Revoluţie 2012. Mitinguri la Bucureşti, Tmişoara, Braşov şi Sibiu | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Revoluţie 2012. Proteste împotriva lui Băsescu la Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Sibiu

Revoluţie 2012. Proteste împotriva lui Băsescu la Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Sibiu

scris de D.S.S.
43 afisari

Peste 2000 de oameni s-au adunat, vineri seara, la Palatul Cotroceni, pentru a protesta împotriva preşedintelui Băsescu. „JOS BĂSESCU”, „JOS DICTATORUL”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, au strigat manifestanţii, care s-au îmbrâncit cu jandarmii. Ei au venit în marş din Piaţa Universităţii, unde s-au adunat pentru a manifesta în sprijinul lui Raed Arafat. Protestatarii au venit la poarta palatului lui Băsescu deşi, cu câteva ore înainte, şeful statului a decis retragerea Legii Sănătăţii.

Revolutie 2012. Proteste la Cotroceni (foto:ziuaveche.ro)

După ce mii de oameni au ieşit în stradă în Târgu Mureş şi în alte oraşe din ţară pentru a-l susţine pe Raed Arafat, a venit rândul bucureştenilor să-şi manifeste simpatia pentru fostul şef al SMURD, deşi acesta le-a cerut oamenilor să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic.

Manifestaţia de susţinere a doctorului Raed Arafat, care s-a desfăşurat vineri, la Bucureşti, s-a încheiat aproape de miezul nopţii în faţa Palatului Cotroceni. Pentru aproximativ şase ore, câteva mii de bucureşteni, reuniţi iniţial în Piaţa Universităţii, au scandat lozinci antiprezidenţiale, au cerut demisia şefului statului, alegeri anticipate
Aproximativ 500 de bucureşteni, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, s-au adunat vineri seară în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, manifestându-şi sprijinul faţă de dr. Raed Arafat, cel care a fondat SMURD-ul şi care, în această săptămână, a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. „Am venit aici pentru dr. Arafat. El a înfiinţat SMURD, care a ajutat foarte mulţi cetăţeni ai României. Demisia dânsului nu cred că este un lucru bun pentru România”, a afirmat unul dintre manifestanţi.
În jurul orei 19,30, protestatarii au plecat, în coloană, pe bd. Regina Elisabeta, spre Palatul Cotroceni, însoţiţi de forţele de ordine. Conform aprecierilor jandarmilor, la marşul spre Cotroceni au participat în jur de 800 de persoane, îndemnându-i pe toţi cei întâlniţi în drum să îi însoţească.
Manifestanţii plecaţi din Piaţa Universităţii au ajuns în jurul orei 20,45 în faţa Palatului Cotroceni, pe str. Dr. Marinescu, unde erau aşteptaţi de alţi aproximativ 300 de manifestanţi care scandau sloganuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu.
În faţa Palatului Cotroceni au protestat, vineri seară, în total, peste 1.000 de manifestanţi, după cum a declarat pentru AGERPRES lt. Georgian Enache, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti.
Protestul nu a fost marcat de incidente, oamenii manifestându-şi nemulţumirile în mod paşnic. Singurul incident s-a produs în faţa Palatului Cotroceni când un manifestant a reuşit să ajungă până la poarta din strada Marinescu, însă în momentul în care a atins gardul a fost mobilizat de jandarmi şi dus la secţia de poliţie. Protestatarii şi-au dat întâlnire şi sâmbătă, la ora 14,00.
Manifestări similare sunt anunţate, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară. De altfel, vineri după-amiaza, proteste pentru susţinerea dr. Raed Arafat au mai avut loc la Târgovişte, Timişoara, Braşov, Sibiu, Bacău.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a declarat, pentru AGERPRES, că organizatorii protestului de la Palatul Cotroceni riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii la manifestare între 500 şi 5.000 de lei. „Cei care au iniţiat şi organizat această activitate, în urma analizării probelor şi stabilirii situaţiei de fapt, vor suporta rigorile legii. (…) Organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, precum şi participarea la astfel de adunări, urmate de refuzul părăsirii locului de desfăşurare a acestora la somaţiile organelor de ordine, constituie contravenţie”, a explicat Georgian Enache.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au loc vineri seară în Braşov, Timişoara şi Sibiu. Aproximativ 200 de persoane au participat, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat, manifestarea neautorizată fiind anunţată prin intermediul reţelelor de socializare. Cele 200 de persoane care au participat la miting s-au adunat în jurul orei 18.30 în Piaţa Victoriei din Timişoara, acţiunea fiind anunţată de joi seară prin intermediul reţelelor de socializare. Manifestanţii au scandat „Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta„, „Jos Băsescu„, „Tineri, veniţi cu noi„, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara„, în timp ce unii dintre ei au afişat foi A4 pe care scria „Pro Arafat”.

Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 19.00, în Piaţa Sfatului, din Braşov, pentru susţinerea lui Raed Arafat, într-o acţiune neautorizată, jandarmii masaţi în zonă încercând fără succes să le oprească deplasarea spre sediul Prefecturii.

 

Miting la Palatul Cotroceni (foto ziuaveche.ro)

Mitingul de susţinere a lui Raed Arafat de la Braşov s-a încheiat, vineri seară, în jurul orei 21.00, fără incidente, după ce manifestanţii au mers, pe rând, din Piaţa Sfatului, unde se adunaseră, la sediile Prefecturii, Primăriei şi PDL Braşov, încheind acţiunea tot în Piaţa Sfatului. Pe tot traseul lor, manifestanţii au fost însoţiţi de jandarmi, care au asigurat ordinea. Ei au purtat pancarte, steaguri tricolore şi au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernaţilor, au huiduit şi au fluierat.

Cu excepţia îmbrâncelilor din Piaţa Sfatului, de la începutul mitingului, în jurul orei 19.30, când cei peste 500 de oameni care s-au adunat pentru susţinerea lui Raed Arafat au rupt cordonul de jandarmi şi au plecat spre Prefectură, acţiunea s-a desfăşurat fără alte incidente.

Ultima ora-În jurul orei 23,45, la protestul din faţa Palatului Cotroceni mai erau aproximativ 150 de persoane, care continuă să ceară demisia şefului statului. Protestatarii din faţa Palatului Cotroceni au fost legitimaţi de către forţele de ordine. Mai multe persoane, care s-au opus legitimării, au fost reţinute- Protestatarii şi-au dat întâlnire şi sâmbătă, la ora 14,00. Manifestări similare sunt anunţate, de altfel, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară.

56 comentarii

tomi 14-01-2012 - 04:55

Daca erai roman ti-era rusine de ce sustii boule. Dar ce mai scirba s-au terminat romanii in ROMANIA de trebuie sa pui un ministru arab? Daca era evreu nu erea bun dar ca arab il lingi in cur.Ia mai taca-ti fleoanca ca mai un pic si te ridica baietii.
tomi

just_ice 14-01-2012 - 10:18

Ministru arab???? Este mai roman decat mine, tine si multi altii… A ridicat SMURD-ul prin voluntariat, folosindu-si resursele personale, pentru ROMANI. De ministrii unguri nu zici nimic? Cel care ne „termina” padurile si cel care a inchis spitalele sunt romani, nu???? Suntem boi ca vedem realitarea, nu? Desteptule!!!

PINION 14-01-2012 - 10:39

de acord cu tine, dar cei care nu sunt reprezentati de cururile astea tipatoare ce ies in strada la comanda KGB, unde sunt ? –

BULA 14-01-2012 - 06:26

@tomi

Avem presedinte evreu si uite cat „bine” ne-a facut.

tomi 14-01-2012 - 21:08

BULA-Te bucuri degeaba, voi sinteti primii carora le va zbura capul. SRI poate sa va gaseasca pina miine chiar daca te crezi asa de sigur in MOLDOVA RUSA. Tu crezi ca noi nu cunoastem manevrele voastre criminale? Taticule,nu tine,mergi tu in aia a ma-ti cu PUTIN al tau.Se stie tot despre intentiile MOSKOVEI de rasturnare politica a ROMANIEI. Latri degeaba tot nu mai scapi.
tomi

Cornelia Galavan 14-01-2012 - 09:00

‘ LACRIMA RUTIERA ‘ – REGRETABILA MANIPULAREA ACTIUNII DE SPRIJIN PENTRU SMURD. SUNT SOLIDARA CU SMURD, NU SUNT SOLIDARA CU MANIPULAREA ACTIUNII DE SPRIJIN PENTRU SMURD.
ESTE EVIDENT CA AVEM NEVOIE SI DE O REFORMA A SANATATII…MORALE !
A fost evident ca aceasta actiune a fost manipulata atat politic cat si de grupurile de interese ce ‘ capuseaza ‘ de 20 de ani sistemul sanitar in Romania, afecatand grav actul medical si costurile lui, punand grav in pericol starea de sanatate a populatiei. Din aceasta cauza este nevoie de o reforma in sanatate pentru a elimina din sistem grupul de ‘ lipitori ‘ cu relatii in sistem ce se infrupta din ‘ banul public ‘. Organele abilitate ale statului sunt obligate sa verifice si sa ia masuri legale mai ales ca in Romania cea mai corupta tara din UE, fenomenul de ” sustragere a banului public in mod legal ” este valabil si la transporturi si la invatamant si la turism si la mediu si la economie si…peste tot. Regret ca oamenii pot fi manipulati asa cum s-a intamplat si cu aceasta ocazie mai ales ca Dr. Raed Arafat a prevazut speculatia actiunii si a cerut ca sustinatorii SMURD – ului sa nu mai iasa in strada, manipularea participantilor fiind evident politica si pentru ca acestia au protestat la Cotoceni cu Toate ca Traian Basescu a anuntat retragerea proiectului ce punea in pericol activitatea SMURD !

Vipera 14-01-2012 - 10:33

De ce nu se fac proteste Anti Comuniste si KGB-iste in Romania , de ce nu se face o revolutie ca I Iliescu sa fie exterminat

PINION 14-01-2012 - 10:37

pentru ca intelectualii ratati au gura pea mare, iar protestele pro arab au fost doar pretexte –

,,, 14-01-2012 - 22:32

tu existi? nu pot sa cred ca exista oameni asa prosti…sper ca esti doar un robot

just_ice 14-01-2012 - 10:50

Inca nu le-a ajuns suficient cutitul la os. Cand se va intampla asta, va fi un alt decembrie 1989. Scanteia s-a aprins si sper sa nu se stinga. Si atunci sa vezi comedie, cand jandarmeria va cere autorizatia si va incerca sa legitimeze cateva sute de mii de ROMANI!

Tache 14-01-2012 - 11:01

Fost inginer,- ” tânăr ” pensionar , 65 de ani

– De ce aţi ieşit în stradă ?

– M-au pus aştia să-mi cumpăr cauciucuri de iarnă, să mai strângă bani la buget, pe care să-i ”pape” tot ei. Mă aştept să mai vină să spună să ne vopsim toţi maşinile în alb, la ce ştiu ce firme de partid… Am participat şi la Revoluţie în ’89, dar nu mi-am luat certificat că mi-a fost jenă. Am « făcut » şi Piaţa Universităţii, şi acum, ” tânăr” pensionar, iar sunt nevoit să ies în stradă. Trebuie pus mâna pe par, că fug ăştia ca potârnichile! Că jandarmii şi-aşa vor sta cu spatele când va fi mai groasă. Că le-au tăiat şi lor salariile. Stăm şi-nghiţim ce ne servesc ăştia. …Când ieşeai înainte la pensie, ştiai o treabă ; aveai asigurat medical totul, pentru ce plătiseşi o viaţă întreagă ! Du-te acum şi fă-ţi dinţii dacă poţi ! Că au scos tacit din lege partea cu stomatologia.

– E singura soluţie, asta cu strada ?

– Se pare că da domnule.. Se pare că da, că ăştia fură fără ruşine ! Ştii cum e ? Eu prind chestii din zbor, şi fac legături..Ţi se ridică părul în cap când vezi ! A împrumutat derbedeul ăsta de Boc, … câte miliarde dom’le ? Pentru ce dom’le ? Unde-s banii ăia, că atunci când împrumuţi nişte bani, îi împrumuţi ca să faci ceva să se-nvârtă maşina, o faci să meargă şi încerci să scoţi banii ca să-i dai înapoi… Cu ce plătesc ei ?

Tache 14-01-2012 - 11:03

Pensionară 69 de ani (plânge )

– Nu mai pot.. de cinci luni îmi iau medicamentele cu bani. Am luat numai o parte din medicamente. Sunt diabetică, iar din cauza pastilelor m-am îmbolnăvit şi de ficat Cum e posibil?… Cum e posibil..? Ne omoară cu zile… Am făcut şi un preinfarct.

– Cât aveţi pensia ?

– Cinci milioane şi o sută şaptezeci..

– Şi pe medicamente cât daţi?

– În jur de trei milioane.

– Şi cum supravieţuiţi ?

– Mi-e şi ruşine să spun… Îi cerşesc băiatului..

Victor 14-01-2012 - 23:11

Aicea a ajuns Romania , rusine sa ne fie … Si celor care ne conduc … Si nu stiu cand sa se opreasca din FURAT … Macar cu banii furati INVESTITI in ROMANIA nu ii dati pe masini, femei si case … AJUTATI ROMANIA … Sa avem un trai mai bun … Doar e tara noastra ! NU a ALTORA ! ! !

Tache 14-01-2012 - 11:05

Inginer constructor (doamnă, între două vârste)

– Dumneavoastră cum aţi ieşit?

– Pur şi simplu aşteptam să ies. Am aflat de pe facebook şi am ieşit din casă când s-a venit pe bulevard. Am ieşit pentru părinţii mei care acum îşi doresc doar moartea, dar şi pentru copiii mei care sunt ingineri şi sunt angajaţi, dar vor să plece din ţară. N-au cum să promoveze dacă n-au pile. E de datoria mea să vin să-mi exprim dezacordul cu politica actuală. Nu pentru ceea ce se face de acum încolo, că poate să vină şi Dumnezeu să facă să curgă lapte şi miere !… Pentru halul în care ne-au adus ăştia. De-aia am ieşit !

Sunt şi copiii aici ?

Da !

Ajunge o ” plimbare” până la Cotroceni ?

Bineînţeles că nu ! Dar nici să stai în fotoliu şi să aştepţi să iasă alţii nu e o soluţie. Trebuie să spunem că nu suntem de acord, că altfel iese Băsescu la televizor şi spune că noi suntem nişte nebuni care tot zicem că e rău. Că în rest, oamenii sunt mulţumiţi !

BULA 14-01-2012 - 11:10

In judetul ROSU (Dolj) n-a fost nimic. Ba chiar se zvonise ca cineva stange mii de bisnitari (ca muncitori nu mai sunt) dotati cu bazdoace, sa-i trimita cu cateva garnituri de tren la Bucuresti si in alte orase, sa le dea in cap manifestantilor.

Tache 14-01-2012 - 11:20

Daca este asa, inseamna ca judetul Dolj va trebui expulzat din Romania.

Cristina 14-01-2012 - 12:10

„Nu cresc garoafe din asfalt
Si nu e zilnic luna plina,
Nu trecem marea dintr-un salt,
Iliescu e de vina!”
(fragment din poezia „Iliescu e de vina” a lui Tudor Gheorghe, de care mi-am amintit citindu-i pe unii postaci pe aici)

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 14-01-2012 - 12:47

COUNTDOWN.

SEWS-DEVA 14-01-2012 - 14:42

Rusine basescule cu b mic si rusine gastii de hoti care conduc tara,ati adus tara la sapa de lemn,dar conturile parlamentarilor sunt full.Aveti putina onoare si demisionati,sunteti niste HOTI.

UN ROMAN 14-01-2012 - 16:49

Ai dreptate dar pentru asta avem neaparat nevoe de cateva sute de mii de ROMANI

UN ROMAN 14-01-2012 - 16:52

Romanii rabda,rabda si rabra pana……………..

mm.ro 14-01-2012 - 18:07

Jos tradatorul de neam , jos Basescu,

tomi 14-01-2012 - 21:10

Deci in tenditele de dezechilibrare al statului roman sint implicate si forte arabe loiale RUSIEI care solidarizind cu arabul ARAFAT,si indignate in orgoliul lor islamist de demiterea reprezentantei arabesti in ROMANIA provoaca miscari de lovire in securitatea statului.URBOS-SOBRU,cred ca cu instigarile voastre acum precis veti da de dra-cu.
tomi

Salut 14-01-2012 - 21:26

Mai baiete, „arabul [Raed] Arafat” a facut mai mult bine pentru Romania decat tot neamul tau. Nu simplul fapt ca are cetatenie romana, dar prin tot ce a facut e mai roman decat 100.000 de d’astia ca tine, de pe forum.
Tu ai avut sansa sa primesti prin nastere cetatenia romana, dar roman nu esti si nu vei fi niciodata. Pricepi acum de ce mii de romani au iesit in strada pentru romanul pe care tu il numesti „arabul Arafat”?

PS: E criza in chibutz la tine? Nu va mai dau pastilele? Vad ca tu scrii, tu iti raspunzi…ridica repede telefonul, poate te-ai sunat…

tomi 14-01-2012 - 21:45

SALUT cind eu stiam ce inseamna a fi patriot roman si imi serveam patria asa cum credeam eu ca este mai bine tu taiai frunze la ciini. Nu esti tu capabil sa decizi cine este roman.Undeva ai dreptate EU M-AN NASCUT IN ROMANIA,AM FACUT FACULTATEA IN TARA SI AM LUCRAT 8 ANI IN PROIECTARE. Am rude, prieteni,colegi care ma iubesc. Ce are romanesc in el arabul ARAFAT? Nu ara habar ce inseamna a fi roman daca nu a crescut in atmosfera patriotica a ROMANIEI ca si mine.Dici in final instigator al KGB, mister SALUT nu primesc lectii de patriotism de la un fascist ca si tine.In timp scurt se vor publica listele instigatorilor sovietici implicati in tentativa de lovitura de stat din ROMANIA si voi fi incintat ca eu personal sa va ridic ,leprelor..
tomi

Salut 14-01-2012 - 21:52

Mai bolnaviorule, nu despre mine este vorba ci despre miile de romani care au iesit sa-l sustina- iti repet pentru ca observ ca iti accentueaza criza – pe romanul Raed Arafat. In ceea ce te priveste, dupa ce ai plecat din Romania, au dat astia cu tamaie.

PS: cand vii „sa ma ridici”, sa ma tii bine de manerul burtii !

urbos 14-01-2012 - 21:55

Lasa-l pe ji danu asta nemernic, el era activist comunist pe vremea lui Ceausescu, asa cum el a spus-o.

Lupu Ardelean 14-01-2012 - 22:06

@Salut, eu cred ca n-ar fi rau sa acceptati inca vreo 2-3 milioane de noi cetateni romani originari din Palestina…

Salut 14-01-2012 - 22:28

@lupu ardelean

Lasa vrajelile astea, in propozitie e vorba despre Raed Arafat, nu despre milioanele tale.
In plus de asta, ar trebui sa vorbesti mai frumos despre verii tai.
PS: Si da-i lu’ ala pastilutzele, a inceput sa aiba spuma alba in coltul buzelor !

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult