Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ruşanu: Moţiunea USL va trece de Parlament

Ruşanu: Moţiunea USL va trece de Parlament

scris de A.B.
3 afisari

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedintele PNL, susţine că moţiunea de cenzură a USL va fi adoptată de Parlament, opoziţia având nevoie de încă patru voturi. El este convins că până vineri vor avea şi cele patru voturi astfel că Executivul condus de Ungureanu va fi îndepărat.

Dan-Radu-Rusanu

foto: ziare.ro

Liderul PNL Dan Radu Ruşanu este mai mult ca sigur că vineri va “pica” Guvernul Ungureanu.

„Răspunsul esta da, un da categoric! Practic, nu mai erau şapte voturi, erau doar vreo patru şi în cursul zilei de astăzi, cred că o să avem confirmat numărul de parlamentari necesari pentru a vota moţiunea de cenzură, Guvernul Ungureanu să pice şi să vină un nou Guvern al USL„, a declarat pentru RFI Ruşanu.

El spune că orice Guvern care va veni, susţinut de USL, nu de PDL, va fi un câştig pentru economia românească, pentru români, în general.

Întrebat cum îşi explică relaxarea unor lideri ai actualei puteri în faţa moţiunii, Dan Radu Ruşanu a răspuns:

„Relaxarea este doar de faţadă. Şi domnul Ungureanu are o mare tensiune şi asta se vede din declaraţiile pe care le dă”.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură, intitulată „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, unii având emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă.

1 comentariu

Pribeagul 26-04-2012 - 16:58

Si eu cred ca motiunea va trece.

Toti parlamentarii trebuie sa inteleaga ca actuala guvernare nu mai are nici un viitor, si asa, sa-i sfirseaca… agonia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult