Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Romii sa-si trimita copii la scoala pentru a iesi din saracie

Romii sa-si trimita copii la scoala pentru a iesi din saracie

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Seful statului a lansat un apel pentru constituirea unui “parteneriat al faptelor” intre reprezentantii romilor si cei ai Guvernului, la lucrarile Conferintei de lansare a Raportului asupra Strategiei nationale de imbunatatire a situatiei romilor, desfasurata la Palatul Parlamentului. In esenta, Basescu s-a referit la eradicarea analfabetismului si a slabei pregatiri scolare a generatiilor tinere de romi, caruia sa I se adauge un efort de educare privind obiceiurile care sunt dincolo de legalitate – fete căsătorite la 9 ani sau 12 ani. “Nu pledez pentru asimilare, pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele romilor, le plac nuntile facute de romi, le place sa-l auda – poate nu 99%, dar sunt atatia solisti, cantareti – daca o luam de la Adi Minune, pana la oricine, le plac manelele, deci nu este o respingere in societate pentru ceea ce provine de la romi.

Minoritatea roma este in epicentrul riscurilor sociale, a aratat luni presedintele Traian Basescu, insistand ca pana cand insasi minoritatea roma nu va fi constienta de propria ei responsabilitate pentru a iesi din situatia dificila in care se afla, se pot scrie “zeci de rapoarte guvernamentale şi de comisii prezidenţiale”.

Solutia problemei

Cheia evolutiei pozitive a minoritatii rome este sa-si trimita copiii la scoala, este in opinia presedintelui solutia acestei probleme. Daca vor merge la scoala, copii romilor vor putea fi angajati si atunci veniturile lor vor creste, pentru ca “marea problema a comunitatii este legata de veniturile pe care le are si de pozitionarea in societate”, a apreciat Traian Basescu. El a explicat: “Putem mari ajutorul financiar oricat, putem mari oricat alocatiile sociale; pana cand minoritatea roma nu va fi ea insasi constienta ca are responsabilitati fata de ea insasi, problemele vor dainui. Banii se vor cheltui cu eficienta minima, iar progresele inregistrate vor fi, de asemenea, minime”.

Cersetoria ne dauneaza la imagine

“Hai sa fim cinstiti: avem o mare problema de imagine. Mergeti la Paris, mergeti la Oslo, mergeti la Roma, mergeti la Milano, minoritatea roma este prezenta in orice colt, in fata oricarui muzeu, si nu ca sa intre la muzeu. Deci, ori recunoastem o dubla responsabilitate, a statului si a minoritatii, ori, daca nu suntem dispusi sa recunoastem aceasta dubla responsabilitate pentru o evolutie pozitiva a minoritatii, va asigur ca toate programele guvernamentale si europene sunt sortite esecului”, a concluzionat seful statului, subliniind ca “nu este suficient sa avem un grup de ONG vocale la orice eroare condamnabila de expresie, de la Presedinte pana la ministri si la orice alt demnitar”. El a adaugat: “Cetatenii romani care comit infractiuni in afara teritoriului Romaniei nu apartin numai etniei rome, ci si romanilor, sau altor minoritati”.

0 comentariu

Nellu 24-02-2010 - 20:19

Este pentru cei care mai cred in lozinci.Pana ajunge „cazul” TVA la CEDO mai este cale lunga locala.(unde sta stapana justitia romana care are alte legi bazate pe principiul corb la corb nu scoate ochii daramite la guvern…).

CEDO nu-ti garanteaza dreptul la fericire

Horatiu Radu, Agentul Guvernamental al Romaniei la CEDO, a declarat la Prima TV miercuri, 3 februarie 2010, ca au fost judecate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, anul trecut, peste 300 de plangeri dim cele 4.247 depuse de romani.

Horatiu Radu: “Curtea Europeana nu-ti garanteaza dreptul la fericire; CEDO iti garanteaza doar drepturile si libertatile prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si de jurisprudenta CEDO. 97% sunt respinse, ca inadmisibile. Suntem, din acest punct de vedere, peste media europeana, care este de 90% de respingere.

Statul roman a fost obligat la plata unei sume de bani de aproximativ 12 milioane de euro.

Noi nu platim, la CEDO, greselile justitiei, cum se afirma incontinuu. Curtea analizeaza daca intreg sistemul tau institutional e compatibil sau nu cu dispozitiile Conventiei.”

Nellu 24-02-2010 - 20:37

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
DIRECTIVA 2009/162/UE A CONSILIULUI
din 22 decembrie 2009
de modificare a anumitor dispoziții ale Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată
………
Prin derogare de la articolul 26, modificările în ceea ce
privește proporția de utilizare a unui bun imobil
menționată la primul paragraf sunt luate în considerare în
conformitate cu principiile prevăzute la articolele 184-192,
astfel cum sunt aplicate în statul membru respectiv.
(2) Statele membre pot, de asemenea, aplica alineatul (1)
în ceea ce privește TVA-ul pentru cheltuielile aferente altor
bunuri care fac parte din activele întreprinderii, pe care le
vor preciza.”
13. La articolul 221 alineatul (2), cuvintele „articolele 380-390”
se înlocuiesc cu cuvintele „articolele 380-390b”.
14. La articolul 287 se adaugă următoarele puncte:
„17. Bulgaria: 25 600 EUR;
18. România: 35 000 EUR.”

…..http://www.juridice.ro/eu-law

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult