Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Robert Turcescu, candidatul lui Băsescu la Primăria Capitalei

Robert Turcescu, candidatul lui Băsescu la Primăria Capitalei

scris de R. C.P.
12 afisari

Robert Turcescu va candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Mișcarea Populară, a anunțat, vineri, președintele PMP, Traian Băsescu.
Băsescu a explicat că și-ar fi dorit o candidatură la Primăria Capitalei, dar calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de Parchetul General îl împiedică să facă acest pas.

robert turcescu„Am intenționat să candidez pentru funcția de primar general al Capitalei. Din păcate, zilele trecute, înainte de începerea campaniei, am primit o înștiințare de la Parchetul General că sunt suspect într-un caz de spălare de bani. (…) Acest lucru m-a obligat să renunț la candidatură, pentru că o eventuală candidatură în condițiile în care sunt considerat de Parchetul General suspect ar fi negat toți cei 10 ani de mandat ai mei și țin la ei. Am pledat pentru oameni curați în politică, oameni fără suspiciuni legate de acțiuni penale împotriva lor și acest lucru m-a obligat să renunț la a candida la funcția de primar general”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă.

Președintele PMP a adăugat că și-ar fi dorit să candideze din mai multe motive, precizând că unul dinte acestea ține de continuarea proiectelor pe care le-a început pe vremea când a fost primar general al Capitalei. „În același timp, să fiu un ajutor pentru PMP. Voi susține însă candidații din calitatea de președinte al partidului, inclusiv candidatul nostru la Primăria Capitalei, care este domnul Robert Turcescu„, a afirmat Băsescu.

Despre candidatul PMP la Primăria Capitalei, Băsescu spune că este „un om cu 23 de ani de presă, care tot timpul s-a manifestat ca un om de dreapta”.

„Este membru al partidului nostru de la începutul anului și un familist cu doi copii. Deci, îndeplinește toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcția de primar general al Capitalei. Închei spunându-vă că am apreciat faptul că a găsit puterea să fie corect, la un moment dat, recunoscând că l-a făcut Gheorghe (Gabriel — n.r.) Oprea ofițer în rezervă. Sunt și alții care tac chitic”, a arătat Băsescu.
Robert Turcescu a declarat vineri că a acceptat propunerea de a fi desemnat candidat al PMP la Primăria Capitalei întrucât crede cu tărie că este momentul unei schimbări a clasei politice, adăugând că nu vine în fața bucureștenilor cu o promisiune, ci cu o viziune care se regăsește într-un program intitulat „București 2030″.
”Nu vin în fața bucureștenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune (…). O puteți regăsi în proiectul public intitulat ‘Viziunea București 2030’. (…) Este o viziune despre dezvoltarea Bucureștiului care e un oraș, în momentul de față, în suferință. Am ales și am acceptat să candidez din partea PMP la funcția de primar general al Capitalei pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, că ne aflăm în fața unui punct de inflexiune în care o nouă generație (…) împărtășim această convingere — că a sosit momentul unei schimbări de generație, de atitudine, de manifestare în viața publică”, a spus Turcescu, într-o conferință de presă.

În opinia acestuia, „o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România”.

„În comparație cu alte partide aflate azi pe scena publică, PMP și-a asumat un proiect de dreapta și un proiect de reformare a clasei politice. (…) Când vedeți în jur ceea ce se întâmplă în alte partide politice, când constatați doar o simplă cosmetizare a realității politice și a realității legate de leadership-ul politic al unor structuri politice ar trebui, cu toții, să devenim îngrijorați. Bătălia pentru București, astăzi, nu mai este doar o bătălie legată de administrarea acestui oraș. Asistăm în acest moment la o confruntare al cărei final îl doresc fericit, în care Bucureștiul trebuie să devină un oraș cu administrație performantă și, repet,o administrație cu viziune. Proiectul pe care-l propun împreună cu colegii mei este un proiect integrat”, a spus Turcescu.

El a adăugat că are alături „un om — Traian Băsescu — cel care a făcut un proiect de administrație performant în perioada mandatului său”, iar proiectele începute de acesta ca primar general trebuie continuate.

Turcescu a mai spus că PMP va câștiga cursa electorală pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că este „un partid altfel”.

Robert Turcescu a precizat că este membru PMP din luna martie.

La rândul său, Traian Băsescu a afirmat că i-a pus la dispoziție lui Turcescu documente legate de proiectele începute de el în timpul mandatului de primar general.

„Și a făcut o proiecție până în anul 2030, etapizată, pe mandate de câte patru ani, care sunt prioritățile în fiecare mandat. Ideea ar fi dacă la un moment dat se poate realiza un pact pentru București și toată lumea să accepte o proiecție a Bucureștiului până în anul 2030”, a menționat Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult