Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Rezultate alegeri locale partiale pentru primari

Rezultate alegeri locale partiale pentru primari

scris de B.C.R
15 afisari

Primăria Craiova a fost câştigată detaşat de candidatul social-democrat Mihail Genoiu, în timp ce la Târgu Jiu PSD pierde postul de primar după 17 ani, în favoarea PNL, Marcel Romanescu câştigând alegerile. Liberalul Liviu Butnaru este noul primar al oraşului Râşnov, el fiind ales de peste 51 la sută din alegători, iar pe locul al doilea s-a clasat, la fel ca la alegerile din 2016, Daniel Diaconu, de la PER, cu 42,1 la sută. Candidatul PSD la Primăria Lupeni, judeţul Hunedoara, Lucian Resmeriţă, fratele fostului edil Cristian Resmeriţă, a câşigat, potrivit numărătorii paralele realizată de partidul din care face parte. La Băicoi a câştigat alegerile candidatul ALDE, Marius Constantin, învingându-l pe fostul edil Ciprian Stătescu (PNL) care, după două mandate şi după ce a fost destituit în urma unei condamnări, a candidat din nou. În oraşul Buşteni, câştigător este candidatul PSD, Irinel Ghiţă. Peste 207.000 de persoane, adică doar o treime din numărul alegătorilor aşteptaţi la urne, au votat duminică.

UPDATE 1:13 – Prahova: ALDE a câştigat Primăria Băicoi, iar PSD obţine mandatul de primar al oraşului Buşteni 

Viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Băicoi, Marius Constantin (ALDE) a câştigat alegerile parţiale organizate în această localitate, conform numărătorii paralele a partidelor, au declarat pentru News.ro surse politice.

De altfel, candidatul ALDE şi-a anunţat victoria , duminică seară, pe pagina sa de Facebook. ”Mulţumesc din suflet tuturor băicoienilor pentru încrederea acordată. Aţi fost alături de mine şi vă mulţumesc!” a scris pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Marius Constantin. În urma postării,  zeci de prieteni virtuali l-au felicitat pentru victorie.

Oraşul prahovean Băicoi a rămas fără primar la sfârşitul anului trecut, când liberalul Ciprian Stătescu, ales la scrutinul din iunie, a fost condamnat definitiv cu suspendare pentru conflict de interese, fiind găsit vinovat fiindcă i-a concesionat surorii sale un teren în oraş. La alegerile de duminică pentru Primăria Băicoi au fost patru candidaţi, unul dintre ei fiind chiar fostul primar, susţinut de PNL. Din partea ALDE a candidat viceprimarul cu atribuţii de primar Marius Constantin, din partea PSD a candidat consilierul local cu atribuţii de viceprimar Marian State iar sub sigla PMP a candidat Antonela Aldea, antreprenor.

Potrivit aceloraşi surse, PSD a câştigat Primăria oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă fiind ales primar.

Pentru Primăria Buşteni s-au înscris în lupta electorală opt candidaţi, şapte dintre ei fiind susţinuţi de partide politice, iar unul fiind independent.

UPDATE 0:28 – Social-democratul Mihail Genoiu a câştigat Primăria Craiova, la o distanţă semnificativă faţă de candidatul liberal – numărătoare paralelă

Social-democratul Mihail Genoiu este, potrivit numărătorii paralele a PSD, noul primar al municipiului Craiova, el obţinând 42,80% din voturi, iar la o distanţă semnificativă de acesta se află liberalul Mario Ovidiu Oprea, cu 16,24%.

Conform numărătorii paralele a PSD, după centralizarea voturilor din cele 173 de secţii de votare din Craiova, Mihail Genoiu a câştigat funcţia de primar cu 42,80%.
Difernţa dintre candidatul social-democrat şi liberalul Mario Ovidiu Oprea este de 27 procente, acesta din urmă obţinând doar 16,24% din voturile valabil exprimate.
Candidatul independent Lucian Bernd Săuleanu a obţinut 12,98% din voturi, iar pe locul al patrulea se clasează candidatul ALDE Anişoara Stănculescu cu 12,05%.
Prezenţa la vot în municipiul Craiova a fost de 18,57%, printre cele mai slabe din cele 49 de localităţi în care s-au organizat alegeri parţiale.
Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Oguţa Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. În total, în lupta electorală s-au înscris opt candidaţi.

UPDATE 0:25 – PNL susţine că a câştigat în cel puţin 16 din cele 49 de localităţi în care au avut loc alegeri locale duminică

Preşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că liberalii au câştigat primăriile în cel puţin 16 din cele 49 de localităţi în care au avut loc duminică alegeri locale parţiale. Candidaţii PNL s-au situat pe primele locuri la Târgu Jiu, la Roman şi la Râşnov.

Candidaţii PNL au câştigat funcţia de primar şi în Jilava (judeţul Ilfov), Baia Sprie (judeţul Maramureş), dar şi la Fierbinţi (judeţul Ialomiţa), precum şi alte 10 localităţi din judeţele Suceava, Arad, Prahova, Sibiu, Vrancea, Caraş Severin, Argeş, Neamţ, Alba, Brăila.

„Rezultatele alegerilor parţiale confirmă tendinţa de creştere a Partidului Naţional Liberal precum şi faptul că PNL este principalul opozant al PSD. Am câştigat la Târgu Jiu, unde oamenii s-au convins că PSD aduce doar stagnare. Acolo, candidatul nostru, Marcel Romanescu, a intrat în peste 800 de scări de bloc! Victoria de la Târgu Jiu este încă o dovadă că rezultatele se obţin prin implicare şi prezenţă pe teren”, scrie Turcan pe Facebook.

„Acolo unde există oameni buni şi muncă de echipa, PNL obţine rezultate!”, conchide ea.

UPDATE 0:14 – Liberalul Marcel Romanescu a câştigat primăria Târgu Jiu

Candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu, Aurel Popescu, şi-a anunţat înfrângerea în alegerile locale parţiale, funcţia de edil fiind câştigată, potrivit numărătorii paralele, de principalul său contracandidat liberalul Marcel Romanescu. Astfel, social-democraţii pierd postul de primar al acestui oraş pentru primată dată în ultimii 17 ani.

Aurel Popescu a anunţat, duminică seară, pe Facebook că îl felicită pe liberalul Marcel Romanescu pentru victorie.

“Rezultatele arată că opţiunea electoratului s-a îndreptat, de această dată, către liberali. Ca orice om politic matur respect alegerea tuturor celor prezenţi la urne. Mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra că tot ce am trecut în programul meu se va pune în practică pentru că soluţiile de finanţare sunt viabile. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru reuşită şi îi urez succes!”, a scris Aurel Popescu.

Conform numărătorii paralele a PNL Gorj, Marcel Romanescu a câştigat în 44 din cele 46 de secţii pentru care au fost centralizate voturile.

”Până nu văd rezultatele finale, nu pot să am decât în continuare emoţii. Datele până la acest moment sunt foarte bune. Din ce văd din marea majoritate a secţiilor, am câştigat exclusiv. Sincer, nu mă aşteptam la aşa rezultat. Ţin să le mulţumesc târgujienilor, membrilor familiei mele de acasă şi membrilor familiei mele politice. E cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Un rezultat istoric pentru Târgu Jiu şi pentru partidul pe care-l reprezint. Cred că PSD a tratat cu indiferenţă târgujianul şi cred că strategia corectă a mea de campanie a dus la acest rezultat. Am mers din casă în casă şi prin felul meu de a fi i-am convins pe oameni să fie alături de mine. Nu mă aşteptam să fie o victorie lejeră”, a spus Marcel Romanescu.

Liberalii s-au strâns în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a sărbătorii victoria candidatului formaţiunii.

Prezenţa la vot în Târgu Jiu a fost de 29,92%.

Florin Cîrciumaru – care a condus oraşul timp pe 17 ani – a demisionat din funcţia de primar pentru a merge în Parlament.

UPDATE 00:05  – Liberalul Lucian Micu a câştigat Primăria Roman – numărătoare paralelă

Liberalul Lucian Micu a câştigat Primăria Roman, diferenţa faţă de contracandidatul său de la PSD fiind de peste 20 de procente, arată numărătoarea paralelă realizată de PNL Neamţ.

Liderul PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat pentru News.ro că Lucian Micu a câştigat detaşat alegerile pentru Primăria Roman, având câteva mii de voturi în plus faţă de candidatul PSD, Marius Neculai.

Prezenţa la urne în municipiul Roman a fost de 33,2 la sută.

Totodată, PNL a câştigat şi primăria comunei nemţene Bălţăteşti, în timp ce în comuna Pipirig din acelaşi judeţ pe primul loc s-a clasat reprezentantul PSD.

”La Roman câştigăm detaşat, încă centralizăm. Avem 4.000 de voturi în plus, iar situaţia nu mai poate fi inversată. Avem peste 20 de procente în plus faţă de PSD. Este meritul candidatului nostru de la Roman, dar şi al fostului primar Laurenţiu Leoreanu, în prezent deputat PNL. Am câştigat şi la Bălţăteşti, în timp ce la Pipirig, PSD ne-a luat candidatul cu o săptămână înainte de campanie”, a declarat pentru News.ro, şeful liberalilor nemţeni, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Alegeri parţiale au avut loc şi în localitatea ieşeană Şipote, candidatul social-democraţilor, Constantin Puiu, obţinând 57 la sută din voturi.

Potrivit numărătorii efectuate de social-democraţi, candidatul PSD Constantin Puiu a obţinut 966 voturi, el fiind urmat de candidatul PMP Petru Corlat, 414 voturi (24,5 la sută) şi de reprezentantul PNL Ionel Nicuriuc, cu 308 voturi (18,3 la sută).

La rândul lor, reprezentanţii PNL Iaşi au confirmat victoria PSD în comuna Şipote, numărătoarea paralelă a liberalilor arătând rezultate apropiate de cele ale social-democraţilor.

„Este o victorie zdrobitoare a PSD la Şipote, în ciuda sondajelor mincinoase cu care PMP şi PNL au împânzit localitatea în ultima săptămână de campanie. Este un semnal politic puternic în judeţ privind opţiunile cetăţenilor”, a declarat vicepreşedintele PSD Iaşi, Cristian Stanciu.

La cele patru secţii organizate în localitate erau aşteptaţi la urne 4.017 alegători, însă la vot s-au prezentat doar 1.711 alegători, adică 42,6 la sută. În cursa electorală au fost înscrişi trei candidaţi, din partea PSD, PNL şi PMP.

Localnicii au fost chemaţi duminică la vot, după ce fostul edil, Dorin Mircea Malii, membru PSD, şi-a pierdut mandatul anul trecut, în urma unei condamnări la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie.

UPDATE 23:32 – Liberalul Liviu Butnaru este noul primar al oraşului Râşnov – rezultat final

Reprezentanţii BEJ Braşov au anunţat că, în urma numărării voturilor valabil exprimate, Liviu Butnariu, de la PNL, este noul primar din Râşnov.

El a fost votat de 51,7% din alegători, iar pe locul al doilea s-a clasat Daniel Diaconu, de la PER, cu 42,1% din voturi. Independentul Marius Lungu, care anul trecut a candidat din partea PSD, a obţinut aproximativ 6,2% din voturi.

Prezenţa la vot la Râşnov a fost de 46,54%, înregistrându-se în total 6.653 de voturi valabil exprimate.

Liviu Butnariu s-a născut şi a făcut liceul la Râşnov, este inginer de profesie şi a fost viceprimar al oraşului, înainte de a câştiga alegerile de duminică.

Funcţia de primar al oraşului Râşnov a rămas vacantă după ce liberalul Adrian Veştea, care obţinuse cel de-al treilea mandat, a demisionat, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

UPDATE 23:08 – Lucian Resmeriţă (PSD), fratele fostului edil Cristian Resmeriţă, a câştigat Primăria Lupeni – numărătoare paralelă

Potrivit numărătorii paralele, Lucian Resmeriţă ar fi obţinut 40 la sută din voturile valabil exprimate.

Prezenţa la urne în municipiul Lupeni a fost de 35,01 la sută, iar dintre cei 22.442 de alegători înscrişi pe listele electorale au mers la vot doar 7.857. Dintre aceştia 166 au votat pe listele suplimentare, iar 12 persoane au solicitat urna mobilă.

La scrutinul de duminică nu au fost înregistrate incidente.

Lucian Resmeriţă este fratele fostului primar de la Lupeni, Cristian Resmeriţă, care şi-a dat demisia din funcţia de primar după ce a fost ales senator. Lucian Resmeriţă este profesor la Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroşani.

Contracandidaţii săi au fost Ioan Cristian Roşu, de la PNL,  Emil Sărcan (USR), Călin Radu Napău Stoica (PRM), Constantin Aurică Brânduşe (ALDE) şi Cristina Viorica Ciucu (independent).

UPDATE 21:10 – Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, au votat 207.458 persoane, reprezentând 33,04% din totalul celor aşteptaţi la urne

Judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot sunt Sălaj – 81,53%, Caraş-Severin – 78,27% şi Alba – 77,32%.

La Craiova, prezenţa a vot a fost de doar 18,57%, în timp ce la Târgu Jiu au votat 29,92% din alegători.

În municipiul Roman au votat 31,03% din alegători, în oraşul Buşteni – 45,36%, în Râşnov – 46,54%, în Lupeni – 35,01%, iar în Moineşti – 46,49%.

Pe listele electorale din cele 49 de localităţi unde s-au organizat alegeri parţiale au fost înscrise 627.910 persoane. De asemenea, aproape 5.000 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată în 1.613 cazuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult