Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Remaniere la Guvern. Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei

Remaniere la Guvern. Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei

scris de M.A.
1.122 Afisari

UPDATE 14.40: Victor Ponta a precizat că fostul ministru al Afacerilor Externe Andrei Marga este o personalitate pe care o apreciază „extrem de mult”. „Cred că în continuare va reprezenta România în cel mai bun mod posibil în funcţiile pe care îmi doresc să le accepte în perioada imediat următoare”, a adăugat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, de la Palatul Victoria, remanieri ale cabinetului, surpriza fiind numirea în funcţia de ministru al Justiţiei al magistratului Mona Pivniceru.

Remaniere la Guvern. Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei

Remaniere la Guvern. Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei

Celelalte schimbări sunt: Titus Corlăţean, la Ministerul Afacerilor Externe, Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţie, Mircea Duşa la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Dan Şova, ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

Deciziile trebuie luate rapid aşa că astăzi trebuie să prezint preşedintelui interimar Crin Antonescu propunerile de remaniere pe care le consider necesare, a declarat Victor Ponta. Premierul a mai precizat că România şi Guvernul trebuie să iasă din logica de război în care stă de 8 ani şi că singurul răspuns corect pe care Guvernul trebuie să-l dea atacurilor din partea lui Traian Băsescu şi PDL trebuie să fie răspunsuri serioase, responsabile.

Acţiunile lui Traian Băsescu şi PDL au afectat atât funcţionarea Guvernului şi a Parlamentului, cât şi voinţa poporului român. Guvernul trebuie să se adapteze noilor situaţii şi să schimbe clar strategia, a mai spus Victor Ponta.

6 comentarii

Timotei 06-08-2012 - 13:58

PANA UNA-ALTA, AFARA CU GOLANETZUL CACARAU DIN COTROCENI !!
Controceniul este pentru Presedinti de tara si nu pentru niste golani oarecare din Senat. Sa stea la biroul lui la Senat, ca nu plezneste daca nu intra in Cotroceni, sanctumul presedintilor Romaniei.

Timotei 06-08-2012 - 14:01

AFARA SI CU PONTA !!! Funcţionarea Guvernului şi a Parlamentului au fost afectate? Pai de ce? Ce pazeste bouleanul asta, nu e el responsabil de functionarea Guvernului? Afara! Demisia!

camelia 06-08-2012 - 14:04

Cine este judecătoarea Mona Pivniceru. Ministrul propus al Justiţiei nu-l voia pe Daniel Morar la DNA

Mona Pivniceru este profesor universitar și activează ca judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Este și președinta Asociației Magistraților din România (AMR). Din 23 iunie 2011 face parte din Consiliul Suprem al Magistraturii.

Într-un interviu dat în data de 6 ianuarie 2012, ziarului România Liberă, Mona Pivniceru susţinea că mandatul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, nu ar mai trebui prelungit.

Reporter: Aţi fi de acord cu prelungirea activităţii lui Daniel Morar în fruntea DNA după ce i se termină mandatul?

Mona Pivniceru: Sunt lucruri asupra cărora n-aş vrea să mă pronunţ, dar vă spun un lucru simplu, dacă legea pune punct unui mandat, atunci punctul este punct.

Reporter: N-ar trebui să i se dea o prelungire în virtutea faptului că realizările DNA au fost citate mereu la rubrica faptelor pozitive în Rapoartele de ţară ale Comisiei Europene?

Mona Pivniceru: Nu acesta este criteriul după care trebuie să analizăm. Noi am pierdut foarte mult pe linia respectării legalităţii. Dacă textul de lege nu permite continuarea mandatului, acel mandat nu trebuie continuat. Nu trebuie să forţăm nota. Dacă a fost lăudat, aceasta nu înseamnă că e singurul procuror din România care vrea să-şi facă bine profesia. Cadrul legal ne apără de abateri. Dacă judecăm altfel, avem o problemă cu legalitatea: toată lumea se gândeşte mai degrabă la cum să ocolească legea, nu cum să o pună în aplicare.

În CSM din partea judecătorilor supremi

În urmă cu un an, Pivniceru a fost aleasă în CSM din partea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Atunci a depășit-o cu două voturi pe contracandidata sa, Gabriela Bîrsan. Când a fost vorba de aviz pentru perchiziționarea locuinței soților Bîrsan, Pivniceru a votat ”pentru”, lucru care nu a fost uitat de colega Bîrsan. Într-o scrisoare deschisă, fosta președintă a Secție Contencios Administrativ a instanței supreme o acuza pe Pivniceru că a votat pentru percheziția locuinței, deși i-a trecut de mai mult eori pragul.”
Doamna prof. univ. dr., judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Mona Maria Pivniceru, atunci când v-aţi dat votul pentru avizarea percheziţiei la domiciliul soţilor Bîrsan, aţi spus cumva colegilor dumneavoastră de câte ori aţi fost în domiciliul respectiv? Aţi spus cumva că, întâmplător, cunoaşteţi una dintre persoanele al cărei nume este atât de vehiculat în legătură cu numele judecătoarei Gabriela Victoria Bîrsan? Doamna prof. univ. dr., judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, oare o minimă atitudine deontologică nu ar fi trebuit să vă determine eventual să vă abţineţi de la exprimarea votului? Eu cred că nu, pentru că a fi judecător înseamnă a fi om înainte de toate, iar dumneavoastră, deşi aţi avut şansa să cunoaşteţi un OM în adevăratul sens al cuvântului, aţi fost printre puţinii care nu aţi învăţat nimic de la persoana respectivă”, arătă Bîrsan în toamna anului trecut.

Magistrat din 1991

2009- prezent Magistrat la ICCJ
1999 – 2009 Magistrat la Curtea de Apel Iaşi
1999 – 2007 Conferenţiar universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi
1993 Magistrat la Tribunalul Iaşi
1991 Magistrat la Judecătoria Iaşi
1982 Avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Vaslui

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2012 - 14:46

D-le/d-na coi. lonel, dna, judecator Mona Pivniceru este cea mai …barbata ,doamna din Justitie ! A dovedit ca DETINE …sange in INSTALATIE ! Intr-o perioda in care …unii erau adeptii cuninlingusului !

Ghita Bizonu' 06-08-2012 - 15:23

Se pare ca Pivniceru speria basaricile … poa ptr ca fara control la procuratura vor ajunge la pivnita?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult