Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Revizuirea Constituţiei: PDL vrea referendum la alegerile locale

Revizuirea Constituţiei: PDL vrea referendum la alegerile locale

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

PDL vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei, simultan cu alegerile locale.

Emil Boc (foto MondoNews.ro)

Emil Boc (foto MondoNews.ro)

Dacă listele candidaţilor nu sunt gata, ei bine, liderii PDL tot au ceva de anunţat: PDL doreşte ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile locale, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale.

Liderul PDL a menţionat că această revizuire ar presupune punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

Emil Boc, a făcut apel la opoziţie să revină în Parlament, în acest scop explicând că revizuirea legii fundamentale nu poate fi făcută în absenţa opoziţiei din Parlament, întrucât sunt necesare voturile a două treimi din numărul senatorilor şi deputaţilor pentru adoptarea acesteia.

După ce a fost mustrat de către şeful statului, şi anume că liderii PDL nu sunt pregătiţi să intre în cursa electorală, preşedintele partidului, Emil Boc, a precizat că PDL este doar la începutul procedurii de desemnare a candidaţilor şi că mai are până la finalizarea acestora, când va trage concluziile.

Suntem doar la începutul procedurii de desemnare a candidaturilor, mai avem până finalizăm candidaturile şi vom trage concluziile atunci, a spus Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL. Întrebat despre data lansării candidaţilor PDL, preşedintele democrat-liberalilor a arătat că şi aceasta urmează să fie stabilită cât de curând.

În legătură cu semnarea unui protocol de colabroare cu UNPR, Emil Boc a spus, pentru Mediafax, că există discuţii punctuale la fiecare organizaţie în parte în vederea susţinerii reciproce a celor două formaţiuni politice.

2 comentarii

Ciu Huhu 19-03-2012 - 15:48

Intrebarea la referendum trebuie sa fie: Doriti demiterea imediata dictatorului Basescu?

Ciu Huhu 19-03-2012 - 19:43

Ce intrebare frumoasa, de referendum: Doriti demiterea imediata a dictatorului Basescu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult