Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Regimul Băsescu a uitat de pensionari

Regimul Băsescu a uitat de pensionari

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

De aproape patru ani pensionarii nu au mai primit nimic la pensie. Dar între timp puterea de cumpărare a pensiilor a scăzut cu peste 25%, 20% provenind din inflaţie, iar 5,5% din CAS-ul plătit începând de anul trecut.

Cristian Dan Popescu are soluţii pentru bucureşteni

Dan Cristian Popescu

Zilele acestea s-a tot vorbit de creşterea salariilor la bugetari. Nu-i nimic rău în asta este chiar salutară această iniţiativă. Din păcate nu se vorbeşte nimic despre creşterea pensiilor deşi legea spune că în fiecare an pensiile trebuie indexate în funcţie de creşterea economică şi de rata inflaţiei. De ce nu se respectă această lege în România nu ştie nimeni.

De fapt, aceasta nu este singura lege care nu se respectă. Dar este singurul act normativ, care afectează peste 5 milioane de români. Aceşti oameni au mare nevoie de bani pentru a-şi plăti taxele pe proprietate, întreţinerea la bloc, şi să-şi poată acoperi cheltuielile necesare legate de hrana zilnică, medicamente etc., ţinând seama că pensia medie în România este în jur de 700 de lei.

După zeci de ani de muncă pensionarii constată că pentru puterea actuală ei nu mai există. Cred că dacă guvernul Tăriceanu nu ar fi dublat pensiile în cei patru ani de mandat, astăzi mulţi pensionari nu ar avea după ce bea apă. Afirm cu tristeţe că acesta este unul din adevărurile crude din România de azi. 

Articole de acelasi autor

5 comentarii

chiaburul 13-03-2012 - 13:08

In nemernicia lor, au uitat ca au parinti pensionari, nu bogatanii sau politicienii, si ca vor fi la randul lor pensionari. Pensionarii defavorizati (nu cei din politie sau din armata sau/si justitie) au muncit si au contribuit corect. In societate este importanta munca fiecaruia.

pensia nesimtita 13-03-2012 - 16:01

vine-o vreme, vine-o vama … vin alegerile si 4 -5 milioane de voturi pot si TREBUIE sa ingroape, DEFINITIV, banda de nemernici-nesimtiti portokalii, sa-i „elimine, pe cale naturala” din viata politica a Romaniei !

pensionarul 13-03-2012 - 20:59

PORTOCALIILOR VA ASTEPTAM CEI PESTE 500000 DE PENSIONARII LA VOT,PT TOT CE A-TI FACUT PT NOI IN CEI 4 ANI, RUSINE TOTI AVETI PARINTII BUNICII S-AU CREDETI CA VOI RAMANETI VESNICII IN CATEVA LUNII VE-TI FII ISTORIE,

Alexandru 13-03-2012 - 21:45

De ce sa dea bani la pensionari?Mai bine la clica din PDL,UDMR si UNPR.Grade la generalul de paie care are o gusa de umple ecranul televizorului.

rikone 14-03-2012 - 08:01

Are mare dreptate domnul Dan Cristian Popescu in ceea ce priveste pensiile romanilor umiliti si mintiti,nu se respecta nimic din L263/2010,ma refer la art 170(1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi,
la punctajul mediu anual determinat în condiţiile art. 95 se aplică un indice de corecţie
calculat ca raport între 43,3% din câştigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent şi
valoarea unui punct de pensie în vigoare la acea dată.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult