Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Roșia Montanǎ: A 4-a zi de proteste de la Piața Universitǎții

Roșia Montanǎ: A 4-a zi de proteste de la Piața Universitǎții

scris de Z.V.
6 afisari

A 4-a zi de proteste din Capitală împotriva exploatării de la Roşia Montană şi a gazelor de şist la care au participat câteva sute de persoane s-a încheiat joi dimineaţă în jurul orei 2:00, fără incidente, după aproximativ şase ore.

Roșia Montanǎ: A 4-a zi de proteste de la Piața Universitǎții

Aproximativ 200 de jandarmi au asigurat ordinea la protestul neautorizat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.  Potrivit acestuia, manifestanţii au blocat circulaţia rutieră pe bulevardul Magheru timp de aproximativ două ore şi pe bulevardul Regina Elisabeta, circa o oră.

Manifestanții care au ocupat trotuarul de la fântână au scandat, fluierat şi agitat steaguri şi cartoane cu mesaje de protest. Un tânăr cu o portavoce le-a mulţumit pentru prezenţă celor veniţi la protest şi a anunţat că, şi în seara de joi, vor avea loc ateliere de discuţii privind proiectul minier şi campania „Salvaţi Roşia Montană„.

El a mai arătat că protestatarii doresc retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul Unesco. Participanţii l-au aprobat şi au scandat „Uniţi, salvăm Roşia Montană„, „Solidaritate”, „Cinste roşienilor”, Zi de zi aici vom fi”, „Vrem cultură, nu cianură” şi „PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

Printre mesajele afişate la protest se numără „După mină, potopul”, „Premierul zice da, deputatul zice nu, doctorul ce zice?”, „Ei, aur! Noi, cianură!”, „Arab Spring, Turkish Summer, Romanian Autumn”, „Ăsta e doar preambulul, vă aşteaptă Istanbulul” şi „GREBLA de PLUMB e în FIREA cianurii”. Protestele de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate duminică în alte oraşe din ţară, au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

5 comentarii

Antibasistul 05-09-2013 - 16:43

Ma intreb o fi primit Ponta milioane de euro mita pentru a sprijinii jefuirea si ruinarea, demolarea Rosiei Montane????????????

Antibasistul 05-09-2013 - 16:44

Ce nu a indraznit sa faca Basescu, A INDRAZNIT SA FACA Tonta! HALAL!

jan dinu 05-09-2013 - 16:43

— ROMANI —, unde-l prindeti pe — BASESCU — scupati-l !
EL a relansat „exploatarea ” Rosiei Montana ” mergind acolo
in tricou verde legionar insistind sa se inceapa „lucrarile ” cit mai repede
„insarcinindu-l ” pe — mafiotul VIDEANU — (ca ministru economiei )
cu toate puterile in aceasta tradare a poporului roman !!
Rusine vindutu-le – tatar – samsar !!!!
JD=-USA

gelu 06-09-2013 - 22:02

In Romania nimic nu e intamplator, totul este controlat de organe iar organele vigilente pentru a abate atentia de la demonstratiile anti-cianurare ce au cuprins toata tara au pus in scena acest accident criminal in care micutul de 4 anisori a cazut victima, chipurile sfasiat de caini. Ceeace a dus la isteria timp de 4 zile pe toate posturile de televiziune vis-a-vis de problema cainilor vagabonzi din tara cu dialogul mai civilizat sau nu intre cele doua tabere eutanasierea cainilor, da sau nu. Si uite asa demonstratiilor anti-cianurare li s-au pus capac mediatic, trecand astfel in categoria stirilor derizorii si fara importanta.

gelu 06-09-2013 - 22:06

Pai pe banii cui credeti ca s-au plimbat Ponta, Antonescu si jigodiile de la Cianura3 in concediu prin USA??? Pe banii celor de la RMGC. Si uite asa devenira cu toti mari suporteri ai umplerii tarii de cianuri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult