Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE S-a votat în Senat. Referendum între orele 7.00 şi 23.00

UPDATE S-a votat în Senat. Referendum între orele 7.00 şi 23.00

scris de M.A.
0 afisari

UPDATE: Plenul Senatului a respins, miercuri, amendamentul formulat de senatorul liberal Ioan Ghişe la proiectul OUG nr. 41/2012 care modifică legea referendumului, amendament prin care consultarea populară ar fi fost organizată pe durata a două zile, la final de săptămână. În favoarea acestui amendament s-au exprimat numai nouă senatori, 51 au votat împotrivă, iar nouă s-au abţinut de la vot.

Propunerea ca referendumul să se desfăşoare între orele 7.00 şi 23.00 a fost aprobat în Senat cu 63 de voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi şapte abţineri.

S-a votat în Senat. Referendum între orele 7.00 şi 23.00

S-a votat în Senat. Referendum între orele 7.00 şi 23.00

Amendamentul propus plenului de către senatorul PSD Dan Şova privind prelungirea programului în care românii se pot prezenta la urne în ziua în care este organizat referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost introdus pe ordinea de zi şi aprobat de plenul Senatului, transmite Agerpres.

Liderul grupului senatorilor progresişti, Şerban Mihăilescu, a propus ca votul să fie secret şi electronic, precizând totodată că senatorii nu ar fi trebuit să se pronunţe mai întâi pe un amendament care nu fusese cuprins în raportul Comisiei juridice a Senatului pe marginea proiectului de aprobare a OUG nr. 41/2012 pentru modificarea legii referendumului. Propunerea senatorului Mihăilescu a fost aprobată cu 62 de voturi ”pentru”, opt ”împotrivă” şi o abţinerea

1 comentariu

Timotei 18-07-2012 - 13:52

Senat? Care „senat”? Referendumul din 2009 a zis „fara senat”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult