Acasa Actualitate-InternaPolitica interna S-a născut Jobbik-ul românesc: Partidul România Unită, formațiune ultra-naţionalistă cu iz de PRM

S-a născut Jobbik-ul românesc: Partidul România Unită, formațiune ultra-naţionalistă cu iz de PRM

scris de A.B.
1.658 Afisari

Un nou partid ultra-naționalist intră pe scena politică din România. PRU sau Partidul România Unită este opera deputatului PSD Bogdan Diaconu, care și-a dat astăzi demisia din formațiunea condusă de Victor Ponta pentru a înființa replica autohtonă a celebrei mișcări extremiste Jobbik din Ungaria.

Bogdan Diaconu, capul Jobbik-ului românesc.

Bogdan Diaconu susține că înființarea noului Partid România Unită vine ca „un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României, deoarece reprezintă un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei conviețuiri între etnii și o amenințare directă la adresa integrității statului român”.

„Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credința în valorile românești și în puterea noastră ca națiune. (…) PRU îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toți cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înșele și să-i sărăcească. (…) PRU va trezi energiile dezamăgite și răsfirate ale poporului român și le va uni într-un scop unic: recâștigarea țării fiindcă România de azi nu le mai aparține românilor”, susține Bogdan Diaconu.

Deși în declarația sa oficială de astăzi, Bogdan Diaconu și-a atacat foștii colegi oblăduiți de Victor Ponta, pe care îi acuză de nerespectarea promisiunilor electorale și „înșelarea așteptărilor alegătorilor care au votat, în 2012, pentru ca PSD să facă o altfel de politică, potrivit surselor Ziua Veche, Partidul România Unită ar fi, de fapt, susținut din umbră chiar de PSD.

PSD ar încearca, astfel, să cucerească voturile românilor din Ardeal, care tradiţional merg spre partidele de centru-dreapta, adresându-se direct electoratului tradițional al Partidului România Mare, a cărui priză la electoratul naţionalist-extremist s-a estompat în ultimii ani.

De asemenea, aceleași surse susțin că Partidul România Unită ar avea legături atât cu Moscova, cât și cu trustul media al lui Dan Voiculescu. Detalii complete aici.

În încheierea discursului inaugural al Partidului România Unită, Bogdan Diaconu i-a invitat în noua formațiune pe „cei care gândesc și simt românește” să se alăture noului partid, care va lupta pentru eradicarea corupției, păstrarea și apărarea identității naționale.

Fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, proaspăt demisionar și din funcţia de preşedinte executiv al PSD-Sector 4, a mai trecut, în cariera sa politică, pe la Partidul Conservator (PC), fiind cunoscut ca un apropiat al primarului Piedone.

15 comentarii

BULA 21-08-2014 - 16:12

Facatura a serviciilor secrete, ca si celelalte partide. O sa-i voteze cretinii.

neacsum 21-08-2014 - 16:33

Sunt destui care s-ai voteze… Ponta nu se mai satura, divide et impera. Pana la urma va cadea vitima propriilor masinatiuni.

pathfinder 21-08-2014 - 18:21

„s-ai voteze”? 🙂
Mama mamii lui de zaibar!

BULA 21-08-2014 - 19:40

Tov. colonel e foarte emotiv, chiar putin coleric, de asta scrie cu greseli de tastare.

George Coşbuc 21-08-2014 - 18:52

Bine ar fi ca acest partid să refăurească România Mare! În anul 2018 va fi principalul partid al tuturor românilor. Printre fondatorii onorifici ar trebui să se regăsească clerul şi toţi credincioşii bisericilor naţionale româneşti, ortodoxă şi greco-catolică. Toţii membrii asociaţiilor militarilor şi personalului civil în rezervă şi retragere din armată, interne, servicii secrete, justiţie care au depus jurământ de credinţă pentru România. Medicii, profesorii şi invătătorii pensionari şi activi. Personalul administrativ din toate structurile civile ale statului, de la toate eşaloanele. Diaspora românească de pe toate meridianele. Românii din jurul graniţelor, din stânga Prutului, dreapta Tisei, stânga Nistrului, a celor din sudl Dunării şi banatul sârbesc. Cu toţii trebuie să avem idealul suprem, România reunită în graniţele etnice!!!!

BULA 21-08-2014 - 19:36

Sa vedem ce planuri economice are. Si sa nu bage in razboi cu Rusia pentru interesele SUA. Eu sunt sceptic. E facatura a serviciilor.

Paul din Ohio 22-08-2014 - 02:04

BULA,
Acest Diaconu este o facatura a KGB-FSB. Citeste si tu:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17939085-deputatul-bogdan-diaconu-demisioneaza-din-psd-vrea-infiinteze-partidul-romania-unita-national-democratie-justitie-sociala-protectionism-economic-eradicarea-coruptiei.htm

Citez din articol:
„Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei.”

Este o noua incercare a Rusiei de a fonda un partid extremist in Romania dupa PRM, Noua Dreapta, Noua Republica etc.

jan dinu 21-08-2014 - 19:49

– Denumirea partidului este bine gindita spre deosebire de altii
care sunt niste capsomani dobitoci fara perspectiva !
Sper ca acest – DIACONU – sa NU fie o leapsha de mintuiala
controloat de altii doar de a face fatza partidelor maghiare din Romania !
Daca NU va avea excese gen – sceleratul VADIM – poate avea viatza
lunga pe echiserul politic !
Mai tineti minte de numele Partidului lui Coposu cit un fluviu –
Partidul national – tzaranesc – crestin shi democrat – care a intrat vesnic in rahat ??
JD-USA

BULA 21-08-2014 - 20:00

PNTCD nu a avut un proiect economic care sa-i multumeasca pe alegatori. Si era intesat cu securisti. A fost partidul cu retrocedarile si cu escrocheriile cu terenuri si case. PNTCD a actionat dupa principiul „musca si fugi”. A fost un instrument de unica utilizare

UnUL 21-08-2014 - 21:36

Heil Diaconu! 🙂

Mihu 22-08-2014 - 02:27

Putea sa i spuna direct si fara ocolisuri:Edinaia Rumunjia..!!!…Numele este bun si foloseste perfect intereselor Moscovei in Romania!Cioflingarul tiganizato-antenizat nu va sesiza nici o data legatura cu partidul mama-Edinaia Rossjia(Rusia Unita)!

Buna miscarea Moscovei!Trista existenta atator cozi de topor la nivel politic!

UnUL 23-08-2014 - 07:39

Are Diaconu ăsta o moacă de nazist…!!!

Ionel 23-08-2014 - 08:34

Si tu o moaca de hamasian.

UnUL 23-08-2014 - 08:43

Ionelaș cretinaș, poate îmi spui și când mi-ai văzut „moaca”.

UnUL 23-08-2014 - 08:45

P.S. Eu pot spune despre tine fără să greșesc că ești idiot, PSD-ist (de fapt cei doi termeni sunt sinonimi) și dus cu pluta – lucruri care reies cu claritate din postările tale – dar nu pot afirma că ești urât sau cocoșat, pentru că nu te-am văzut niciodată.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS