Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Salariile ar putea fi indexate cu rate inflației

Salariile ar putea fi indexate cu rate inflației

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Premierul Victor Ponta a afirmat ȋn seara de miercuri, 2 octombrie, că salariile ar putea fi indexate cu rata inflației.

Salariile ar putea fi indexate cu rate inflației

„Economia României nici nu bubuie, nici nu duduie. Sunt niște date care ne arată că pentru anul 2013 ne-am îndeplinit cam toate obiectivele mari. Am reușit fără niciun fel de sincopă, și reușim până la finele anului, nu doar să dăm înapoi salariile și pensiile, ci să le și plătim pe toate. Am reușit să indexăm pensiile cu rata inflației și pentru viitor avem prevăzută indexarea salariilor cel puțin cu rata inflației„, a spus premierul Ponta la RTV. Acesta a adăugat că inflația va fi mai mică decât cea prognozată, aproximativ 2%. „Inflația o să fie, se pare, la finele anului la 2%. Noi, oricum, avem prevăzut 3,85%”, a mai spus premierul, explicând că atenția Executivului se va orienta cu precădere asupra salariilor mici și a categoriilor sociale defavorizate.

„Cum împărțim această creștere… Ideea este să ne uităm în special spre salariile mici și pentru anumite categorii, pentru că avem niște restanțe la rezidenți, la profesorii debutanți, deci cei care au într-adevăr salarii inacceptabil de mici. Salariile mari nu vor crește deloc în anul 2014. Asta este sigur. Ce avem, acea mică osânză de împărțit, o dăm și noi la cei mai slabi și la cei mai amărâți”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

3 comentarii

BULA 03-10-2013 - 08:51

Nu e normal ca salariul unui angajat cu studii superioare sa fie mai mic decat pensia unui fost angajat cu studii medii.
Si nu e normal sa fie platiti la nivel de studii superioare toti cei care si-au cumparat o diploma si nu profeseaza in domeniul respectiv. Am in vedere fufele care stau prin birouri si figureaza ca „inginer”, laborantele care sunt in plus la locul de munca (fac cafele la sefi si se cracesc) si se considera cu „studii”, „papagalii” cu diploma de ingineras care au fost incadrati pe pile si cel mult sunt servitori la sefi, etc.

Antibasistul 03-10-2013 - 09:23

Cracitul lor e platit bine!

puiu 03-10-2013 - 20:25

ce rata inflatiei ba hotilor cu nivelul preturilor adica energia,casa,masina, papa costa can UE asa si salariul trebuie sa fie can UE.minim 20 euro pe ora
p.s. noi nu cerem voi nu dati ca asai in tenis pam pam

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult