Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Reorganizarea României este o urgenţă

Băsescu: Reorganizarea României este o urgenţă

scris de R. C.P.
8 afisari

Niciodată nu va fi momentul ca Ungaria să îşi dea cu părerea despre reorganizarea  României. Orice declaraţie de genul celei făcute de premierul maghiar e neavenită, a declarat preşedintele Traian Băsescu luni seara la TVR.

traian-basescu-rra“Regionalizarea nu poate fi sacrificată de dragul minorităţilor. Va trebui să găsim o soluţie. Unguri sunt doar 1,5 milioane din 22 de milioane. Nu pot fi sacrificate interesele majoritarilor, dar şi ale minoritarilor unguri pentru interesele unor politicieni. Preşedintele UDMR de la Satu Mare nu se mai vede preşedinte de consiliu judeţean. Stă România pe interesele unor oameni politici, ori Lajos, ori Ion, ori Gheorghe? Nu mai puţin rezistenţi sunt şi preşedinţii de consilii judeţene români”, a mai spus Băsescu

“Ştiu foarte bine că PDL îmi spune DA în faţă, dar în spate au o liotă care spun NU. Măcar am conştiinţa împăcată că am spus că trebuie făcută regionalizarea. UNPR este singurul care în mod onest susţine regionalizarea. Asta arată cât de mici sunt politicienii români.

Opoziţia propune grozăvia creării încă unui etaj între consiliile locale şi cele judeţene. O desfiinţare a consiliilor judeţene în forma actuală ar reduce enorm costurile şi birocraţia.

Nu voi conteni să vorbesc despre necesitatea reorganizării amdinistrative. Formula cu 8 regiuni este bine analizată din punct de vedere demografic. Au fost studii foarte serioase. Reorganizarea este o urgenţă! Trebuie să facă partidele treaba asta în Parlament.

4 comentarii

urbos 26-07-2011 - 14:40

Suge-o ba infectule, tu si familia ta.

YAAKOV 26-07-2011 - 14:59

Ce reorganizare sa faca Basescu, ca el n-a facut pana acum decat rau ? Lucreaza pentru puteri staine si e pus sa ne distruga.

Asta este reorganizare, cand de la 1 august (peste cateva zile) se vor inchide mii de kilometri de cale ferata ? Vom ajunge sa calatorim cu ia-ma nene si cu cursele, prin praf si fum de motorina, in inghesuiala (chiar intr-un picior), ca inainte de anii ’70. Am sa mai fac un drum pana la tara, cu trenul, pana nu inchid nemernicii astia linia ferata.
Orice s-ar spune, in perioada comunista am avut crestere economica si dezvoltare, iar acum numai distrugeri si „reorganizari”.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 15:37

Basescu greseste, poate cu buna stiinta, romanii nu-s 22 milioane sint mai putini de 20 miloane, restu-s la munca in strainatate.

taxat degeaba 26-07-2011 - 19:28

pretenul be-se-ex-ului a scapat niste adevaruri … degeaba s-a imburicat chelia numarul unu a rrromanikei … or-banul a vorbit scurt si clar .. astea sunt „relatiile” cu ungureii si iude-mereii !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult