic… “modern”. 🙂 Mi s-a parut o scena… nevoiasa. Dar, peste ani, este posibil ca aceasta masuta simpla, la care asteptau, odihnindu-si virsta, doua regine, sa valoreze… o avere.

Vedetele spectacolului au fost bineinteles Majestatea Sa Regele Mihai, 90 de ani, si Majestatea Sa Regina Ana, de 88 ani. Cinste lor!

Nu pot sa inchei fara a puncta o anume problema.

Nu-mi explic reactia cu totul nepotrivita, consider, a dlui Besescu referitor la Regele Mihai. Pina acum n-am gasit o explicatie rationala a acestei atitudini deplasate, fapt care ma face sa ma gindesc ca este posibil ca comportamentul dlui Basescu sa ascunda ceva grav.

Remarc comicul de situatie: dl Iliescu, care-l fugarea pe rege in anii ’90, acum, l-a primit pe covorul rosu la Ateneul Roman; dl Basescu, care a condamnat comunismul in Parlament, a fugit de rege pe unde a putut .

Cred ca dl Basescu a gresit profund. Cind cauti interlocutori sociabili si atenti la deplasarile tale in strainatate, cind acestia vin la tine acasa, cum poti sa te comporti asa cu ei!? Ce asteapta dl Basescu de la cei la care ajunge in deplasarile sale in strainatate?

Sa speram ca la aniversarea a 100 de ani a Majestatii Sale Regele, regele si presedintele vor fi impreuna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult