Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Revoluţia 2012. Teodor Baconschi despre violenţele din Bucureşti

Revoluţia 2012. Teodor Baconschi despre violenţele din Bucureşti

scris de Ziua Veche
3 afisari

Teodor Baconschi, ministru de Externe si prim-vicepresedinte al PDL, scrie pe blogul său, sub titlul “Opoziția socialistă a trecut în sfârșit la fapte”, următorul text despre incidentele de la protestele din Piata Universitatii si Piata Unirii.

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

“ După ce ani de zile și-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securități, Crin Antonescu a trecut în sfârșit la fapte. Mă rog, nu direct – asta ar fi cerut prea mult curaj –, ci prin interpuși, simpatizanți ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenții și caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestații pentru suspendarea Președintelui “în stradă” și răsturnarea guvernării PDL.

Acțiunea a culminat ieri seară în centrul Bucureștiului. Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democrației de macadam au spart, incendiat, bătut și au aruncat cu piatră cubică. Nu știu dacă au dus democrația până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu.

Să fi declanșat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu și Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?

Habar n-am. Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. Opoziția și-a activat în sfârșit întreg arsenalul moștenit de la Ana Pauker, Teo, Luca și Dej: derbedei înarmați, dezinformare, propaganda urii.

Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora și acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populație imbecilizată de televiziuni, înfricoșată de scenarii apocaliptice mereu dezmințite de realitate și, mai nou, de bătăușii scoși pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii și neputinței ridicată la nivel de program politic.

Anul care începe va fi crucial pentru România. Opțiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranță sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care muncește, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moștenitorilor Securității”.

9 comentarii

Eufrosin 16-01-2012 - 13:25

Nu pemiteti violente si diversiuni destabilizatoare. Ce trebuie sa cerem pentru a salva Romania:

– Demisia imediata a lui Basescu si guvernului Boc, impreuna cu Codruta Kovessy, Daniel Morar, si sefii serviciilor secrete.

– Inchiderea imediata a granitelor.

– Preluarea guvernarii de catre un guvern interimar, din care sa faca parte exclusiv profesionisti neimplicati politic,si fara legaturi stranse cu oamenii de afaceri de evidenta extractie infractionala.

– Rezilerea imediata a contractelor oneroase incheiate de entitati ale statului pentru energie, gaze, resurse.

– Militarizarea imediata a Agentiei pentru Resurse Minerale.

– Inventarul urgent al rezervelor de stat si al rezervelor monetare al BNR.

– Inceperea anchetelor asupra tuturor hotiilor desfasurate impotriva patrimoniului Romaniei si romanilor, cu suspendarea dreptului de a ocupa functii publice ori de a conduce afaceri, pentru cei anchetati. Ca “bibliografie”, presa geme de astfel de cazuri.

– Initierea de alegeri pentru o Adunare Nationala care sa elaboreze o Constitutie crestina.

– Numirea unui Sfat al Batranilor, cu drept de cenzura asupra activitatii guvernamentale, compus din oameni cu cariera si moralitate ireprosabile.

Orice altceva asigura agonia Romaniei in stransoarea FMI si a lacheilor lor locali, indiferent de partidul politic din care fac parte.

viorel 16-01-2012 - 20:43

D-le Baconschi sa stiti ca oamenii au iesit in strada ca nu mai pot suporta,nu mai au ce minca,nu au bani de medicamente,nu–si mai pot plati facturile etc,nici un lider de partid din opozitie sau de la putere nu o sa reuseasca sa scoata pe cinva in strada cind oamenii sunt multumiti.Ati taiat tot ce se putea taia si ati saracit lumea,ati furat si ati inbogatit baietii destepti,si vreti ca prostimea sa stea cuminte?ajunge asa nu se mai poate.

vasile 16-01-2012 - 23:54

sa votati P.D.L. pentru ca el v’aduce voua …lapte , branza , boc cu oua ! / SI-O GALEATA PORTOCALIE / CAND VE-TI VOTA / SA VA KAKATI IN EA ! AMIN !

luca d 17-01-2012 - 09:42

Domnul Baconschi face parte din „gaşca de oameni de bine” care condamnă cu „mânie democratică” pe cei care nu-i mai suportă.

Interesant este că aceşti „mânioşi” sunt urmaşii celor care, cu mai mulţi ani în urmă, veniţi pe tancurile bolşevice, alături de lichelele autohtone, condamnau cu „mânie proletară” elitele României şi le trimiteau în puşcării, pentru mulţi însemnând moartea.

„Alte măşti, aceeaşi piesă”. Urmaşii „brucanilor” de atunci, cu urmaşii lichelelor autohtone, apără acum tot un străin de neam, unul dintre cei mai mari „lichidatori” ai românilor. E vorba de „prestatorul” la „marele licurici”. Pentru „brucanii” actuali, el este „marele licurici”.

Referitor la manifestările violente, pe care le dezaprob, guvernanţii ar face bine să vada ce şi cine le-au generat. „Ce semeni, aia culegi”, iar „Cine seamănă vânt, culege furtună”.

Distrugerea sistemului educaţional, batjocorirea şi umilirea dascălilor, promovarea nonvalorilor, a celor care se laudă că au trecut prin scoală ca „gâsca prin apă” , „asmuţirea” unor categorii de populaţie unele împotriva altora, nu puteau să ducă decât la situaţia prezentă.

Vinovate sunt toate guvernările postdecembriste, dar acualii impostori care diriguiesc Romania, conduc detaşat în topul trădătorilor poporului român..

dragos 17-01-2012 - 11:27

… BRAVO D-leBaconski….BRAVO…ati pus degetul pe rana….BRAVO…!!!!

Iulia 17-01-2012 - 12:02

Felicitari, domnule Baconschi, excelent !

Ciu Huhu 17-01-2012 - 16:59

”Felicitari” Baconschi, dracu’ sa te ia!

BULA 17-01-2012 - 12:26

Baconschi este securist devenit „de dreapta”. Este sluga unor puteri straine, ca si Basescu si toti din PDL.

nimeni 17-01-2012 - 13:25

toti anii care au trecut, au fost cruciali pentru Romania. i-am ratat aproape pe toti.
Ceea ce vrea Romania vrednica- nu conteaza si nu a contat niciodata pentru politicieni, Romania care munceste este batjocorita zi de zi tot de politiceni, Romania insetata de viitor e deshidratata – atat tinerii cat si cei mai putin tineri sunt satui de un viitor promis si raspromis de fiecare data cand se apropie alegerile.

reformarea adevarata e o fata morgana. e vizibila doar in minciunile electorale. Romania se tot naste si o tot rupe cu trecutul de mai bine de 20 de ani. Degeaba.

nu utilizati actiunile unor batausi si „razboiul” idiot cu opozitia, pentru a incerca o explicatie a starii de fapt. e o diversiune slaba si o viziune extrem de simplista pentru ceea ce pareti a fi. un om cu intelect.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult