Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Rezultate sondaj comandat de PSD

Rezultate sondaj comandat de PSD

scris de B.C.R
329 Afisari

PSD și PNL ar aduna împreună 52% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, potrivit unui sondaj Avangarde realizat la comanda PSD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obține 31%, PNL 21%, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Șoșoacă și UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia și Forța Dreptei câte 1%.

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenți sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen. 26% se opun.

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități.

De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferențială a sectoarelor construcții și IT nu ar trebui să fie menținută.

***Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eșantion de 994 subiecți, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS