Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Reuters: Pica Boc, pica tot

Reuters: Pica Boc, pica tot

scris de Ziua Veche
5 afisari

Principalul risc identificat de Reuters in Romania se refera la capacitatea autoritatilor de a se incadra in prevederile stabilite de acordul cu Fondul Monetar si Comisia Europeana. Deja, FMI a pus pe linia de asteptare urmatoarea transa care urma sa ajunga in Romania, pana cand guvernul va reusi sa implementeze masurile care sa-i permita sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB.Al doilea risc major pentru Romania îl reprezintă stabilitatea guvernului Boc. Reuters noteaza ca in cazul in care marti trece motiunea, o criza politică este iminenta fapt ce ar provoca o cadere libera a pietelor.

 

Specialistii Reuters citati de maney.ro http://www.money.ro/macroeconomie/reuters-daca-pica-boc-cad-si-pietele.html isi pun astfel un mare semn de intrebare: Va putea guvernul de la Bucuresti sa forteze aplicarea masurilor drastice de reducere a salariilor si pensiilor sau va ceda in fata presiunilor societatii? Incertitudinile fata de raspunsul la aceasta intrebare au determinat o depreciere a leului cu 2 procente in fata euro in ultimele 2 saptamani. Sunt semnale neclare si in privinta capacitatii statului de a se mai finanta de pe piata interna, dupa ce Finantele au respins mai multe oferte la licitatiile de titluri de stat, pe motiv ca bancile cer randamente prea mari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS