Acasa Actualitate-InternaPolitica interna S-a rupt lantul de iubire dintre PNL si PSD

S-a rupt lantul de iubire dintre PNL si PSD

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Liberalii vor participa la reuniunea de luni, de la Consiliului Economic si Social (CES), unde isi vor prezenta solutiile de iesire din criza. “PNL are solutii, crede in ele, nu se derobeaza de responsabilitatea de a contribui la gasirea unor solutii, dar nu poate accepta premisa conform careia Romania trebuie dusa inainte spre prapastie de aceeasi putere descalificata si ca noi toti suntem condamnati la accepta solutii aberante, care nu au in spate studii, evaluari sau o analiza corecta”, a sustinut vineri seful PNL Crin Antonescu. El a subliniat ca PNL este impotriva masurile economice alternative propuse de PSD si a subliniat ca nu exista, pe aceasta tema niciun punct de asemanare sau de intelegere.


Asa cum respingem categoric curba de sacrificiu pe care actuala putere incearca sa o impuna asupra pensionarilor si asupra a numeroase categorii de bugetari utili, respingem varianta demagogica si ineficienta a reluarii discursului impotriva cotei unice, impotriva profitului. Nu inteleg cum PSD, presedintele sau, domnul Ponta, vor sa raspunda nevoii de crestere economica, de stimulare a sectorului privat din economie atata vreme cat culpabilizeaza profitul si cat, in acest moment, in care noi consideram ca trebuie sa stimulam investitorii, intreprinzatorii, mediul privat, dansii se napustesc din nou cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca aceasta initiativa”, a explicat Antonescu. El a insistat: “Romania in aceasta criza e pandita in egala masura si de ceea ce propune actuala putere ca si de aceasta varianta stangista, anacronica si total ineficienta. Ea este, inteleg, o varianta electoralista, o varianta prin care PSD incearca sa capitalizeze electoral nemultumirea atator romani astazi – pot sa inteleg acest lucru ca om politic – dar din punctul nostru de vedere nu da deloc, dar deloc, raspuns la marea problema a Romaniei azi: cum putem sa producem mai mult, cum putem ca economia reala sa creasca pentru a iesi din criza”. Fostul premier PSD Adrian Nastase a prezentat miercuri un set de masuri alternative la cele prezentate de Guvern, intre care: impozitarea diferentiata cu doua cote, TVA diferentiat, reducerea la jumatate a numarului de Ministere, reducerea CAS cu 3%.

PNL sustine protestele

Noi n-am instigat pe nimeni si nu o facem. Nu am dat directive vreunui lider sindical si nu am incercat sa convingem pensionari ca nu e bine daca le scade pensia, dar dreptul oricarui cetatean roman de a manifesta, de a-si exprima protestul, nemultumirea sau refuzul pentru politici aberante si injuste. Este un drept constitutional, tine de esenta unui stat de drept, de esenta liberalismului, si sustinem dreptul acestor oameni de a se manifesta in conditii democratice, in conditii legale”, a sustinut Antonescu in replica la afirmatiile lui Basescu, conform caruia “exista politicieni care cred ca a stimula violenta este solutia”. Seful PNL a mai mentionat: “Mai mult decat atat, credem ca e nevoie ca societatea si segmentele societatii sa se manifeste si sa faca tot ce le sta in putinta, in cadrul legii si in cadrul Constitutiei, pentru a opri aceasta putere din a duce tara si mai rau decat pana acum, la dezastru. Sustinem greva generala a profesorilor, a personalului din invatamant. E regretabil ca s-a ajuns aici, dar intelegem pe de-a-ntregul motivele care ii fac pe acesti oameni sa ia o astfel de masura radicala, responsabilitatea fiind integral a actualului Guvern”.

0 comentariu

roy 05-03-2010 - 22:22

inca inainte de ai casapi pe armeni.

„Micile” lor incursiuni pana la portile Vienei se soldau cu mii de norti civili, sate parjolite, violuri si oameni luati in robie…

Asa ca contra armenilor au aplicat bunele maniere insusite in decursul istoriei lor sangeroase.

Iar PM-ul lor inca mai face pe jignitul: eu sunt mic, nu stiu nimic!

un crestin 06-03-2010 - 03:52

Bine ai venit, Roy !
Ne-ati lipsit fratilor. Dar ceilalti fii si fiice ale lui Israel ?

Pribeagul 06-03-2010 - 08:30

trebuie scrisa si cunoscuta asa cum s-a intimplat sa fie, cu bune, cu rele. Cunosatrea adevarului permite analiza cauzelor care au generat diversele evenimente, lucru necesar in primul rind pentru evitarea repetarii actiunilor reprobabile.

Falsificarea istoriei este una din cele mai daunatoare actiuni omenesti, care face posibila ascunderea drumului dintre cele doua capete, mai mult, uneori chiar ascunderea unui capat.

Este de apreciat activitatea SUA pentru repunerea in drepturi a adevarului istoric; sper ca nu-i o actiune ipocrita, ca acest stat, natiune, popor si-a recunoscut crimele, pentru ca totusi cele mai mari crime impotriva umanitatii din ultima jumatate de mileniu au fost infaptuite pe aceste tarimuri (lichidarea unor intregi civilizatii, secondata de sclavagism).

Adrian D 07-03-2010 - 13:38

…la urarile de bun-venit pentru Roy. Incetul cu incetul, gashca se reface, si asta E o realizare!

oblioo 07-03-2010 - 18:02

EVREII I-AU MASACRAT PE ARMENI !! Un milion si jumatate. Evreii si armenii erau concurenti comerciali si concurenti pentru favorurile sultanului. Erau chiar dusmani.
In secolul 17, un evreu s-a proclamat Mesia, pe nume Shabatai Zvi. S-a dus la sultan, asteptandu-se sa fie recunoscut ca atare. Dar sultanul i-a cerut sa se converteasca la islamism sau ii va taia capul. Spre surprinderea evreilor, Shabatai Zvi s-a convertit la islamism, dar evreii si-au pastrat in secret credintele lor ciudate. Sunt indeosebi cunoscuti pentru practicarea sexului in grup, a comunismului sexual, asa incat tatal nu era niciodata cunoscut.
Inainte de primul razboi mondial, evreii donmeh au ajuns la putere in Turcia, prin puciul tinerilor ofiteri donmeh, avandu-l conducator pe Ataturk.
In 1915 li s-a ivit ocazia sa se razbune in stil evreiesc pe vechii lor dusmani, armenii.
Cine este interesat poate citi aceasta carte, scrisa de un evreu norvegian:
http://www.jewishracism.com/Jewish_Genocide_Enlarged.pdf

roy 07-03-2010 - 19:02

Din pacate, gasca veche cuprindea gunoaie, aveti un exemplu recent…. ceea ce ma face sa dau mai rar pe aici.

jan dinu 08-04-2010 - 20:01

EU vreau eliberarea – Constantinopolului
shi crearea – statului Bizantium –
unde Hagi Sofia – s-a fie locul de
peleniraj al crestinilor !
Mai vreau ca shi Jerusalimul sa-l impatim doar cu evreii !
Daca ceilalti pretendeni se supara ii trimitem la Messa la Gica „Haji „…
JD

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS