Acasa Actualitate-InternaPolitica interna România merge pe o autonomie a comunităţilor şi nu pe una regională

România merge pe o autonomie a comunităţilor şi nu pe una regională

scris de Ziua Veche
4 afisari

România nu vizează “o autonomie regională, ci o autonomie a comunităţilor în raport cu guvernul central”, a afirmat seful statului român după întrevederea cu omologul său maghiar, Pal Schimitt, care a arătat, la rândul său, că i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu un drept de autodeterminare mai mare pentru Ardeal.


În ceea ce priveşte problema autonomiei, l-am informat pe domnul preşedinte cu privire la filosofia noastră: toţi cetăţenii români au nevoie de autonomie, creşterea nivelului de autonomie către toate comunităţile româneşti este în curs şi este un proces care ţine în România de câţiva ani buni. Acum câteva săptămâni au fost transferate spitalele odată cu resursele financiare”, a susţinut Traian Băsescu, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Ungariei. Şeful statului român a insistat că România consideră că a da minorităţilor şansa păstrării culturii, limbii, a obiceiurilor nu este altceva decât o modalitate de a adăuga valori culturale la cultura majoritarilor, ceea ce face o ţară mai atractivă şi mai puternică.

Eu am să îndemn oamenii de aici să fie cetăţeni buni, să respecte regulile, să fie plătitori de impozite corecţi şi după aceea să ceară astfel de înlesniri despre care a vorbit domnul preşedinte: să folosească limba care este aproape de inima lor, să primească în unele teritorii – dacă ne place cuvântul – autonomie”, a declarat Schmitt. El a subliniat: “Domnul Băsescu a vorbit despre autonomie şi a abordat din punct de vedere al subsidiarităţii şi în concepţia domniei sale este vorba de regiuni autonome care pot rezolva problema şi nu pe criterii etnice. Eu am spus că sunt zone în care trăiesc maghiari, şi aş dori să se trateze şi din acest punct de vedere, dar probabil că într-o perspectivă vom discuta pe tema asta. Noi am sprijini cu mare plăcere ca în cele trei judeţe să existe un drept de autodeterminare mai mare. Dar, desigur, este o răspundere foarte mare”.

Băsescu a intervenit şi a explicat: “Pentru a fi mai uşor de înţeles, vă dau câteva repere. Spre exemplu, în afară de taxele locale, un important procent din taxele naţionale rămâne la nivelul comunităţilor, ceea ce înseamnă o autonomie financiară crescută şi decizie pe plan local asupra a ceea ce se face cu banii. Un alt exemplu: copiii pot opta pentru limba în care învaţă. Mai mult, noua lege a educaţiei stabileşte şi transferul şcolilor către administraţiile locale. Un alt element, acum trei luni au fost transferate spitalele către administraţiile locale. Un alt element – administraţia locală poate să-şi înfiinţeze propria poliţie. Ne-am dori foarte mult ca minoritatea românească din ţările din jurul României să aibă acelaşi nivel de autonomie pe care o oferim noi minorităţilor”. “Filosofia noastră este că în mod egal au nevoie de autonomie şi cetăţenii români de origine română, şi cetăţenii maghiari de origine maghiară, şi cetăţenii români de origine maghiară, şi cetăţenii români de origine ucraineană sau sârbă, toţi au nevoie de autonomie”, a conchis preşedintele României.

0 comentariu

oblioo 20-03-2010 - 05:42

Citez ” Armata SUA stie ca Israelul a executat atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 ” Cazul a fost rezolvat, probele sunt zdrobitoare. Citez din nou ” Poporul american trebuie sa afle adevarul, iar Israelul trebuie distrus cat mai repede posibil, ras de pe fata pamantului, indiferent de consecinte, in caz contrar ne vom prabusi noi „.
Doctorul Sabrosky este 25% evreu.

http://www.youtube.com/watch?v=zsWcQXr1Nk8&feature=player_embedded

Nellule, eu cred ca aveti o problema…

Huhu 20-03-2010 - 05:46

Baaa, io-s psiholog, luati amint,e bagati la cap, in loc sa treziti simpatie, treziziti antipatie cu propaganda voastra desantata, PROSTEASCA CU DOBITOCI CA NELLU SI CAROL ZWILLING-GEMANARU!!!!!!!!!

Huhu 20-03-2010 - 05:51

Ba Roy arunca la gunoi pe prostanacii Nellu si Carol Zwilling-gemanaru, nu-i mai lasa sa puta pe Net, va fac numai mari deservcii!!!!!!

Rahela 20-03-2010 - 05:51

Este cum este mai rau, 25% evreu si 75 % musulman.

Rahela 20-03-2010 - 05:56

ce scoli aveti? Ce nota aveti la compunere ?

Huhu 20-03-2010 - 05:58

Nu ti-e frica de viitorul tau in Iad, pe Lumea Cealalta?

Nellu 20-03-2010 - 09:53

Nellule, eu cred ca aveti o problema…

Raspunsul la „problema”:

Ariel Sharon, fost prim ministru Israel:

„Vreau sa va spun ceva foarte clar : Nu va faceti griji de presiunilor americane asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlam America si americanii o stiu.”

George Soros, la Forumul Economic de la Davos, Elvetia, 27 Ian. 1995:

„Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine in intreaga lume.”

David Rockefeller:

„Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala ”

Guvernatorul Nelson Aldrich Rockefeller (New York), intr-un articol intitulat „O chemare la construirea unei noi ordini mondiale” – New York Times, Feb. 1962:

„Natiunile Unite, nu au fost si nu sunt capabile sa aduca o noua ordine mondiala, ceruta de evenimentele actuale. Este necesar ca SUA sa preia conducerea tuturor popoarelor si sa puna in practica conceptele si aspiratiile de suveranitate nationala printr-o viziune federala.”

Mayer Amschel Rothschild:

„Dati-mi controlul asupra monedei nationale si mi-e indiferent cine face legile”

Huhu 20-03-2010 - 21:59

PANIMAISI??????????

gemenaru 21-03-2010 - 16:31

Cine e acest psihopat cu nume de Korean „Huhu CIU….?????
E penibil sa citesti si sa admiti ineptile acestui individ,cred ca e bolnav rau de tot la cap.
Fie-va mila si hai sa-l ajutam!!!!!!!!!!!!

muaddib 21-03-2010 - 17:00

huhuciu e un retard recunoscut pe toate forumurile (de pe majoritatea carora a fost alungat cu suturi in dos)

banuiesc ca baietii astia de la ziua il tin de mila, ca pe un handicapat ce este

gemenaru 22-03-2010 - 16:06

Multumesc pentru informatie…..e bine de stiut.
Cu stima !

are dreptate huhu ci 14-05-2010 - 23:30

Va este clar?!zionistti evrei au furat tot au vandut tot(petre roman,iliescu,nastase=evrei,zionisti.jidani.nu stiti multe.media (ei)va spala creierasele.hai pa

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult