Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Retragerea Ordinului Steaua României. Laszlo Tokes reacţionează

Retragerea Ordinului Steaua României. Laszlo Tokes reacţionează

scris de L.M.
1 afisari

Eurodeputatul Laszlo Tokes susţine că eventuala retragere a Ordinului Steaua României ar fi „un act discriminativ, antimaghiar” şi ar echivala cu „desconsiderarea repetată a trecutului revoluţionar al Timişoarei”.

Retragerea Ordinului Steaua României. Laszlo Tokes reacţionează

Retragerea Ordinului Steaua României. Laszlo Tokes reacţionează

Într-un comunicat transmis presei cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când în Arad preoţii Eparhiei reformate de la Oradea au adoptat textul unui protest faţă de planul de sistematizare a satelor adoptat de Nicolae Ceauşescu, Laszlo Tokes arată că, în ultima perioadă, împotriva sa se desfăşoară „o campanie de denigrare şi ură”, transmite Mediafax.

Astfel, Tokes aminteşte cuvintele premierului Victor Ponta, potrivit cărora el ar fi „reprezentantul intereselor antiromâneşti, finanţat de cei care doresc ca România să fie instabilă, atacată din toate părţile”, dar şi de afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu care a pus „sub semnul întrebării” dreptul său la cetăţenia română, precum şi de presa din România, care „abundă de acuzaţii din ce în ce mai variate” la adresa sa, imputându-i-se „fie comportament anticonstituţional şi antiromânesc, fie naţionalism extrem şi iredentism, fie lezarea păcii interetnice şi a valorilor europene”.

„Prin ce am meritat să devin ţinta mass-mediei naţionaliste postcomuniste şi ţapul ispăşitor pe care îl atacă aproape toţi actorii scenei politice româneşti?”, se întreabă Laszlo Tokes, care adaugă că „explicaţia evidentă” o contituie propunerea lui de la Tabăra de Vară de la Băile Tuşnad, când a lansat ideea „ca Ungaria să-şi asume rolul de stat-garant în privinţa comunităţii naţionale maghiare din România – sau Transilvania – cu scopul de a asigura drepturile acesteia”.

„Amintirea acestui model european consacrat, ce garantează autonomia comunităţii de austrieci care trăieşte în provincia italiană numită Tirolul de Sud, i-a iritat în mod neaşteptat şi într-o măsură inexplicabil de mare pe liderii politici români. Reacţia lor a fost să ceară (parcă) lichidarea mea pe motivul că periclitez unitatea statului naţional român şi integritatea teritorială a ţării şi să continue – prin jucarea binecunoscutei cărţi maghiare şi declanşarea unui şir de declaraţii care se supralicitau succesiv – campania de instigare împotriva mea, dar de fapt de instigare indirectă, orientată în mod vădit împotriva întregii minorităţi maghiare”, se arată în documentul citat.

Eurodeputatul susţine că „această serie concertată de atacuri ajunge la paroxism” prin încercarea de a i se retrage Ordinul Steaua României, conferit pentru meritele pe care „le-a demonstrat în timpul revoluţiei de la Timişoara din anul 1989”.

Tokes cataloghează acest fapt drept „o tentativă de a oferi un exemplu negativ, motivată parţial de interese politice şi parţial de dorinţa de a descuraja şi a învăţa minte comunitatea maghiară care a început să ceară cu convingere crescândă dreptul la autodeterminare internă”.

Eurodeputatul afirmă, totodată, că decoraţia primită în 2009 „i-a făcut dreptate într-o anumită măsură şi oraşului-martir Timişoara”, iar eventuala retragere a acesteia ar însemna „desconsiderarea” rolului jucat de timişoreni în Revoluţia din decembrie 1989.

„În cazul în care mi se va retrage această distincţie, gestul ar echivala cu desconsiderarea repetată a trecutului revoluţionar al Timişoarei. Mai mult, ar constitui o nouă dovadă a restaurării relaţiilor şi organizării de tip comunist ce are loc în prezent”, mai arată Laszlo Tokes.

Tokes mai spune că eventuala retragere a Ordinului Steaua României, iniţiativă care nu a fost formulată şi în cazul fostului premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie, ar fi şi „un act antimaghiar„.

„Eventuala retragere a Ordinului Steaua României ar fi în mod evident un act discriminativ, antimaghiar. (Un fapt relevant în acest sens este că decoraţia nu i-a fost retrasă fostului premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie.) Acuzele ce mi-au fost aduse prin răstălmăcirea cuvintelor mele şi calomniile inventate sunt toate de natură etnică”, afirmă Tokes.

În final, Laszlo Tokes afirmă că „tendinţele de restaurare postcomunistă” se manifestă tot mai mult, motiv pentru care societatea românească are nevoie de „o nouă tranziţie”, spre credinţă.

În 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos”, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască „un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere „protectorat” Transilvaniei, „aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

42 comentarii

MI-5 08-09-2013 - 13:28

iredentistule – SIKTIR!

digital 08-09-2013 - 14:29

muystul tokeș!
meriți Steaua României, înfiptă-n frunte!

tomi 08-09-2013 - 21:59

Digital , hai nu exagera, vorbesti prosti, eu propun metoda Tepes Voda cu solii turci care au refuzat sa-si scoata turbanele in fata Domnitorului, fixarea stelei pe fruntea lui tiokes bela cu niste piroane de la copitele cailor sa nu cumva ii cada de pe fruntie. Da de ce nu i se poate lua cetatenia romana acestui imbecil?

pathfinder 09-09-2013 - 09:33

Pentru ca a dobandit-o la nastere.
Vezi constitutia Romaniei…

haril 09-09-2013 - 10:52

Tomi,piroanelor acelea le spune CAIELE.

Antibasistul 09-09-2013 - 15:18

De unde sti, ai fost potcovar țigan, in Romania?

bibi 08-09-2013 - 14:32

ce pacat ca nu a sfeclit-o acest gunoi in decembrie 89 !! un 9 mm in ceafa si nu mai guita tot felul de tampenii !!

Un Dac 08-09-2013 - 14:33

Ar trebui sa i se ia si cetatenia romana, sa plece dracu’ la cei ce il platesc!

Anton ala cu betonu 08-09-2013 - 19:42

Nu, bey Laszlo, este un act impotriva UNUI etnic maghiar care nu isi onoreaza obligatia de loialitate fata de statul al carui cetatean este. Zi mersi ca nu te si aresteaza!

VICTOR 08-09-2013 - 21:16

E paranoic megaloman acest hortist revizionist !

Ce ai tu in comun cu orasul in care m-am nascut eu Timisoara ?Tu nu reprezinti Timisoara sau Ardealul ! …Tu reprezinti paranoia hortista revizionista .,sunteti setosi de singe nevinovat iar eu iti interzic sa te mai identifici cu trecutul revolutionar a-l orasului meu Timisoara !
In numele cui ceri tu satanistule protectorat ungar asupra provinciei romanesti Transilvania ?

Cine ti-a dat acest mandat tie ?Meriti sa-ti tip porodici in cap .

Incitarile la ura ,scandal secesiune …bati cimpii puternic ” tendintele de restaurare comunista „……dar altui substratul…v-au demascat si v-ati demascat ,hortismul fascismul ,nebunia si ura ce-o purtati in suflete au facut si fac ecoul intregi lumi civilizate si chipurile acuzati de comunism poporul roman pt a distrage atentia .

S-a vazut si se vede lipsa civismul , lipsa edcatiei elementare pe care o dati copiilor vostri..

tomi 08-09-2013 - 21:52

DE CE MAMA DREACULUI UNGURII NU POT SA SE SIMTA BINE CA CATATENI ROMANI DE NATIONALITATE MAGHIARA? Zic eu acest lucru ca unul care ca de religie mozaica ma simt foarte bine de originea mea romana, si acum in iulie m-am dus fuguta in Arad sa-mi reinnoiesc pasaportul romanesc care este in aceeasi husa cu cel israelian, si sint mindru de cel romanesc nu mai putin decit de cel israelian.
De ce noi evreii nu am cerut niciodata scoala si cultura iudaica, am invatat frumos in limba romana in toti cei18 de scoala, si nu mi sa sclintit limba? Si aici am grija ca familia mea sa nu uite limba romana, in casa vorbim doar romanescte cu copii la fel si cu nepoteii idem. Mindria de a fi roman mi se pare o cinste. Cind vom auzi si pe unguri ca simt la fel? Cred ca Romania are datoria de a acorda dreptul de repatriere ungurilor in directia Ungaria. Cu atita mindrie ungureasca si ura antiromaneasca consider ca statul roman este obligat sa dea drept implinirii visului ungurilor de a se simti acasa, pai atunci fratilor, pe care-i minca kurul trimiteti-i in mama dreacului in Ungaria si asa bate vintul pe acolo, au ajuns cu mult sub 10 milioane de cetateni, faceti-le cadou pe cei 2 milioane din Ardeal si uite s-a si rezolvat problema Ardealului Romanesc, in veci si de-a pururea.

digital 08-09-2013 - 21:59

păi pentru că spre deosebire de bozgori care sunt doar reduși, voi mai sunteți și hoți și milogi, de aia mă!!!

tomi 08-09-2013 - 22:03

ma digital te credeam un pic mai inteligent, uite ieri alataieri te laudam ca am cu cine discuta brre si tu vi acum sa ma scuipi in obraz, fi-ti-ar rusine nesimtitule.

digital 08-09-2013 - 22:08

ziceam și eu adevărul, nu te scuipam, dar dacă tu zici, fie ca tine!

UnUL 08-09-2013 - 22:33

Bine că suntem noi geniali, Degețel. Geniali la furt și escrocherie.

digital 08-09-2013 - 22:42

așa o fi pe la tine, pe la Feleac, la mine nici într-un caz!

UnUL 08-09-2013 - 22:52

Puișor, toată lumea știe că ardelenii sunt mult mai corecți și cinstiți decât hoții de mitici.

Antibasistul 09-09-2013 - 15:14

Basistule, toata lumea a vazut ca majoritatea ardelenilor sint mari cretini PENTRU CA L-AU VOTAT pa dictachiorul Basescu!

UnUL 09-09-2013 - 15:22

La fel credem și noi despre voi pentru că ați votat mafia USL-inoasă, Degețel!

Antibasistul 09-09-2013 - 16:12

Lumea majoritara impotriva lui Basescu, nu crede, e sigura ca ardelenii votanți ai lui SINT CRETINI!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-09-2013 - 06:13

Like’S

Procentul de 90, si ceva %, ramane valabil !

Restul insa….,

VICTOR 09-09-2013 - 19:30

Vai de capul tau de „corect „,…in slugi va transforma unguri ,dfaca toti ar fi ca tine …”nteligenti.”

tomi 09-09-2013 - 00:41

digital
08-09-2013 at 21:59

păi pentru că spre deosebire de bozgori care sunt doar reduși, voi mai sunteți și hoți și milogi, de aia mă!!!
====================
BA SULA, TI-AM FURAT EU CEVA BESTIE? CA AI TAI FRATI M-AU CAM GOLIT LA FIECARE VIZITA IN ROMANIA ASTA DA, DAR VOI NU FURATI, VOI COMPLETATI. O DATA MI S-A EVAPORAT TELEFONUL MOBIL PE TREN SPRE BUCURESTI, DOUA VIZITE LA SOACRA LE-AM FACUT CU MIINILE IN BUZUNARE CACI VALIZELE S-AU EVAPORAT, DESIGUR CA CINEVA PE OTOPENI A CONSIDERAT CA-I MAI BINE SA IASA CU DOUA VALIZE DECIT CU UNA. BA IMBECILE, TU VORBESTI DE FURAT, STA FRATE-TO URBOS IN GARA PLOIESTI SI FURA OPT ORE PE ZI.
SI AUZI MILOGI?, TI-AM CERUT EU CEVA BESTIE? INAFARA CA VIN IN FIECARE AN IN TARA SA TE UMPLU DE DOLARI, NU TIN MINTE SA FI APELAT LA MILA TA CIOROFLETE, INSA NU POT FACE 50 DE METRI PE BULEVARD SA NU FIU ACOSTAT LA FIECARE PAS CU” DA DA-MI DOMNULE TUCUTE-AS UN LEU CA-S BOLNAVA” TU’TI MA-TA-N KUR BOVINA, TU VORBESTI DE HOTI SI MILOGI, TU CARE ESTI IN PRIMA LIGA LA CAMPIONATELE MONDIALE DE FURTURI, BESTIA NAIBII.

Antibasistul 09-09-2013 - 15:01

Tomi, aia care ti-au furat doua valize si un telefon erau legionari milosi, au vrut sa te scuteasca sa le mai cari, ca un hamal, mulțumeste-le!

tomi 09-09-2013 - 15:37

Ma HUHULE tu sa sti ca ai dreptate, la asta nu m-am gindit.

Antibasistul 09-09-2013 - 15:49

:))

VICTOR 09-09-2013 - 19:26

Nu mai pierde timpul Tomi tipul e CRETIN ,nu intelege nimic….hortist fascist si trage apa !

haril 09-09-2013 - 10:42

digital,de ce nu vorbesti despre tine si ai tai? Dupa cum te manifesti tu esti un legionar de cea mai joasa speta si ai merita sa ai o soarta asemanatoare cu cea pe care ii doresti lui Tokes si care si-o merita din plin.Evreii v-au respectat dorinta voastra antisemita si au parasit tara in care au vazut lumina zilei si in care au construit totul,dupa puterea si competenta lor ,in tara in care tu faci umbra pamantului degeaba si impreuna cu ceilalti ,de-o seama cu tine,incercati sa va acoperiti de glorie prin plagierea muncii de o viata a evreilor si a romanilor,care dupa ce au ridicat si mentinut economia Romaniei,ati facut ce-ati facut, ca acestia sa-si ia casa in spinare si sa emigreze pe alte plaiuri ale lumii. Acum dupa ce ati vandut tot, ce nu era al vostru,ati ajuns in situatia de a nu mai avea cine sa va traga ciubotele.

Antibasistul 09-09-2013 - 15:06

Haril nu cred ca evrei au construit totul, ei au fost trintori nu le-au placut munca, cu bani furați de la romani i-au platit pe romani sa fie sclavii lor, sa construiasca!

tomi 09-09-2013 - 16:47

haril
09-09-2013 at 10:42
…ati facut ce-ati facut, ca acestia sa-si ia casa in spinare si sa emigreze pe alte plaiuri ale lumii……..
=============
HARIL, VREAU SA TE CONTRAZIC, DUPA CUM ZICI TU BESTIILE ASTEA DE LEGIONARI VOS ZICE PINA LA URMA, UITE CA HUHU DEJA SE SCREME, CA AM DUS CU NOI IN ISRAEL AVUTIA NATIONALA. ZI MA BAIATULE ADEVARUL, AM FOST LASATI SA PLECAM DIN TARA DUPA CE L-AM LASAT CASELE, BANII SI TOT CE AM STRINS IN MUNCA DE O VIATA. EU ERAM TINAR CU VIITORUL IN FATA SI FIX IN KUR MA DUREA DE CE AM LASAT IN URMA MEA INSA TATA PLINGEA DUPA AGONISEALA LUI CU MUNCA GREA DE CROITOR, CU SALAR DE MIZERIE IN SECTORUL DE COOPERATIVA CE ERA IN ROMANIA IN ACEA VREME. AM AVUT DREPTUL SA DUCEM CU NOI 70 KG DE ZDRENTE, NUMITE HAINE SI UN APARAT ELECTRIC(DACA EXISTA ASA ARTICOL IN ACEI ANI DE GLORIE COMUNISTA) SI MOBILIER IN VALOARE DE 15.000 DE LEI, ADICA O GARNITURA NENOROCITA DE MOBILA DE PFL, ASA SA NU ZICEM CA AM PLECAT CU UN SUT IN KUR.
CAPETELE ACESTEA RASE DE LEGIONARI MERITA SA FIE SPINZURATI DOAR PENTRU SIMPLUL FAPTCA ISI PERMIT SA RIDA DE UMILINTELE SI MIZERIA CE AM INGHITIT-O CIND AM PLECAT DIN TARA. SA LE DEA DUMNEZEU DOAR ATITA SUFERINTA CITA AM INDURAT NOI PINA AM PLECAT IN LOCUL PROMIS. BESTIILE DE URBOS, DIGITAL, ERETICUL, HUHU, TACHE, SALUT SA FIE BLESTEMATI CA URMASII LOR SA TREACA CEL PUTIN PRIN ORORILE PRIN CARE AM TRECUT NOI EVREII, TU’VA MU-MA-N KUR DE IMBECILI.

salut 09-09-2013 - 17:21

Nu mai manca rahat cu „suferintele tale”. Ati suferit cât au suferit zi românii de pe urma comunismului, ba chiar mai putin, tinand cont ca tac- to si bunica-tu au venit cu comunismul in brate, din Rusia, deci, ca orice ji dan, s-au pus in fruntea bucatelor. Asta-i una.
A doua e sa nu mai mananci kko cu „te-au furat românii”. Nu te-a furat nici dreaqu. Ti-a dat bani Ceausescu sa te duci la scoala, te-a făcut om (din neam de croitor, cu trei clase)…si nu te-a pus sa platesti invatatura….e putin lucru? La fel de bogati sau saraci erau si românii, si dacă era un soi de pauperitate generala, jigodiile de ji-dani care au adus comunismul si care controlau finantele mondiale, nu aveau nimic de-a face cu asta?

lumea anonimilor 09-09-2013 - 18:10

Bine ca ai plecat si esti fraier daca te mai intorci. Partea hazlie e ca am numele de familie dupa o prorecla si in colegiu am dat de un director fascist care credea ca sunt evreu de origine. Un curs intreg mai bine de 90 de minute am fost intrebat daca sunt evreu sau am origini de evreu dupa care am ajuns toti cu numele de familie dupa prorecle la licenta la mina directorului…

haril 09-09-2013 - 18:50

Tomi,Dumnezeu nu bate cu parul,dar cat de curand acesti profitori ,care au trait pe spinarea altora,vor ajunge sa fie alungati de prin toate tarile,in care poposesc,cu gand de furtisag si existenta parazitara,pe seama populatiei acelor tari.Deja inceputul actiunii de alungare a puturosilor a inceput si cat de curand vor ajunge muritori de foame pe plaiurile mioritice si isi vor pierde dreptul la a avea o tara unde sa spuna ca se intorc acasa.Istoria exilului evreilor,pentru 2000 de ani ,poate fi molipsitoare si pentru alte neamuri,poate ca un fel de pedeapsa divina pentru participarea acestora la realizarea holocaustului evreilor.

Antibasistul 09-09-2013 - 18:55

Tomica baiatule tu ne crezi prosti?
Ba mobila voastra de 15000 lei lemn masiv, din rumegus era mai ieftina, care ati luat-o cu voi, valora cam, aproape jumate un apartament de 2 camere la bloc, atunci!

Cum ați du-so pina im Israel, IN SPATE?

digital 09-09-2013 - 19:11

haril
09-09-2013 at 10:42
nu e rău că ați părăsit România, rău este că n-o lăsați în pace!

Adi 08-09-2013 - 22:23

Pentru ca seamana ce aici cu ce e in Israel si te simti furat si te autoidentifici cu romanii . Asta o sa dureze multe generatii.

VICTOR 08-09-2013 - 21:58

Exemplul slovac trebuie urmat ,interziceti cirpele lor in ROMANIA !

Ce-am cistigat fiind toleranti ,si amiabili in fata revizionismului lor ?

Numai naivi nu se tem de hortisti revizionisti imbracati in piele de miei .

Au raspuns ei in acelasi mod in care ne-am comporetat noi ?

A incetat propaganda revizionista hortista in Ardeal sau s-a amplificat ?

Teokes et co (satanistul) au turbat ,si-au intensificat atacurile si incitarile urmariti mimica fetei acestui degenerat ,mesajul ce-l transmite iata-i declaratile imbecile …..
Indemnul premierului Ponta e de urmat ,civcilizat
„Cel mai mult şi mai mult mi-aş dori să dăm noi dovada că suntem o societate de oameni normali la cap şi o societate de oameni care nu dăm cu parul ”
Dar ce-i de facut cind ei se pregatesc sa dea cu parul nemilos ,sa incendieze Romania .
Caci ei se pregatesc intens sa dea cu parul ….ar fi intelept sa ne pregatim temeinic (timp inca este )

Nu dam cu parul, dar cind ei vor da,trebuie aplicat invatatura talmudului ,chiar actualizata la barbaria lor „Dintii pt dinte si ochii pt ochi !

Conflictul e inevitabil in urmatorea decada ..chiar ei l-au prezis …si asa este,asa va fi !

Chiar daca eu sau dumneavoastra ne comportam civilizat …ce faci daca te ataca haitele de barbari ?

Cind ciini latra amenintator (inca in lant ).,cind hienele urla a pustiu …….nu te pregatesti e clar ce va urma !

Ps Prefer sa fiu naiv ,.dar mie teama,frica cind vad animalele setoase de singe cum urla ….si sa le fereasca Dumnezeu de lovitura fricosului !.

QED 08-09-2013 - 22:59

Acestui ” popa ” agent strain trebuia sa-i fie retrasă cetatenia de mai multă vreme.

kapa 09-09-2013 - 07:51

si unui roman I s-ar fi retras distinctia la o asa atitudine,ar trebui o lege speciala impotriva tradatorilor,spionilor,dar comunistii postdecembristi,nu au agreat asemenea lege care ii afecta direct

Mariana 09-09-2013 - 11:17

A fost iertat Pacepa de inalta tradare, ce sa mai vorbim ca am decorat un spionu multiplu, Tokes. Pe langa faptul ca a fost spion si executa ordinele primite din Ungaria si Canada la Revolutie, mai este si curvar acest popa infratit cu dracul. Romanii au talent, isi decoreaza tradatorii si calaii sau le ridica statui, lucru inedit pe mapamond. In acelai timp isi dau jos de pe socluri statuile eroilor sau ii scot din cartile de istorie. Si atunci cum sa mai fim apreciati si respectati????

haril 09-09-2013 - 18:59

Adevarul,ca de obicei,supara si ii face pe unii sa-l cenzureze.Inteleg ca prin cenzurarea ultimului meu comentariu,trebuie sa inteleg ca moderatorul a tremurat de furie si nu a reusit sa dovdeasca altceva decat ca nu are cum sa dovedeasca contrariul.

Tony 11-09-2013 - 05:52

Sunt convins ca daca ar fi „scuturat” un pic mai bine, acest macabru ofiter al serviciilor secrete maghiare ar recunoaste ca multi din cei ce au asasinat romani la Timisoara in decembrie 1989 au legatura cu „pretenii” sai.
Intr-un stat de drept un astfel de individ ar trebui sa stea dupa gratii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult