Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Romania va sprijini Israelul in cazul unui razboi cu Iranul

Romania va sprijini Israelul in cazul unui razboi cu Iranul

scris de Ziua Veche
9 afisari

Intrebat daca Romania va pune la dispozitie spatiul aerian si bazele sale Israelului in cazul unui conflict cu Iranul, presedintele Traian Basescu a raspuns:” nu e momentul sa vorbom de conflict, noi speram ca sanctiunile impuse Teheranului sa duca la solutia corecta, nu acceeea a saparii de gropi pentru militarii americani….Romania va fi un partener loial al aliantei NATO si un partener loial al Israelului”.„Diplomatia este cea care trebuie sa solutioneze diferendul Iranului cu lumea, cu democratia„, a completat seful statului roman.
Presedintele Traian Basescu a discutat joi cu presedintele israelian Shimon Peres despre reluarea negocierilor cu palestinienii, fara preconditii precum si despre negocierile israeliano-siriene. In privinta Iranului, seful statului a declarat ca: „respinge  ideea ca un stat ca Iranul sa detina armament nuclear”.

„Am abordat problema iraniana si l-am informat pe domnul presedinte ca Romania sustine fara rezerve aplicarea ultimei rezolutii a Consiliului de securitate cu privire la sanctiunile ce urmeaza sa fie aplicate Iranului si am subliniat ca plecam de la principiul dreptului fiecarui stat de a utiliza energia nucleara pentru scopuri civile, dar respingem ideea ca un stat ca Iranul ar putea sa fie detinator de armament nuclear”, a declarat presedintele Basescu.

La randul sau Peres i-a multumit presedintelui Basescu pentru faptul ca s-a ocupat personal de situatia  creata dupa prabusirea elicopterului cu soldati israelieni in Bucegi.

General-maiorul Ido Nehushtan, comandantul fortelor aeriene israeliene, va survola, joi, locul unde s-a produs accidentul de elicopter soldat cu moartea a sase militari israelieni si unul roman, în timpul vizitei sale în Romania, relateaza site-ul Ynetnews.com.

Nehushtan va efectua acest zbor alaturi de comandantul fortelor aeriene romane. Presedintele israelian Shimon Peres a sosit miercuri, intr-o vizita oficiala de doua zile la Bucuresti. Aceasta este prima vizita a unui presedinte israelian in Romania de la crearea statului evreu.

0 comentariu

andi 13-03-2010 - 10:04

Hai sa traim s-o vedem si pe asta. are procurorul ala sange-n vine sau marile lui bombe erau doar pentru campanie? articol cu mesaj, asta mi se pare. bravo

m raducu 13-03-2010 - 10:07

da ce mai face Nastasiu asta? si de ce n-a avut curaj sa-i dea dracu atunci, la vremea cand se simtea sub presa politica? Domne, ceva mi-a putit in chestia aia. e clar ca procurorii lucreaza la ordinul maret de la Cotro, dar de ce sint lasi? si cu Hayssam asta, mare gogoasa. Un papusoi de care s-au folosit.

costy 13-03-2010 - 15:39

…”eroul” dta este acelasi procuror escroc care l-a scos pe terorist de la parnaie pe motiv ca este „metastazat” pana in maduva oaselor?
Daca este vorba despre acelasi ciprian, imi permit sa-i mai arunc o intrebare duduei autoarea: de ce infractorul e liber sa scrie carti sf si nu sta la tzambal!?

Caramache 14-03-2010 - 05:10

….Adina Aghelescu-Stancu sa ne povesteasca despre legatura dintre Victor Gaetan si Ciprian Nastasiu, cine este acest Victor Gaetan, cu ce se ocupa si care sunt legaturile lui de familie.

m raducu 15-03-2010 - 07:55

eu nu vad ca autorul sa-l fi facut erou pe procurorul ala care a fugit din parchet. mai degrabaam observat o nuanta de cinism rafinat prin care lui Nastasiu i se arata ca daca tot a facut pe eroul poate ca ar trebui sa-si sustina mai departe marile acuzatii, in dosuarul cu hayssam. ar fi ceva!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult