Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Revolta in Guvern: Boc sa aloce banii de la Buget, nu Finantele!

Revolta in Guvern: Boc sa aloce banii de la Buget, nu Finantele!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ministrii au reclamat in Guvern, in discutia privind rectificarea bugetara, ca bugetul este construit pe baza unei grile „depasite”, din anii ’90, care nu mai permite dezvoltarea economica in actualul context, si au cerut ca premierul sa decida alocarea banilor in functie de prioritatile guvernarii.

Discutia a avut loc, potrivit Mediafax,  in sedinta de miercuri a Guvernului, in care a fost aprobata prima rectificare bugetara din acest an  .

 

Potrivit surselor Mediafax, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a aratat ca, din cauza acestei grile, institutia sa primeste un buget reprezentand doar jumatate din media bugetelor alocate pentru transporturi in statele membre UE.

Ministrii au mai reclamat faptul ca atributiile cele mai importante in repartizarea fondurilor le are Ministerul Finantelor, si nu premierul care si-a asumat un program de guvernare.

„Membrii Cabinetului i-au spus lui Boc ca nu poate lasa Ministerul Finantelor sa aiba ultimul cuvant in alocarea banilor, ci ca decizia finala ar trebui sa apartina primului-ministru, fiind vorba de o decizie politica, bazata pe prioritatile guvernarii”, au aratat sursele citate.

Premierul a apreciat insa ca schimbarea modului de concepere a bugetului ar crea dificultati, fiind nevoie de regandirea tuturor capitolelor bugetare, au adaugat sursele.

0 comentariu

raulgigi 14-03-2010 - 16:15

greci…se scot aia cu ea

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS