Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Remanierea bate la usa-afla aici cati ministrii vor zbura din guvern

Remanierea bate la usa-afla aici cati ministrii vor zbura din guvern

scris de Ziua Veche
0 afisari

Premierul Emil Boc ia in calcul remanierea unor ministri dar nu vrea sa dea detalii. Intrebat, joi, la Sibiu, daca va remania guvernul in septembrie, premierul a raspuns ca „aceste lucruri se fac, nu se discuta”. Premierul a inspectat joi stadiul lucrarilor la centura Sibiului, impreuna cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vicepresedintii PDL, deputatii Raluca Turcan si Cornel Stirbet si liderul judetean Sibiu al PDL, senatorul Ion Ariton.

 Intrebat de jurnalisti, la Sibiu, daca se teme de dezertari din PDL, Boc a raspuns: „In sedinta Senatului de marti, cand am stat impreuna cu domnul ministru (Radu Berceanu – n.r.) 12 ore la discutii, am demonstrat ca exista o soliditate si o solidaritate in PDL. Cei care vorbeau de dezertari au primit o proba de solidaritate a PDL si de soliditate a coalitiei guvernamentale„.

Intrebat daca totusi in Camera Deputatilor partidul ar avea probleme, intrucat se referise doar la Senat, Boc a completat: „La Camera Deputatilor, aceeasi proba s-a dat saptamana trecuta, cu Legea ANI. Am demonstrat ca nici in Senat, nici in Camera Deputatilor nu avem probleme cu coalitia si nu exista dezertari din PDL”.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a sustinut, intr-o declaratie pentru RFI, ca este nevoie de un suflu nou la Guvern printr-o remaniere care ar presupune cel putin patru-cinci ministri.

E nevoie de un nou suflu in interiorul Guvernului, printr-o remaniere guvernamentala , care ar presupune, in opinia mea, cel putin patru-cinci ministri. Acest lucru ar putea da un plus de credibilitate Guvernului si un plus de energie, care sa-l mobilizeze mai bine, in vederea realizarii si finalizarii reformelor care au fost deja demarate”, afirma Ioan Oltean, citat de RFI .

Pe de alta parte, el se declara nemultumit de modul in care ministrii Seitan si Vladescu au gestionat situatia care a condus la aglomeratia de la ghiseele unde persoanele care castiga din drepturi de autor depun declaratiile de venit.

Oltean nu are de facut reprosuri, in acest subiect, Guvernului in ansamblu, ci doar ministrilor Muncii si Finantelor, potrivit RFI.

Nu as reprosa Guvernului, as reprosa in mod evident celor doi ministri care gestioneaza si ar fi trebuit sa gestioneze acest domeniu. Eu am vazut doar la televizor, trebuie sa recunosc, aceasta situatie si daca ea intr-adevar asa se intampla in realitate, atunci nemultumirea mea creste in ceea ce priveste modul in care cei doi ministri au gestionat aceasta problema atat de importanta”, spune Oltean.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS