Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Revoluţia bunului simţ continuă la PNL Sectorul 2. Comunicat

Revoluţia bunului simţ continuă la PNL Sectorul 2. Comunicat

scris de C.P.
6 afisari

„Ieri am făcut un pas înapoi, pentru binele PNL. Din cei 665 de membri activi ai PNL  din Sectorul 2, la Conferinţa Generală Teritorială, am participat 405.  Membrii noştri s-au adunat să  protesteze împotriva deciziei arbitrare a conducerii centrale a PNL de a ne dizolva Biroul Politic Teritorial şi de a-l demite din funcţie pe preşedintele organizaţiei, Dan Cristian Popescu. În alte circumstanţe poate am fi reacţionat altfel. Acum, în pragul alegerilor locale şi cu alegerile generale suflând în ceafă, ne-am decis să ne conformăm deciziei nedrepte şi nestatutare a conducerii centrale a PNL. Scopul general este să vedem căzut regimul Basescu-PDL-UNPR, nu să ne certăm pentru orgolii mărunte. A fost adoptat documentul, „Rezoluţia pentru o politică a bunului-simţ!”, se arată într-un comunicat de presă.

Rezoluţia pentru o politică a bunului-simţ

Dan Cristian Popescu

Noi, membrii Filialei Partidului Național Liberal din Sectorul 2, reuniţi în cadrul Conferinţei Teritoriale, am luat act cu îngrijorare de decizia conducerii centrale a partidului de a demite Biroul Politic Teritorial al organizaţiei noastre, pe domnul Dan Cristian Popescu din funcţia de preşedinte, şi de a-i înlocui pe reprezentanţii noştri aleşi cu persoane numite interimar. Considerăm că această  decizie, luată în pragul campaniei electorale, pune în pericol şansele Uniunii Social Liberale de a convinge electoratul să voteze alianţa din care PNL face parte la alegerile locale din Sectorul 2.

Noi am construit, împreună cu Dan Cristian Popescu, o organizaţie puternică, motivaţi doar de dorinţa de a face politică liberală, de dreapta, de a lupta pentru ca Sectorul 2, Bucureştiul şi România să poată avea o administraţie corectă, eficientă şi cât mai puţin costisitoare. Din păcate conducerea noastră a fost înlocuită cu nişte persoane ce avuseseră deja prilejul, înainte de 2010, să îşi demonstreze ineficienţa şi incompetenţa organizaţională şi electorală.  Aceste personaje au refuzat până acum dialogul cu noi, membrii de partid, preferând să se organizeze paralel cu filiala PNL Sector 2.

Nepotismul, interesele mici (cum ar fi poziţionarea pe listele de candidaturi pentru Consiliul General şi Consiliul Local al Sectorului 2) au prevalat scopurilor  reale ale PNL şi  USL în Sectorul nostru şi în Bucureşti.

Cu toate că PNL Filiala Sector 2 îşi alesese candidaţii locali în mod statutar în cadrul Delegaţiei Permanente din data de 11.02.2012,  Birou Teritorial interimar a modificat în mod nestatutar şi  aproape integral componenţa listelor.

Pentru că niciunul dintre noi nu a intrat în politică doar pentru satisfacerea unor ambiţii şi nevoi personale,  pentru că dorim să păstrăm unitatea Partidului Naţional Liberal, în care credem, cu demnitate şi în semn de protest decidem următoarele:

1.Retragerea propunerilor validate statutar pentru candidaţii la funcţia de Consilier  Local al Sectorului 2 şi Consilier General al Municipiului Bucureşti.

2.Cerem conducerii impuse de sus în jos să îşi asume responsabilitatea pentru organizarea campaniei electorale, răspunderea pentru rezultatele obţinute de PNL şi USL în alegerile din Sectorul 2 şi pentru performanţa viitorilor aleşi locali PNL în mandatul 2012-2016.

Am luat aceste decizii ţinând cont şi de imperativul de moment: înfrângerea regimului Băsescu-PDL-UNPR. Menţionăm totuşi faptul că prin această decizie nu dorim să girăm încălcarea Statutului PNL prin numirea actualei conduceri interimare a filialei noastre.

Credem şi vom crede că organizaţia noastră ar fi putut, în condiţii normale, cu Dan Cristian Popescu candidat, să înfrângă mafia administrativă a lui Neculai Onţanu.   Suntem convinşi că Partidul Naţional-Liberal şi Uniunea Social-Liberală pot să fie o alternativă viabilă, constructivă pentru România după răsturnarea regimului Băsescu. Dar pentru aceasta este necesar ca partidul nostru şi USL-ul să nu mai încurajeze traseismul, nepotismul şi încălcarea regulilor democraţiei interne în partid. Susţinem că este indicat ca atât PNL cât şi USL să  îşi aleagă candidaţi credibili, care să poată arăta că partidul şi alianţa noastră sunt alternativa la regimul corupt şi incompetent Băsescu-PDL-UNPR.

Rămânem membri activi ai Partidului Naţional-Liberal, loiali valorilor liberale şi credinţei că se poate face o altfel de politică, fundamentată pe principii, valori şi bun simţ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult